CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Hafiz Hamidun Menang Kes Saman Kamdar

15-5-2018 04:14 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 6732| Komen: 23|Original author: Oleh: Suzy

Description: Masih ingat pada Mac tahun lalu, penyanyi nasyid dan pendakwah Hafiz Hamidun telah menyatakan dia akan menyaman gedung kain terkemuka Kamdar kerana menggunakan namanya untuk salah satu produk mereka t ...


Masih ingat pada Mac tahun lalu, penyanyi nasyid dan pendakwah Hafiz Hamidun telah menyatakan dia akan menyaman gedung kain terkemuka Kamdar kerana menggunakan namanya untuk salah satu produk mereka tanpa kebenarannya?

Melalui Twitter, Hafiz telah memuat naik gambar sejenis kain yang diberi nama "Hafiz Hamidun Kain Baju Melayu Shine 44″ itu untuk membuktikan bahawa perkara itu memang berlaku. 

Selepas memberikan tempoh 14 hari, tindakan menyaman Kamdar diambil apabila syarikat tekstil itu gagal memberi respon setelah tamat tempoh yang diberikan peguam Hafiz.


Foto: IG Hafiz Hamidun

Ketika itu, rata-rata netizen berpendapat Hafiz tidak sepatutnya cepat melatah kerana dia dikatakan tidak popular dan perbuatan Kamdar tidak akan memberi kesan kepadanya. 

Menurut mereka, tindakan menyaman hanya membuang masa dan wang sahaja. Hafiz tidak memberikan maklum balas berkenaan perkara tersebut dan tetap meneruskan saman.



Bagaimanapun, pada petang 14 Mei lalu, Hafiz memuat naik keputusan kes saman yang dikemukakannya di mahkamah. Berita baik buat peminat, Hafiz telah mengesahkan dia memenangi kes saman tersebut!

Wow, telahan netizen nampaknya tersasar jauh kali ini. Biarpun kes kecil dan ‘kurang popular’ Hafiz nampaknya berjaya menuntut haknya. Tahniah diucapkan ya. - CARI
1

Bagus
3

Marah
6

Terkejut
2

Sedih
9

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (23 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote weezerfan 15-5-2018 04:23 PM
Hadap duit sangat.{:laugh
Quote imransulaiman 15-5-2018 04:25 PM
Tahniah....! Menang berapa juta saman tu?
Quote mieymiey 15-5-2018 04:26 PM
Memang mamat ni tak popular, tapi nama Hafiz Hamidun tu memang sinonim dengan dia. Lainkali nama kain tu bubuh nama Hafiz Shining jer
Quote zaraaqilah 15-5-2018 04:29 PM
omg!!!...mcm ku kenal lawyer ittew.....
btw tahniah ler abam piz midun...
dah kaya ni..hati2...ada yg memerhati...
Quote mixed 15-5-2018 04:32 PM
kamdar ni dulo bkn ke penah kena saman
dgn wardina gak?

Quote shernazz 15-5-2018 04:34 PM
Dolu iols penah beli kain rozita che wan n siti nurhaliza
Ala..kain biasa je..hahaha..
Tp hh ni kalau dia rasa nama dia digunakan tu..elok la saman supaya xde org lain salah guna nama tu
Kalau ada yg ckp.bukan.dia sorang je nama.tu...tp nama tu sinonim dgn dia kan..dia je yg populer dgn.nama.pismidun.tu
Quote fushimi 15-5-2018 04:51 PM
imransulaiman replied at 15-5-2018 04:25 PM
Tahniah....! Menang berapa juta saman tu?

aku pun nak  tanya  soalan yang sama

kalau dapat 1 jota berbaloi gak kalau saman

Quote armin 15-5-2018 05:04 PM
weezerfan: Hadap duit sangat.{:laugh

Kalau tak hadap duit saman kau nk biar kamdar kaut untung atas nama dia?
Quote BookerT 15-5-2018 05:06 PM
zaraaqilah replied at 15-5-2018 04:29 PM
omg!!!...mcm ku kenal lawyer ittew.....
btw tahniah ler abam piz midun...
dah kaya ni..hati2...ada ...

kenal nyah? skandal jungle fever kau yang keberapa tu nyah?
Quote BookerT 15-5-2018 05:08 PM
weezerfan replied at 15-5-2018 04:23 PM
Hadap duit sangat.{:laugh

kenapa kau suka sangat multinick ye changa...kau ni pencen kerajaan awal ye nyah?
Quote kiah_mai_pulak 15-5-2018 05:10 PM
Geli betul tgk ponen muslimah yg sorang ni.. euwwwww
Quote weezerfan 15-5-2018 05:10 PM
BookerT replied at 15-5-2018 05:08 PM
kenapa kau suka sangat multinick ye changa...kau ni pencen kerajaan awal ye nyah?

Kau dulik ape nyah?sukati akulah..selamat berpuasa fonen lorong bookerT.smg bulan mulia ni hang kurangkan sket activity lorong gelap hang tu.
Quote kiah_mai_pulak 15-5-2018 05:11 PM
mieymiey replied at 15-5-2018 04:26 PM
Memang mamat ni tak popular, tapi nama Hafiz Hamidun tu memang sinonim dengan dia. Lainkali nama kai ...

Pizmidun Gayah Muslimah Shining pun takpe
Quote BookerT 15-5-2018 05:12 PM
weezerfan replied at 15-5-2018 05:10 PM
Kau dulik ape nyah?sukati akulah..selamat berpuasa fonen lorong bookerT.smg bulan mulia ni hang ku ...

marah nampak...bukan bebudak forum kata kau yang ponen ke nyah?..
Quote umbut 15-5-2018 05:14 PM
Brp juta dpt? Kamdar memang selalu buat hal..
Quote Konahhh 15-5-2018 05:52 PM
Pismidon, kat Jalan Tar pun banyak baju/tudung/kain inspired nama retis. Cuba hang pi round petang-petang kat situ, mana tau jumpa lubok next court case pulakss
Quote moonbug 15-5-2018 06:03 PM
Berapa juta dapat?
Quote samasam90 15-5-2018 09:46 PM
bila lagi para peniaga pesbuk yg dok tyg duit berkepuk hatta in public sesambil guna gambaq retis disaman? iolls pun skeri nok nak buka wallet tgh malam kat public..
Quote aderaderker 15-5-2018 09:51 PM
Betul la tu apa yg dia buat (saman).
Kasi ajar sikit terutama yg company besar2 ni.
Nak kaut untung guna nama retis/selebriti (sendu tak sendu tu belakang kira).

Lihat semua komen(23)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 02:16 PM GMT+8 , Processed in 0.119066 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top