CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dua Tayar Pesawat MH726 Mengempis Ketika Mendarat Di KLIA

2-5-2017 04:14 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4409| Komen: 10

Description: Dua tayar pesawat penerbangan Malaysia Airlines MH726 dari Jakarta mengempis selepas mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) hari ini kira-kira 7.13 pagi tadi.
Dua tayar pesawat penerbangan Malaysia Airlines MH726 dari Jakarta mengempis ketika mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) hari ini kira-kira 7.13 pagi tadi.


Insiden pada 7.13 pagi itu membabitkan pesawat Boeing 738 menyebabkan Landasan 2 di KLIA ditutup.

Memetik laporan Bernama, Malaysia Airlines dalam kenyataan hari ini berkata penumpang dan anak kapal selamat turun dari pesawat dan dipindahkan ke terminal menaiki bas dengan bagasi mereka juga dihantar ke terminal dengan bas.

Sementara itu, Malaysia Airlines berkata ia akan menyiasat punca kejadian berkenaan dan landasan 2 di KLIA ditutup sehingga diberitahu kelak.

"Berikutan kekurangan pesawat, beberapa penerbangan menggunakan pesawat ini akan dinaik taraf iaitu ia akan dikendalikan pesawat Airbus 330 dan kami sedang mengkaji untuk mengerahkan pesawat Airbus 380 untuk memberi perkhidmatan di laluan Australia," menurut kenyataan itu.


Syarikat penerbangan itu memberi jaminan bahawa keselamatan adalah keutamaan Malaysia Airlines dan melahirkan rasa kesal atas kesulitan yang berlaku kepada penumpang.- CARI

sumber : http://kualalumpurpost.net

14

Bagus
16

Marah
14

Terkejut
22

Sedih
14

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (105 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mbhcsf 2-5-2017 03:13 PM
okay , alhamdulillah semuanya selamat, curious  pulak apa sebab macam tak ada angin tu?
Quote itik_kuning 2-5-2017 03:38 PM
lupa pam angin tayar ye???
Quote CiliPadiSedap 2-5-2017 04:07 PM
Biasa tayar kapal terbang kempis ni sebab angin tiada dalam tayar
Quote chinta89 2-5-2017 04:16 PM
kenapa tetiba jadi mcm ni?
Quote jerukkedondong 2-5-2017 06:49 PM
Sabotaj ke....ayyo..tak tayyo...
Quote matamata 2-5-2017 07:22 PM
landasan no.2 klia la bkn landasan klia2
Quote insulin 2-5-2017 08:41 PM
Pakai tayar cap ayam ke, Dikk?
Quote Decaffeinated 2-5-2017 09:30 PM
"Do you know that KLIA2 is the first airport in the region to have a third runway? With the new Runway 3, KLIA2 is the first in Asean to have a third runway to accommodate the growth expected in aviation traffic."

So, TT.... which landasan?



Quote Manjahati 2-5-2017 09:40 PM
Alhamdulilah x ada kemalangan jiwa n kecederaan pada crew n penumpang
Quote cheergirlz 2-5-2017 10:12 PM
nasib xda kemalangan jiwa..bgs lah..ermm..mkin plik plak..mcm2 hal terjadi...apakah

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 03:01 PM GMT+8 , Processed in 0.051394 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top