CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

SPRM Kerjasama Dgn Polis Siasat Pegawainya Yang Didakwa Dera Isteri & Anak

28-10-2016 07:17 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 40752| Komen: 411

Description: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sedia bekerjasama dengan polis bagi menyiasat dakwaan seorang pegawainya dituduh mendera isterinya, sebagaimana yang tersebar dalam media sosial baru-baru ...

sumber foto: internet


Memetik laporan Portal Islam & Melayu, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sedia bekerjasama dengan polis bagi menyiasat dakwaan seorang pegawainya dituduh mendera isterinya, sebagaimana yang tersebar dalam media sosial baru-baru ini.

Dalam kenyataan semalam, SPRM juga berkata, kertas siasatan disiplin dibuka berikutan aduan yang dibuat oleh wanita berkenaan kepada pihak polis.

“SPRM tidak teragak-agak mengambil tindakan disiplin jika pegawai terbabit didapati bersalah dan orang ramai diminta tidak membuat sebarang spekulasi mengenai kes itu dan menyerahkannya kepada polis untuk tindakan lanjut."

Sementara itu, menurut laporan Astro Awani pula, dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini, Ketua Polis Johor, Datuk Seri Wan Ahmad Najmuddin Mohd mengesahkan dua laporan polis telah diterima berhubung isu tersebut. Susulan dua laporan polis yang dibuat, kertas siasatan telah dibuka untuk memulakan siasatan.


Sebelum ini, wanita yang hanya dikenali sebagai Shahilda Fadhil menggunakan akaun Facebook memuat naik kisah penderaan rumah tangga yang dialaminya dilakukan suaminya yang didakwa pegawai SPRM.

Antara lain wanita itu yang mendakwa suaminya adalah mualaf dan dalam tempoh setahun perkahwinan dia diperlakukan seperti binatang, dipukul tanpa belas kasihan.

Wanita itu mendakwa dia dipukul dengan besi, perutnya dipijak ketika dia masih dalam pantang anak kedua dan dipaksa melakukan perkara yang tidak sopan terhadap anaknya.

Status Facebook wanita itu kemudian menjadi viral di laman sosial hingga menimbulkan rasa marah netizen.

Suspek dilaporkan telah tidak hadir ke pejabat SPRM di Segamat dan pernah mempunyai kes narkotik di Muar pada tahun 2015.

Polis memandang serius terhadap kejadian itu dan sedang berusaha untuk mengesan dan menangkap saspek tersebut.- CARI



21

Bagus
21

Marah
31

Terkejut
18

Sedih
23

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (133 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shanshero 27-10-2016 02:29 PM
so ape kesudahanye lepas bongkar ni
Quote azimodin 27-10-2016 02:31 PM
Aku baru baca... sampai part hisap tutt anak, terkedu sekejap. Dasar gila seks sampai anak kecil pon dah jadi mangsa.
Quote pyropura 27-10-2016 02:31 PM
..yang penting nama ada Muhammad....

turut bersimpati dengan si isteri & anak, semoga tabah
Quote harkktuih 27-10-2016 02:32 PM
akak ni ada buat report polis tak?
Quote jlo 27-10-2016 02:36 PM
vavi sangat perangaiii
Quote CrowneGlory 27-10-2016 02:40 PM
Edited by CrowneGlory at 27-10-2016 02:51 PM



acah2 gengster taik kucing


sessi main wayang fefeling suci murni...ada plak zam2 alakazam tolong bakar semangat lahanat



ramai la sokongkan ...kekonon mualaf...



Quote azimodin 27-10-2016 02:41 PM
harkktuih replied at 27-10-2016 06:32 AM
akak ni ada buat report polis tak?

Kalau baca kat FB mmg ade report & gambar kecederaan. Rasanya lebih kurang sebulan lepas dia buat report.
Quote fulusss 27-10-2016 02:42 PM
dah ade orang lain kot... sebab tu tergamak buat bini macam tu.. tp bab isap K***k anak tu ape motip die. duduk atas perut bini yand dah 7 bulan ngandung.. kene layan nafsu sampai kene operate..
Quote 3bidadara 27-10-2016 02:43 PM
Kejamnya. Mesti anak trauma tgk bapak dia pukui mak dia gitu
Quote noraidil_06 27-10-2016 02:44 PM
I cant bring myself to read the whole. Some people deserve mampos dr kecik
Quote damian_lee 27-10-2016 02:45 PM
perverrrrrrttt ... siap suruh isap tutttt anak ... INCEST cilaka
Quote manehnya 27-10-2016 02:45 PM
muka menakutkan la laki tu
Quote MeghanK 27-10-2016 02:46 PM
babi punya jantan..kenapa tak mampus je kecik2 dulu..dah tua buat naya kat orang
Quote CrowneGlory 27-10-2016 02:47 PM
shanshero replied at 27-10-2016 02:29 PM
so ape kesudahanye lepas bongkar ni

semoga kesudahanan yg baik2 saja untuk mereka... doa org teraniaya tiada hijab...cepat atau lambat je balasannya pada yg menganiaya....
Quote paz 27-10-2016 02:48 PM
Teruk betul perangai... harap dia akan terima balasan. jahat sangat ni.
Quote mieymiey 27-10-2016 02:49 PM
Ya Allah, ni bukan suami. Ni binatang
Quote azimodin 27-10-2016 02:52 PM

Berapa lama boleh menyorok... kalau isteri kau solat pakai niat sekalipon, xkan la sampai lebam2 belasah? Ajaran mana dia ikut pon aku x tahu. Kawan2 yang sokong pon mesti geng2 pukul bini. Zaman sekarang ni semua nak tunggu viral baru kes boleh cepat selesai agaknya.
Quote EJALTI 27-10-2016 02:52 PM
Dah sebulan buat report, kenapa tindakan masih tak dibuat kat jantan lahanat nih?
Quote CrowneGlory 27-10-2016 02:53 PM
dlm bulan ni byk pulak kes yg buat sesak nafas...sedih2 belaka...

Lihat semua komen(411)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 11:21 PM GMT+8 , Processed in 0.081226 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top