CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Pasangan Gay Melayu Pertama Yang Diterima Keluarga Masing-masing

14-2-2019 10:11 AM| Diterbitkan: hafiz.ahmad| Dilihat: 17680| Komen: 66|Original author: Oleh: hafiz.ahmad

Description: Adakah pasangan gay Melayu akan diterima keluarga masing-masing dan masyarakat? Isu LGBT sentiasa hangat untuk dibahaskan.
Adakah pasangan gay Melayu akan diterima keluarga masing-masing dan masyarakat? Isu LGBT sentiasa hangat untuk dibahaskan dan meskipun sudah terang-terangan hubungan sejenis diharamkan dalam Islam, masih ada individu mengamalkannya.


Pada Ahad lepas, laman Dear Straight People ada berkongsikan sebuah video tentang pasangan gay Melayu yang diterima keluarga masing-masing dan kisah cinta mereka. 



Dalam video tersebut, Faliqh, 30, dan Kaal, 41, berkongsi kisah mereka dari saat awal perkenalan sehinggalah saat getir apabila mereka dibawa berjumpa keluarga masing-masing. 


Hampir tujuh tahun bersama, Faliqh berkata dia bertemu dengan Kaal di sebuah parti di tepi pantai.

"Saya terjumpa seorang lelaki kacak memakai topi. Dia mempunyai tubuh yang mantap dan saya memerhatikan dia dalam diam. Masa first date kami, dia tiba lambat hampir sejam lebih dan saya merajuk sedikit pada masa itu. Namun, selepas berborak dan dipujuk, keadaan menjadi tenang dan seronok", ujar Faliqh.





Video tersebut mendapat reaksi pelbagai daripada netizen yang mengecam dan memuji pasangan gay ini. 






Jadi apa pandangan anda tentang isu ini? - CARI
6

Bagus
15

Marah
7

Terkejut
6

Sedih
5

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (43 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • edmorita79

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote amyza 14-2-2019 10:22 AM
Ada je family lain yang accept pilihan anak cuma diorg senyap2 je lah takde upload gambar bagitau dunia.
Quote manehnya 14-2-2019 10:30 AM
aku ingat family bang sejat ngan family bang coach yin



adoilaaa dunia dah sampai kehujung.. tapi masih ramai x sedar diri dan muhasabah.. makin open lagi dok ada...

Quote Themilo 14-2-2019 10:30 AM
memang melayu singapork, tapi i guess deyoll bukan praktis as a muslim pun.. ramai jaa kenalan meols camni.. kenapa nak dilahar pulak?
Quote matbad 14-2-2019 10:34 AM
Spesis2 mcm ni bangga sbb bang jat dgn yin kunyit terlampau popular dan terlepas dri hukum doniaaa..pecaya laaa lps ni byk lagi puak2 jaram jadah ni akan muncul
Quote naina 14-2-2019 10:39 AM
Themilo replied at 14-2-2019 10:30 AM
memang melayu singapork, tapi i guess deyoll bukan praktis as a muslim pun.. ramai jaa kenalan meols ...

Oh ni gay singapore ke? Ingat malaysia punya. Patutla openly much..
Maknya xtau kot anaknya gay. Mungkin kawan2 baik yg tdo sesama lepak2. Kah3
Quote blythes 14-2-2019 10:40 AM
first thumbnail tu apasal macam terencat je?
Quote haryatie 14-2-2019 10:41 AM
manusia da semakin pelik
buat yg x elok pun nk show off
sronok dn bangga pulak tu
Nauzubillahiminazalik


Quote Themilo 14-2-2019 10:44 AM
naina replied at 14-2-2019 02:39 AM
Oh ni gay singapore ke? Ingat malaysia punya. Patutla openly much..
Maknya xtau kot anaknya gay.  ...

kalau tengok interview kat fb page "Dear Straight People", mak si daddy aka mak mentua ada je duk dengan deyols & masak-masak bersama anak / menantu rogayah..
Quote adeqbun 14-2-2019 10:48 AM
kalau la LGBT tu berzaman2 dh diterima dan m,endpt hak sepenuhnya di muka bumi, ramai bawangnizers dan netizen even generasi LGBt skang takkan wujud dengan mudah sebab nak melahirkan diorg ni kene ade hbgn suami isteri yg tidak menyimpang drpd hubungan tabii manusia normal..
pk lojik beb.mmg la leh baby tabung uji ..tp anak sape baby tu nnt jdnye?tu psl Allah laknat kaum sejenis ni..
Quote lasagna 14-2-2019 10:49 AM
lahhhhh org spore kaaa? igt warga m'sia tadi..
Quote MadameOnion 14-2-2019 10:54 AM
wowww hebattt
Quote RED 666 14-2-2019 10:57 AM
Nak jadi gay tu korang punya pasal tapi sila kuarantin diri korang jejauh sebab sudah tentulah korang tu ada hiv aids
Quote fushimi 14-2-2019 11:19 AM
iols pulak yang malu tengok bideo ni

huntunglah  

kerlas ko bam
Quote NeckPillow 14-2-2019 11:26 AM
oh singaporean

kat malaysia ada je macamni kan,menyumbat dalam lemari.
Quote Artemesiaa 14-2-2019 11:41 AM
Kadang keluarga terima bukan sebab setuju mereka jadi sebegitu tapi dah itu anak mereka.  Tak semua keluarga sanggup pulaukan anak mereka sendiri hanya kerana mereka jadi sebegitu.  Keluarga juga mungkin bimbang kalau anak mereka melarikan diri mereka juga yang susah nanti.
Quote Sazida 14-2-2019 11:41 AM
singapork ka?smlm tgk gak.geli gilaa  siap cemolot  lagik, bernafsu betul gayanya.. and si mak lak ak tgk mcm tongong je restui selagi bahagia katanya..wtf!
Quote Meiizu 14-2-2019 11:47 AM
manehnya replied at 14-2-2019 10:30 AM
aku ingat family bang sejat ngan family bang coach yin

aku pun sama..ingatkan diorang
Quote chicozinn 14-2-2019 11:49 AM
aku xsanggup nk tgok vid 1st tu aku tgok past si keding tu ckap jumpa abg ensem sado kat pantai..I was like, btol la Nabi Muhammad ckap dunia da nak smpai ke penghujungnya..

aku xpham dorang ni kenapa nk melanggar hukum alam?sedangkan dalam maqasid syariah pun antara perkara yg utama adalah melindungi lineage/nasab keturunan..ni kalu da jadi LGBT acaner nak jaga keturunan tu?persoalan betul..

**btw, anak sedara aku kat spore pun ade sorang lesbo stiap hari "laki" dia dtang umah akk sedara aku siap depa tido sebilik..akk sdara aku leh ckap da tgur da tapi kang kne marah balik ngn anak..gi pun akk sdara aku da bercerai ngan ex dia mse ank2 dy kecik so menjanda da 15 thun baru nk kwen bru..
Quote kucingitam 14-2-2019 11:51 AM
geli la woi...

Lihat semua komen(66)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 03:20 AM GMT+8 , Processed in 0.071311 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top