CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Dia Ingat, Nak Buang GST Macam 'Flush' Tahi?" - Netizen

14-5-2018 03:23 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 4736| Komen: 24|Original author: Oleh: Ain

Description: Belumpun sempat Tun Dr Mahathir Mohamad mengangkat sumpah pada Khamis lalu, sudah ada yang membuat kecoh mendakwa kerajaan memberi janji palsu kerana Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) masih belum ...
Belumpun sempat Tun Dr Mahathir Mohamad mengangkat sumpah pada Khamis lalu, sudah ada yang membuat kecoh mendakwa kerajaan memberi janji palsu kerana Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) masih belum dimansuhkan.

Pada tengah hari Khamis lalu, seorang pengguna Facebook menggunakan nama Hazwani Wan mendakwa GST masih ada walaupun sudah menukar kerajaan baharu.




Gara-gara memuat naik kenyataan mencetuskan provokasi, wanita itu menerima kecaman hebat di laman sosial.


Kata belajar di Kanada, tapi kenapa bodoh?




Ramai netizen melabel wanita itu kurang bijak walaupun pernah melanjutkan pengajian di Kanada.

"Kau buta huruf ke? Pakatan Harapan janji dalam 100 hari lah,"
tulis netizen.


Foto: FB Hazwani Wan

Bukan sahaja di Facebook, malah wanita itu turut menerima makian hebat daripada pengguna Twitter.


Dia ingat buang GST tu macam pam jamban ke?


Foto: Twitter

Bagaimanapun, kita tidak menolak kemungkinan bahawa akaun berkenaan adalah akaun palsu bertujuan mendatangkan huru-hara.


Foto: FB Hazwani Wan

Apa pandangan anda terhadap mereka yang mendesak kerajaan segera memansuhkan GST? - CARI
21

Bagus
14

Marah
21

Terkejut
7

Sedih
8

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (96 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote krustykrab 14-5-2018 03:32 PM
gst ni dlm bebrp bulan ni mmg akan jalan mcm biasa, kena table dulu utk abolish, kena bagi masa pada companies utk tukar pulak system diorg...bukan ckp abolish esok jugak dah takde
Quote krustykrab 14-5-2018 03:35 PM
Malaysia's finance ministry says no date yet for abolishing GST
Reuters Reuters 13 minutes ago

  

KUALA LUMPUR (Reuters) - Malaysia has not yet set a date for the abolishment of the Goods and Services tax (GST), the finance ministry said in a statement on Monday.

Malaysia's newly elected administration, led by Prime Minister Mahathir Mohamad, had promised to abolish the deeply unpopular tax within its first 100 days.

The ministry said rumours on social media that the tax would be abolished effective June 1, with no new tax to be imposed for first two years of the new administration, were untrue.

"As such, all businesses must follow current law and continue imposing GST as required," the ministry's statement said.

Mahathir had said on Sunday the country had sufficient revenue to remove GST, state news agency Bernama reported.
Quote moonbug 14-5-2018 03:40 PM
LOL. Tak tau nak gelak ke nak maki hehe
Quote zulka 14-5-2018 03:46 PM
makan mana ada gst pun...bengap
Quote missinpiece 14-5-2018 03:49 PM
Kerajaan enjit2 semut je hari ni janji semalam dah jadi..
Quote prettyuglybabe 14-5-2018 04:01 PM
i tak kisah if GST tak dimansuhkan..
asalkan hasil GST tu telus pergi ke mana..
Quote msdummy.2018 14-5-2018 04:07 PM
ingt nk mansuh GST tuh mcm tukar pakaian? dah basah tukar terus??....haruslah kena buat peringkat2....

sedangkan dulu ms implement GST, diaorg xterus implement....diaorg bg masa stahun lebih tuk rakyat/peniaga buat adjustment....

Quote BoongaKertas 14-5-2018 04:08 PM
zulka replied at 14-5-2018 03:46 PM
makan mana ada gst pun...bengap

adalah chuols kedai makan yg gst. kedai bwh ofis meols cas gst. iols sampai ke sudah x mahir psl isu gst.
Quote zulka 14-5-2018 04:24 PM
BoongaKertas replied at 14-5-2018 04:08 PM
adalah chuols kedai makan yg gst. kedai bwh ofis meols cas gst. iols sampai ke sudah x mahir psl i ...

boleh report tu, sepatutnya kedai makan mana ada gst
Quote BoongaKertas 14-5-2018 04:25 PM
zulka replied at 14-5-2018 04:24 PM
boleh report tu, sepatutnya kedai makan mana ada gst

dh repot dh tp hat tu gak dia meniaga. semua redho jer laa bayo
Quote fushimi 14-5-2018 04:50 PM
baru  hari ke-5 sekor sekor danh menyalak macam hanjing dah

kawan kawan aku pun ramai yang perangai macam babi ,semua benda nak claim dalam masa sehari

kan janji dorang dalam masa 100 hari,ni puak puak cai lah ni

bodoh tu simpan sikit
Quote palmolive 14-5-2018 04:59 PM
zulka replied at 14-5-2018 04:24 PM
boleh report tu, sepatutnya kedai makan mana ada gst

kalo sales dia RM500k sebulan boleh register dan charge GST kt pelanggan
Quote cik-jaja 14-5-2018 05:53 PM
masuk hari ke 101, bolehlah nak kata 'janji tinggal janji' klu PH tak tunai janji depa...ni la jadinya bila pandai sgt
Quote salmon-suki 14-5-2018 09:59 PM
zulka replied at 14-5-2018 03:46 PM
makan mana ada gst pun...bengap

Aik?selama ni ada satu kedai ni cas gst je makanan y sy beli tapau...mmg no gst ke sepatutnya?
Quote nitrotech 15-5-2018 01:47 AM
masuk umngok memang wajib bodoh pon.termasuk la macai2 cybertrooper dia sekaliii.hahahahahaha
Quote syahza 15-5-2018 01:51 AM
zulka: boleh report tu, sepatutnya kedai makan mana ada gst


kedai makan ada gst la
Quote zaliza 15-5-2018 08:25 AM
teruja tuuu..tu yg pi mkn luaq tuu.. takmao gst dok masak n mkn kat ghumah la kan.. hihihihi.. masih wujud sepesis gini ek..

Quote chinta89 15-5-2018 08:39 AM
sejenis bodo otak letak kat lutut?
Quote zulka 15-5-2018 08:51 AM
salmon-suki replied at 14-5-2018 09:59 PM
Aik?selama ni ada satu kedai ni cas gst je makanan y sy beli tapau...mmg no gst ke sepatutnya?

setahu aku restoran besar2 yg level2 hotel tu je yg kena gst, setakat kedai mamak, gerai tepi jalan tak kena

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 05:43 AM GMT+8 , Processed in 0.073091 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top