CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

'Guna Anak Yatim Tutup Kesalahan', Alicia Amin Seru Model Lain Boikot Vivy Yusof

4-5-2020 12:02 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 28138| Komen: 150|Original author: Oleh: LilRose

Description: Masih ingat dengan reaksi Vivy Yusof terhadap kecaman model dan pereka fesyen Nia Atasha Rosli?
Masih ingat dengan reaksi Vivy Yusof terhadap kecaman model dan pereka fesyen Nia Atasha Rosli?

Kata Vivy, dia terkilan apabila koleksi tudung The Artsy dUCk yang baru dilancarkannya pada minggu lepas untuk membantu sebuah rumah anak yatim diperkotak-katikkan.




Kredit foto: IG

Nampaknya, isu terbaru Vivy yang dikatakan meniru idea kekasih pelakon Qi Razali itu semakin panas apabila model Alicia Amin pula tampil membidas kenyataannya itu.


Kredit foto: IG


Alicia mendakwa usahawan kontroversi yang sepatutnya memohon maaf itu sebaliknya cuba menutup kesalahan dengan mempergunakan anak yatim pula.

"Saya akan jual ubat, kemudian menderma ke rumah anak yatim sebab tidak salah membantu walau dengan apa cara sekalipun anda dapatkan wang tunai," tulisnya di Insta Story.


Kredit foto: IG/Gempak/Murai

Dalam masa sama, model itu menyeru model lain supaya memboikot Vivy Yusof sebagai tanda solidariti buat Nia.



Alicia juga menjelaskan kenapa tindakan Vivy itu menjadi satu isu besar. Katanya, terlalu banyak kali ia berulang untuk dikategorikan sebagai 'tidak sengaja'.


Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Apa pula respons Vivy terhadap dakwaan Alicia Amin ni nanti ya? - CARI
3

Bagus
4

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • typo

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nazzse 4-5-2020 12:18 PM
Terciduk lagi tinvi & FV..
Lepas satu2 dibongkar perangai orka tak sedar diri business disupport marhaen
Quote nefnefnef 4-5-2020 12:22 PM
Wuuuuuuuuuu.... Cat fight
Quote sarah82 4-5-2020 12:24 PM
Wowwwww.. Once again. Mujur la aku bukan pemuja org kaya dan juga tak pernah keluarkan duit beli duck.. Fuhhh.. Marshmallow bagi better.
Quote Aunty_Acid 4-5-2020 12:27 PM
Netizen marhaen jg yg x kaya2 sbb sibuk kayakan org kaya
Quote ashilalat 4-5-2020 12:30 PM
Saya akan jual ubat ke saya akan jual dadah?

Kalo jual ubat, pastu derma anak yatim, tok bidah dengan alip sukri dah lama guna modus operandi tu.

Aku rasa die nak maksudkan benda x elok mcm jual dadah, tp derma kat anak yatim
Quote ashilalat 4-5-2020 12:34 PM
Tp bagus gak alicia ni bagi sebijik kat vivy ni...naik meluat gak dgn vivy ni kalau ambik kredit orang sokmo, pastu claim x sengaja dan disanjung sebab konon tolong small busines. Padahal yg merompak idea dan kudrat org, org yg sama. Dah la tu, guna duit rakyat plak tu. Mmg selayaknya lah diboikot.
Quote naina 4-5-2020 12:35 PM
orang yang beli brand mahal2 sekadar jenama ni memang budus..padahal benda tu boleh dapat lagi murah dekat tempat lain. wakakaka
korang hanya mengkayakan golongan kapitalis je. berniaga untung lebih 3,4 kali ganda. aku niaga untung sekali ganda + duit postage pon syukur boleh hidup makan sedap. fikir la halal haram oi.
Quote naina 4-5-2020 12:36 PM
duit dana khazanah mana oi itik!
Quote MentariSenja 4-5-2020 12:37 PM
Being rich is good as long as you stay grounded...with wealth, you can help the underprivileged. Tapi biarlah kaya dengan cara yg terhormat bukan dgn cara menindas org lain. Setuju ngan alicia. Matlamat tak menghalalkan cara.
Quote meow_tompok 4-5-2020 12:38 PM
figura yg sering kali dikutuk/kritik netizen zarina anjoulie & alicia amin mendapat sokongan dari netizen. maksudnya ialah... benda kalau tak betul tetap tak betul

aku pun setuju dgn alicia amin kali ini.

antara hikmah disebalik musibah, bole nampak true color sesetengah org. cth majikan: time ni la bole tgk worth it tak kerja dgn majikan tu atau tidak. majikan amik cakna atau ringan je tentang keselamatan pekerja.

Quote TerataiMelur02 4-5-2020 12:40 PM
Dah la kedekut, Curi hasil tangan orang, kengkonon rugi tapi handbag sentiasa yg up to date, tak fasih cakap melayu tetiba fasih.. Tokza entah2 memang pandai je cakap melayu tp yela kalau cakap melayu tak nampak urban la.

memang selayaknya d hencap.
Quote Orix 4-5-2020 12:45 PM
Yela Nia tu kan geng2 dia jgak. Iols still rs apa yg tinvy buat tu benda biasa. Normal lah dlm bisnes.
Quote mieymiey 4-5-2020 12:49 PM
Walaupun iols tak berkenan dengan Alicia Amin ni, tapi kalini iols setuju dengan sheols.
Quote dudaberhias 4-5-2020 12:50 PM
Memang sedebik kena, drugs tu maksudnya benda tak elok dan rega yahudiii. Gitu lah dengan jenama duck tu, sama2 yahudi..
Quote dudaberhias 4-5-2020 12:54 PM
TerataiMelur02 replied at 4-5-2020 12:40 PM
Dah la kedekut, Curi hasil tangan orang, kengkonon rugi tapi handbag sentiasa yg up to date, tak fas ...

Tapi bila theyols cakap english lagi nampak totoknya tu... tokza tu pulak macam lembam2 bila cakap
Quote noor2 4-5-2020 01:04 PM
Memang nampak sangat menirunya. ...tak malu
Quote MeghanK 4-5-2020 01:15 PM
drugs kat sini maksud dia dadah la dik
Quote Ina8895 4-5-2020 01:41 PM
Diamlah kau botak
Quote bondeh 4-5-2020 01:45 PM
TerataiMelur02 replied at 4-5-2020 12:40 PM
Dah la kedekut, Curi hasil tangan orang, kengkonon rugi tapi handbag sentiasa yg up to date, tak fas ...

TokZa mungkin cakap nismilan... kuikuikui

Lihat semua komen(150)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:09 AM GMT+8 , Processed in 0.093956 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top