CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Satu Perkataan Untuk Anda, BODOH" - Adi Putra Sekolahkan Muzaffar Jakel

4-5-2020 10:09 AM| Diterbitkan: rikuren| Dilihat: 21871| Komen: 126|Original author: Oleh: rikuren

Description: Mungkin kerana terlalu teruja dengan kenyataan Perdana Menteri mengenai Pelaksanaan PKPB (Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat), Muzaffar Jakel, adik bongsu Datuk Faroz iaitu pemilik pemilik Gedung T ...


Mungkin kerana terlalu teruja dengan kenyataan Perdana Menteri mengenai Pelaksanaan PKPB (Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat), Muzaffar Jakel, adik bongsu Datuk Faroz iaitu pemilik pemilik Gedung Tekstil Terkemuka Jakel tanpa sengaja memuat naik kenyataan yang memperkecilkan bangsa Melayu.

"Kesian aku dengan Orang Melayu, prosedur operasi standard (SOP) tu dalam bahasa Melayu pun tak pandai baca," tulisnya di Instagram.

Tindakannya itu nyata telah mencetus kemarahan orang Melayu termasuk pembeli setia gedung kain terkemuka berkenaan selama ini.

Malah, ia turut mendapat perhatian pelakon Datuk Adi Putra. "One word for u, STUPID" tulisnya di ruang kapsyen.



Adi Putra menganggap tindakan Muzaffar itu sebagai 'bodoh' kerana mempermainkan agama dan bangsa.

Walaupun Muzaffar telah momohon maaf di atas keterlanjuran dari kata-katanya, namun rata-rata netizen tetap berkecil hati. 


Kredit foto: Instagram Adi Putra

Kenyataan yang bersifat provokatif dalam isu agama dan etnik perkauman adalah sangat sensitif dan agak sukar untuk dimaafkan.

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. - CARI
1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dudaberhias 4-5-2020 10:25 AM
mak iols rajin pergi jakel.... beli kain ratus2 ribu2 lepastu bagi kat kawan2...
tahun ni tak la kot sebab pkp

iols memang tak suka kain pasang... suka beli yang siap dah je... motippp nak beli kain penat2...
Quote Orix 4-5-2020 10:31 AM
sudah la adi putra. mcm la kau tu x pernah bodoh satu ketika dulu smpai kawen cerai kawen cerai
Quote minguk 4-5-2020 10:43 AM
Orix replied at 4-5-2020 10:31 AM
sudah la adi putra. mcm la kau tu x pernah bodoh satu ketika dulu smpai kawen cerai kawen cerai :lol ...

maafkanlah kesilapan dia dengan kehidupan peribadi dia..
Quote Lailerthee 4-5-2020 10:46 AM
Lps ni jakel minta maaf, buat happy hour, beli 2 percuma 1, bli baju melayu free samping free butang baju melayu, dan melayu melayu kembali menyerbu jakel. Dan mereka hidup aman makmur kaya rayaaaaaa
Quote lasagna 4-5-2020 10:49 AM
alaa melayu, nti jakel buat diskaun 70% laju jer serbu..
#melayumudahlupa
Quote electricopop 4-5-2020 10:59 AM
Lailerthee replied at 4-5-2020 10:46 AM
Lps ni jakel minta maaf, buat happy hour, beli 2 percuma 1, bli baju melayu free samping free butang ...

Hahaha. Kann... tipikal sangat publicity mcm tu.
Quote otai_g 4-5-2020 11:01 AM
Melayu bodo je hadap jackel ni. Aku x la.
mamak karala da hina bangsa, kalo masih nk jilat jgk lantak korang la. Korang sndri yg menentukan bangsa bermaruah atau bangsa yg blh dipijak mcm sampah.
Quote kiah_mai_pulak 4-5-2020 11:08 AM
aik.. out of nowhere tetiba je muncul sempudal ni nk jadi hero.. hahahah. kelakar
Quote kiah_mai_pulak 4-5-2020 11:09 AM
minguk replied at 4-5-2020 10:43 AM
maafkanlah kesilapan dia dengan kehidupan peribadi dia..

so apa status dia skrg ni? betul2 tenggelam lepas kes kwin cerai dia tu
Quote chandrahusin 4-5-2020 11:13 AM
dalam tred marahkan mamak hina melayu
ada jgk yg mengata melayu
Quote RatuDunia94 4-5-2020 11:14 AM
Orix: sudah la adi putra. mcm la kau tu x pernah bodoh satu ketika dulu smpai kawen cerai kawen cerai


Adi Putra tu pon bukan pure melayu..
Quote Incanto 4-5-2020 11:26 AM
lepas ni Jakel kena buat Baju Melayu Adiputra

mcm Aaron Aziz, Nabil, Awal
Quote jerukkedondong 4-5-2020 11:28 AM
Laa..hidup  lg si jai ni
Quote mongoose_kidz 4-5-2020 11:39 AM
masalahnya kain dia x comei pun...
bg diskaun 80% pun i x terliur
Quote Supersirap 4-5-2020 11:45 AM
Jadikan perkara ini sebagai pengajaran buat semua
Quote MariaClara 4-5-2020 11:54 AM
ok lah daku gelak aje...

mcm2 lahhhhhhhhh musim covid nih...masing2 jiwa kacau
Quote SalenaGomez 4-5-2020 12:01 PM
RatuDunia94 replied at 4-5-2020 11:14 AM
Adi Putra tu pon bukan pure melayu..

Sekarang pon kebanyakkan melayu mix...susah nak cari yg piorrrr gitttcewwww
Quote sarah82 4-5-2020 12:02 PM
Aku jarang2 beli kain.. So mmg x pi jakel.. Beli baju ouj dah rtw
Quote beta_carotene 4-5-2020 12:03 PM
kiah_mai_pulak replied at 4-5-2020 10:08 AM
aik.. out of nowhere tetiba je muncul sempudal ni nk jadi hero.. hahahah. kelakar

kan.. dh masuk ketegori TIBAIUNTA

Lihat semua komen(126)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 08:11 PM GMT+8 , Processed in 0.201137 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top