CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pesawat US Boeing 767 Terbakar, FAA US: Tayar Pesawat Pancit

29-10-2016 11:44 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3986| Komen: 10

Description: Kira-kira 2.35 petang kelmarin wakyu Malaysia, sebuah pesawat milik syarikat penerbangan American Airlines Boeing 767 yang sedang dalam perjalanan ke Miami terbakar ketika cuba untuk berlepas dari lap ...

Kira-kira 2.35 petang kelmarin wakyu Malaysia, sebuah pesawat milik syarikat penerbangan American Airlines Boeing 767 yang sedang dalam perjalanan ke Miami terbakar ketika cuba untuk berlepas dari lapangan terbang Chicago's O'Hare, Amerika Syarikat. 


Menurut akhbar Mirror di UK, ketika pesawat tersebut terbang naik, sayap kiri pesawat tersebut tiba-tiba terbakar dan keluar asap yang banyak, seramai 161 peumpang dan 9 orang anak kapal yang berada di dalam pesawat segera menyelamatkan diri dengan menggunakan tangga lunsur kecemasan. 

Add Image Caption Here
Add Image Caption Here

Sekurang-kurangnya 20 orang dikatakan mengalami kesan lebam dan cedera di bahagian kaki ketika mereka sedang bergegas turun menggunakan tangga lunsur kecemasan.

Punca kejadian masih belum dikenal pasti dengan beberapa maklumat awal yang bercanggah.

Persekutuan Pentadbiran Penerbangan Amerika Syarikat (FAA) berkata ia berpunca dari salah sebuah tayar pesawat meletup namun pihak penerbangan mendakwa ia berpunca dari bahagian enjin setelah berlaku kebocoran bahan api.

Setakat ini, lorong penerbangan yang terjejas telah pun ditutup,menurut syarikat penerbangan American Airlines terbabit, penumpang yang terjejas akan ditukarkan ke penerbangan yang lain.

Satu siasatan lanjut sedang dijalankan.- CARI







22

Bagus
20

Marah
8

Terkejut
14

Sedih
11

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (90 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cheehong212 30-10-2016 02:06 AM
api kuat nya, bahaya
Quote ipes2 30-10-2016 04:16 AM
heboh kat news sini ari ni..dok tunjuk yg ni je.. if depa take off 5 minum early, then the fire would what been on air.

also earlier today, satu aeroplane yg bawak cargo landed and tayar exploded and the whole thing caught fire
Quote pyropura 30-10-2016 04:46 AM
Edited by pyropura at 30-10-2016 04:47 AM

... mana ada terbakar bila pesawat tu terbang naik, kalau betul dah terbang pasti terhempas tuh, yg buat translation artikel ni tongong
Quote FanTasyCreaTioN 30-10-2016 04:53 AM
There wasn't much yelling or screaming, he told reporters, except passengers who shouted at others who were trying to grab their bags from the overhead bins.

Schiavone said about 30 seconds into the evacuation, smoke started to pour into the cabin.

The difficulty in breathing was the scariest part, he said.

Asked whether he was afraid he was going to die, Schiavone said, "Of course. I'm thinking the plane is going to blow up."

** teruk nya tanya soalan camtu .. sapa tak takut mati meletup

Schiavone complimented the crew for getting everyone out in what he estimated was about a minute.

** Tahniah kepada crew yang cekap

Quote FanTasyCreaTioN 30-10-2016 04:56 AM
pyropura replied at 30-10-2016 04:46 AM
... mana ada terbakar bila pesawat tu terbang naik, kalau betul dah terbang pasti terhempas tuh, yg  ...
tak sempat naik pun kan ..

Airport fire Chief Timothy Sampey said crews responded to a report of a No. 2 engine on fire. The plane, which had stopped well before the end of the runway, had about 43,000 pounds of fuel.



Quote pyropura 30-10-2016 05:14 AM
FanTasyCreaTioN replied at 30-10-2016 04:56 AM
tak sempat naik pun kan ..

Tu lah, tengok posisi lokasi plane tu pun dah tau dia tak terbang ( kat ujung runaway) ....

kalau dah terbang confirm tak sempat buat apa2, bukan bokeh buat u- turn macam keta  
Quote GuaAnakMelaka 30-10-2016 05:29 AM
jgn jd cam WTC Tower....buat sendiri  lps tu ganyang Afghanistan konon Osama Laden punya keje....
Quote FanTasyCreaTioN 30-10-2016 10:00 AM
pyropura replied at 30-10-2016 05:14 AM
Tu lah, tengok posisi lokasi plane tu pun dah tau dia tak terbang ( kat ujung runaway) ....

ka ...
Nengok pada gambar ..
api dan asap tu ..
gerun jua la kan ..

nasib baik tak ada kemalangan jiwa

kalau dah terbang ..tawakal jer la
Quote Changa 30-10-2016 10:08 AM
GuaAnakMelaka replied at 30-10-2016 05:29 AM
jgn jd cam WTC Tower....buat sendiri  lps tu ganyang Afghanistan konon Osama Laden punya keje....

Dunia telah pun kiamat dec 2012  
Quote pyropura 30-10-2016 02:43 PM
GuaAnakMelaka replied at 30-10-2016 05:29 AM
jgn jd cam WTC Tower....buat sendiri  lps tu ganyang Afghanistan konon Osama Laden punya keje....

Kan lebih senang ganyang katebang dari wtc  

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 11:15 AM GMT+8 , Processed in 0.091581 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top