CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 12548|Reply: 66

Pasangan Gay Melayu Pertama Yang Diterima Keluarga Masing-masing

[Copy link]
Post time 14-2-2019 10:11 AM | Show all posts |Read mode
Adakah pasangan gay Melayu akan diterima keluarga masing-masing dan masyarakat? Isu LGBT sentiasa hangat untuk dibahaskan dan meskipun sudah terang-terangan hubungan sejenis diharamkan dalam Islam, masih ada individu mengamalkannya.


Pada Ahad lepas, laman Dear Straight People ada berkongsikan sebuah video tentang pasangan gay Melayu yang diterima keluarga masing-masing dan kisah cinta mereka.







Dalam video tersebut, Faliqh, 30, dan Kaal, 41, berkongsi kisah mereka dari saat awal perkenalan sehinggalah saat getir apabila mereka dibawa berjumpa keluarga masing-masing.


Hampir tujuh tahun bersama, Faliqh berkata dia bertemu dengan Kaal di sebuah parti di tepi pantai.

"Saya terjumpa seorang lelaki kacak memakai topi. Dia mempunyai tubuh yang mantap dan saya memerhatikan dia dalam diam. Masa first date kami, dia tiba lambat hampir sejam lebih dan saya merajuk sedikit pada masa itu. Namun, selepas berborak dan dipujuk, keadaan menjadi tenang dan seronok", ujar Faliqh.
















Video tersebut mendapat reaksi pelbagai daripada netizen yang mengecam dan memuji pasangan gay ini.



















Jadi apa pandangan anda tentang isu ini? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-2-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada je family lain yang accept pilihan anak cuma diorg senyap2 je lah takde upload gambar bagitau dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:30 AM | Show all posts
aku ingat family bang sejat ngan family bang coach yin



adoilaaa dunia dah sampai kehujung.. tapi masih ramai x sedar diri dan muhasabah.. makin open lagi dok ada...

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:30 AM | Show all posts
memang melayu singapork, tapi i guess deyoll bukan praktis as a muslim pun.. ramai jaa kenalan meols camni.. kenapa nak dilahar pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Spesis2 mcm ni bangga sbb bang jat dgn yin kunyit terlampau popular dan terlepas dri hukum doniaaa..pecaya laaa lps ni byk lagi puak2 jaram jadah ni akan muncul
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 14-2-2019 10:30 AM
memang melayu singapork, tapi i guess deyoll bukan praktis as a muslim pun.. ramai jaa kenalan meols ...

Oh ni gay singapore ke? Ingat malaysia punya. Patutla openly much..
Maknya xtau kot anaknya gay. Mungkin kawan2 baik yg tdo sesama lepak2. Kah3
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:40 AM | Show all posts
first thumbnail tu apasal macam terencat je?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:41 AM | Show all posts
manusia da semakin pelik
buat yg x elok pun nk show off
sronok dn bangga pulak tu
Nauzubillahiminazalik


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-2-2019 10:44 AM | Show all posts
naina replied at 14-2-2019 02:39 AM
Oh ni gay singapore ke? Ingat malaysia punya. Patutla openly much..
Maknya xtau kot anaknya gay.  ...

kalau tengok interview kat fb page "Dear Straight People", mak si daddy aka mak mentua ada je duk dengan deyols & masak-masak bersama anak / menantu rogayah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:48 AM | Show all posts
kalau la LGBT tu berzaman2 dh diterima dan m,endpt hak sepenuhnya di muka bumi, ramai bawangnizers dan netizen even generasi LGBt skang takkan wujud dengan mudah sebab nak melahirkan diorg ni kene ade hbgn suami isteri yg tidak menyimpang drpd hubungan tabii manusia normal..
pk lojik beb.mmg la leh baby tabung uji ..tp anak sape baby tu nnt jdnye?tu psl Allah laknat kaum sejenis ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:49 AM | Show all posts
lahhhhh org spore kaaa? igt warga m'sia tadi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:54 AM | Show all posts
wowww hebattt
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak jadi gay tu korang punya pasal tapi sila kuarantin diri korang jejauh sebab sudah tentulah korang tu ada hiv aids
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 11:19 AM | Show all posts
iols pulak yang malu tengok bideo ni

huntunglah  

kerlas ko bam
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 11:26 AM | Show all posts
oh singaporean

kat malaysia ada je macamni kan,menyumbat dalam lemari.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 11:41 AM | Show all posts
Kadang keluarga terima bukan sebab setuju mereka jadi sebegitu tapi dah itu anak mereka.  Tak semua keluarga sanggup pulaukan anak mereka sendiri hanya kerana mereka jadi sebegitu.  Keluarga juga mungkin bimbang kalau anak mereka melarikan diri mereka juga yang susah nanti.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-2-2019 11:41 AM | Show all posts
singapork ka?smlm tgk gak.geli gilaa  siap cemolot  lagik, bernafsu betul gayanya.. and si mak lak ak tgk mcm tongong je restui selagi bahagia katanya..wtf!
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 11:47 AM | Show all posts
manehnya replied at 14-2-2019 10:30 AM
aku ingat family bang sejat ngan family bang coach yin

aku pun sama..ingatkan diorang
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 11:49 AM | Show all posts
aku xsanggup nk tgok vid 1st tu aku tgok past si keding tu ckap jumpa abg ensem sado kat pantai..I was like, btol la Nabi Muhammad ckap dunia da nak smpai ke penghujungnya..

aku xpham dorang ni kenapa nk melanggar hukum alam?sedangkan dalam maqasid syariah pun antara perkara yg utama adalah melindungi lineage/nasab keturunan..ni kalu da jadi LGBT acaner nak jaga keturunan tu?persoalan betul..

**btw, anak sedara aku kat spore pun ade sorang lesbo stiap hari "laki" dia dtang umah akk sedara aku siap depa tido sebilik..akk sdara aku leh ckap da tgur da tapi kang kne marah balik ngn anak..gi pun akk sdara aku da bercerai ngan ex dia mse ank2 dy kecik so menjanda da 15 thun baru nk kwen bru..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 11:51 AM | Show all posts
geli la woi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 06:01 AM GMT+8 , Processed in 0.081812 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list