CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Kerana Mulut Badan Binasa, 'Ex-Staff' Dedah Perangai Sebenar Muzaffar Jakel

4-5-2020 10:36 AM| Diterbitkan: hussaini4675| Dilihat: 6663| Komen: 41|Original author: Oleh: Tukang Tulis

Description: Gedung pakaian dan tekstil terkemuka Jakel berdepan boikot besar-besaran oleh orang Melayu yang berang dengan keceluparan Muzaffar Jakel yang didakwa menghina mereka.
Kredit foto: Facebook


Gedung pakaian dan tekstil terkemuka Jakel berdepan boikot besar-besaran oleh orang Melayu yang berang dengan keceluparan Muzaffar Jakel yang didakwa menghina mereka.

Adik kepada Pengarah Urusan Jakel, Datuk Mohamed Faroz Mohamed Jakel itu berbuat demikian melalui Instagram Story miliknya, baru-baru ini.

Kata-kata Muzaffar itu menyebabkan orang Melayu marah, sekali gus melancarkan kempen boikot terhadap Jakel.


Kredit foto: Facebook

Rata-rata mereka kesal dengan kata-kata berunsur penghinaan yang dilemparkan oleh Muzaffar.

Malah, beberapa individu mendakwa mereka adalah bekas pekerja Jakel mendedahkan tentang sikap buruk Muzaffar yang dikatakan pernah menghina pekerja-pekerja Melayu.

Kredit foto: Facebook

Setelah menyedari kesilapannya, Muzaffar cuba memperbaiki keadaan dengan meminta maaf secara terbuka atas keterlanjurannya.


Kredit foto: Facebook

Mohamed Faroz turut berbuat demikian melalui video yang disiarkan dalam YouTube.



Namun, tindakan itu agak terlambat kerana sebahagian besar orang Melayu bertegas mahu meneruskan boikot terhadap Jakel.

Pelik juga bila tengok perangai usahawan yang secara terbuka menghina pelanggan sendiri. - CARI
2

Bagus
2

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • animefan

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini

Komen Terbaru

Quote Me_ina 15-5-2020 03:01 PM
Bawak bertenang ini ujian..
Quote Me_ina 15-5-2020 03:00 PM
Bawak bertenang ini ujian
Quote nafham 8-5-2020 04:38 PM
Kat twitter dah tersebar leak2 jate ni kena catfish tp blm tunjuk part punai lg. Gertak baik punya.
Quote Sham143 7-5-2020 02:45 PM
Padan muka.. Selama ni orang melayu aje yg mengkayakan dia orang ni..Dia orang ni tetap anti dn kutuk melayu juga.. Susah dengan orang melayu ni.. Bila jadi macam ni terasa tersinggung nk boikot pulak..Percaya la boikot tu pun tk lama, hangat2 taik ayam aje orang melayu ni.. Lepas tu berduyun2 melayu akan pergi ke Jakel balik..Tak percaya tengok la nanti...
Quote holothurian 7-5-2020 05:37 AM
setiap hari ada je jakel hantar barang.. bukan sikit yaaaa.. sehari sahaja 200+ parcel yang dihantar.. jadahnya boikot..
Quote holothurian 7-5-2020 05:36 AM
setiap hari ada je jakel hantar barang.. bukan sikit yaaaa.. sehari sahaja 200+ parcel yang dihantar.. jadahnya boikot..
Quote choricari 6-5-2020 11:21 PM
Adik-beradik muzaffar ni bukan keturunan apa ye? Pakistan ke?
Quote Zazama 6-5-2020 11:04 AM
Boleh pulak dlm bulan Ramadhan ni dia dok kutuk melayu bodoh? Erk.. dia keturunan apa ye you all? Pakiston? Rohi? Mamaks? Turkemiston?
Quote LadyCarefree 5-5-2020 04:54 PM
Dia ni gang dngan ammar anak cheta dgan anak azeez rahim semua tu gang2 muda2 pakai Merc
Quote babynina30 5-5-2020 09:29 AM
Feroz ni laki farah tu kan
Betol ke gosip yg terbg dlu ckp nk divos ?
Quote CurangLagi 5-5-2020 09:20 AM
Sekali sale besar2an yg berbaris tu jgn penuh pula kamu ehh. hhahahaha
Quote swimswim 5-5-2020 06:30 AM
Dah cukup2 la tu korang kaya. Bagi kami melayu2 ni kayakan orang lain pulak {:smile
Quote swimswim 5-5-2020 06:29 AM
Dah cukup2 la tu kootang kaya. Bagi kami melayu2 ni kayakan orang lain pulak
Quote Melorqe 4-5-2020 10:45 PM
jakel ni harga mahal nak mampus. aku tak faham kenapa harga kain sepasang sampai RM100/ sepasang i.e RM25/meter.  Tiap kali aku shopping aku masuk ketiga2 kedai nagoya, kamdar dan jakel. kualiti kain yg sama, tp jakel markup harga bagai nak gila. hentikan la buat marketing BODOH mcm ni. korang pegi belajar marketing dgn siapa ek? kat nagoya dari dulu sampai sekarang, harga kain dia dari Rm9 - RM12/meter. Dia tak main harga merapu mcm jakel.  kalau design yg mahal tu aku tak boleh nak compare la  ...
Quote matseh 4-5-2020 10:35 PM
Selalu beli di kedai kemboja bila balik masjid tanah. Atau pi nat ladang getah, cari seluaq siam. Time raya la.
time tak raya still beli kat Parkson. Branded la sikit
Quote mbhcsf 4-5-2020 08:56 PM
i nampak kedai ni, kain kain dia i tak tau okay ke tak, hahahahaha....lama dah tak buat baju kurung.
Quote ChildrenOfBodom 4-5-2020 08:23 PM
dalit paria laknatulloh punya jakel
Quote oneders 4-5-2020 05:48 PM
kejap je boikot, dua tiga hari lagi jakel masuk tv3, announce kata promosi kain semeter singgit, berduyun orang melayu pakat serbu..
Quote Tinot7 4-5-2020 05:28 PM
kerana pulut, santan binasa
Quote bloodyamuk 4-5-2020 05:16 PM
set set ni toksah la gaul...pusing2 anak mami ja...

Lihat semua komen(41)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 07:38 PM GMT+8 , Processed in 0.058564 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top