CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ezuwan, Maria Sengaja Tiru Gaun 'Cekedis Keju' Kerana Geram Dengan Netizen

15-5-2018 10:39 AM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 10631| Komen: 61|Original author: Oleh: Ain

Description: Kecoh baru-baru ini apabila dua artis tanah air, Maria Farida dan Nabila Razali dikatakan menciplak rekaan fesyen antarabangsa.
Foto: IG Ezuwan Ismail


Kecoh baru-baru ini apabila dua artis tanah air, Maria Farida dan Nabila Razali dikatakan menciplak rekaan fesyen antarabangsa.



Foto: IG i_knowfashion

Pereka fesyen Ezuwan Ismail dan Maria bagaimanapun kelihatan jelas tidak serik melakukan perkara sama pada malam anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2018 (DFKL2018), Ahad lalu.





Selamba sahaja pereka fesyen itu memuat naik gambar gaun 
kembang 'cekedis keju' berwarna kuning digayakan aktres berkenaan di laman Instagramnya dengan kapsyen menunjukkan dia tidak sedikitpun terkesan dengan kecaman orang ramai.

"Ada aku kisah korang nak cakap apa? Korang kan baik sangat tak tiru,"
tulisnya.




Sementara itu, mStar Online melaporkan Ezuwan mengakui dia dan Maria sememangnya sudah merancang untuk meniru seratus peratus rekaan berkenaan.




"Secara jujurnya memang kami sepakat untuk sengaja meniru kerana geram dengan netizen yang hanya mengkritik sahaja walaupun sebelum ini banyak baju hasil kerja saya lalu di karpet merah.

"Kami sudah bersedia tanggung risiko untuk dikecam netizen. Bila kita buat idea kita mereka tidak mahu menilai pula,"
jelasnya kepada mStar Online.

Apa pendapat anda? Boleh terima jawapan Ezuwan itu? - CARI
1

Bagus
3

Marah

Terkejut
4

Sedih
7

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (20 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MatDeghem 15-5-2018 10:52 AM
kerana netizen lu bodohkan diri lu..... nak balas dendam.
Be creative bro..... sekarang malu satu duniya.

Stupid reason .....

Quote niena90 15-5-2018 10:55 AM
cute plak tgk dress tu ahaha
Quote nipskacang 15-5-2018 10:57 AM
Sentappp sgt tu
Quote babycc 15-5-2018 10:58 AM
Tolong la.. menjatuhkan maruah sendiri vuat ape?? Bangga pulak tu .. baru kat Malaysia kena kritik da melantun2.. kalau org luar yg kritik.. tah cemane reaction die .
Quote Incanto 15-5-2018 11:00 AM
Tak kena saman ke....?
Dah mcm gred B original dah ni
Tapi moschino mana kenal dia pun
Quote grizz 15-5-2018 11:04 AM
xde la tiru 100%..xreti ke bro..ke kekonun nk nmpk  sopan so tambah lengan..
Quote alieyrina 15-5-2018 11:08 AM
Belum lg pakar2 pesen ternama kecam..kalau kena laa balik kampung tanam jagung aku rasa
Quote CikBersahaja 15-5-2018 11:30 AM
Tiru ke authentic.
Baju dia ni mmg tak lawa mana
Quote mieymiey 15-5-2018 11:31 AM
Dah tiru, nak salahkan netizen pulak
Quote hasniey 15-5-2018 11:45 AM
Dh idea asal ko cliche.kene la tiru bru org perasan kannn...dasar
Quote MeghanK 15-5-2018 11:51 AM
ewww memalukan..ni zaman stadi kompem assigmnt jenis copy paste je ni kan

ok, done jadi acik bawang
Quote beeeee 15-5-2018 11:53 AM
takyah panggil fashion designer la kalau keje nye ciplak design org je choii sgt
Quote besarkecik 15-5-2018 12:00 PM
Nok. Kering idea dah ke?
I tau, kau terpaksa ikut telunjuk Maria ozawa ni kan?
Sebagai designer, kita cuma boleh ambik  sikit je idea designer lain, lepas tu kau kena olah.

Quote BoongaKertas 15-5-2018 12:00 PM
mcm xde integriti plak jwpn heols ni.
Quote weezerfan 15-5-2018 12:03 PM
Bukannya tiru sebijik pon..ada gak unsur kreativiti sendiri.
Quote Budakmomok 15-5-2018 12:10 PM
hmmmm ambik inspirasi maybe la tp jangan meniru
Quote BookerT 15-5-2018 12:15 PM
babycc replied at 15-5-2018 10:58 AM
Tolong la.. menjatuhkan maruah sendiri vuat ape?? Bangga pulak tu .. baru kat Malaysia kena kritik d ...

masalahnya yang mak hayam i know fashion ni sapa nyah? tunjuk sikit la fashion sense kau kat ig nyah..meroyan merempan mengkritik fashion acah mak hayam zai entah dia pun peha melimpah baju kurung ketat bahagian bisep nyah...
Quote idakamaruddin 15-5-2018 01:17 PM
jabirrr hahahaha

jabir rokrak
supik gelenyaarrr
Quote virgo19 15-5-2018 01:22 PM
masa dfkl tu, aku tak perasan pun corak baju maria, sebab aku cuma fokus kat bahagian yg tersembul tu

Lihat semua komen(61)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 05:59 AM GMT+8 , Processed in 2.914007 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top