CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

PH Tak Akan Terburu-buru Lantik Anwar Jadi PM - Wan Azizah

15-5-2018 05:10 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3086| Komen: 20

Description: Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail yang melawat Datuk Seri Anwar Ibrahim di Hospital Rehabilitasi Cheras tengah hari tadi mendakwa Pakatan Harapan (PH) tidak akan terburu-buru ...
Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail yang melawat Datuk Seri Anwar Ibrahim di Hospital Rehabilitasi Cheras tengah hari tadi mendakwa Pakatan Harapan (PH) tidak akan terburu-buru melantik Ketua Umum PKR itu sebagai perdana menteri, lapor Sinar Online.



Foto: BH Online

Menurutnya, pelantikan Anwar hanya akan dibuat seawalnya selepas pertengahan penggal.

“Memang kita mahukan kerajaan di bawah pentadbiran Dr Mahathir berjalan lancar dan memberikan satu perubahan yang kita inginkan termasuk agenda reformasi.

“Setakat ini, seperti yang saya bagi tahu semalam, tidak ada perancangan untuk 

melantik Anwar (sebagai perdana menteri) secara terburu-buru.

“Perkara itu memang kita dah persetujui dan ia memang satu perkara yang memang kita rancang awal," katanya kepada pemberita.

Dalam perkembangan lain, Wan Azizah berkata, tahap kesihatan Anwar semakin pulih dan bersedia bertemu penyokong sebaik dibebaskan esok.


Foto: Reuters

“Ramai kawan-kawan kita termasuk dari Jakarta yang datang untuk bertemu dengan Anwar hari ini," ujarnya.

Sementara itu, BH Online melaporkan, Anwar akan mengadakan satu ceramah ringkas bagi menghargai penyokongnya selama ini.

"Saya difahamkan penyokongnya telah mula tiba dari seluruh negara jadi saya percaya Angkatan Muda Keadilan (AMK) mungkin akan menyusun program yang sesuai untuk penyokong parti.

"Kemuncaknya selepas dibebaskan kita akan susun satu mobilisasi rakyat untuk menyambut pembebasan Anwar termasuk beliau akan memberi ucapan ringkas kepada penyokong-penyokongnya di lokasi awal dikenalpasti di Padang Timur Amcorp Mall Petaling Jaya.

"Sambutan mungkin diadakan sama ada petang atau malam Rabu itu kerana malam itu juga umat Islam sudah mula solat Tarawih kerana akan puasa keesokan harinya," kata Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail. - CARI
23

Bagus
22

Marah
6

Terkejut
19

Sedih
5

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote armin 15-5-2018 05:28 PM
Bukan sebelum pilihanraya dah cakap ke pasal ni? Tun akan jaga dlm 2 tahun.

Eloklah. Iols tak berkenan anwar ni.
Quote kelapaparut 15-5-2018 05:33 PM
Okla seawal pertengahan penggal, biar dr m becki elok2 malesia 2 3 thn mcm tu
Quote orgsepang 15-5-2018 05:35 PM
Akak ingat2 lupa tun m ada cakap lebih kurang begini, seorang pemimpin bukan sahaja perlu bersih tapi perlu juga kelihatan bersih
Quote dinopower2 15-5-2018 05:35 PM
mohon sepol join.... ingatan saat indah bersama
Quote eizarz 15-5-2018 06:27 PM
gua tak percaya sama ini anuwart..{:thief{:thief
Quote dess402 15-5-2018 06:28 PM
Edited by dess402 at 15-5-2018 06:32 PM

kalau tak serasi ..  ubah saja .
pas pun ada umno pun ada .  lagipun kat mesia ini tak pernah salah kan .
Quote scorpionkiki 15-5-2018 06:33 PM
baguslah...kena stabilise negara ni dulu
Quote dess402 15-5-2018 06:34 PM
aku percaya geng2 lain pun menyampah dikelilingi menteri2 penasihat tua umno . dah la tua ..  terpalit segala skandal .  busuk yg mahu di bewa kedalam Ph .
Quote monkaS 15-5-2018 06:36 PM
tak sabar tunggu second round anuwar vs mahafiraun
Quote mjla 15-5-2018 06:36 PM
Kena game je nuar nti
Ko hengat Madey tu sapo
Baru kluar ko dah tunjuk hebat
Dok la ontok2 dulu
Quote dess402 15-5-2018 06:38 PM
samdol parti bunga awatt taknak reform parti sendiri ??
ada unsur krisis keyakinanan ??    takkan selamanya nak menempel parti org ??   
tak reti malu ??     hahaha ..   bongoknya depa ni
Quote creep_bite 15-5-2018 07:13 PM
Mahathir paling senior dlm politik...yg baru2 ni makanan dia ajaaa.
Quote OmJualGas 15-5-2018 07:15 PM
Abis la  saipol tu kena siasat...
Quote aciik 16-5-2018 09:20 AM
as a pkr member we still want ANWAR LEAD US AS SOON AS POSIBLE...
Quote monkaS 16-5-2018 09:23 AM
bila anuwar jadi pm nanti
saiful bukhari mcm mana?
ada potential kena travel ban tak?
mahkamah pun dah jatuhkan hukum anuwar bersalah
so betul la kan anuwar bersalah liwat?
Quote EJALTI 16-5-2018 09:29 AM
semesu replied at 15-5-2018 09:55 AM
negara sodomi

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat ummah tolol goblok gagal total keturunan babu pelacur henjutan Belanda...

Kehkehkehkeh...
Quote DARSITA 16-5-2018 09:44 AM
dess402 replied at 15-5-2018 02:38 AM
samdol parti bunga awatt taknak reform parti sendiri ??
ada unsur krisis keyakinanan ??    takkan s ...



Dasar tak sedar diri betul ko ni Dess. Dah lah tak keluar mengundi.

DAP, AMANAH, KEADILAN tidak diletakkan pistol di kepala mereka sedia berkerjasama dgn parti bunga. Kalau parti hang hebat kenapa tak berdiri atas kaki sendiri time undi tempohari?

Wan Azizah tak ada apa apa kamu pula yang lebih.


Quote dess402 16-5-2018 10:42 AM
hahaha ..  salah soalan makcik tu . patut kalau tun yakin sangat boleh menang awatt tak perform saja atas nama ppbm ?  awatt mai meleleh air mata atok dah tua atok dah tua ?
takpa la 12 kerusi saja pon ..  pas pun 12 dan amanah 10 .    ciput2 pun lama2 jadi bukit .



hahaha ..

Lihat semua komen(20)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 01:55 AM GMT+8 , Processed in 0.069723 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top