CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pesawat Air Asia Kempis Tayar Ketika Mendarat Di KLIA2

21-12-2016 04:43 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6440| Komen: 43

Description: Penumpang pesawat AirAsia mengalami detik cemas pagi tadi apabila dua tayar pesawat yang mereka naiki dilaporkan pecah sejurus mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2).
Penumpang pesawat AirAsia mengalami detik cemas pagi tadi apabila dua tayar pesawat yang mereka naiki dilaporkan pecah sejurus mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2).


Portal Berita Harian Online melaporkan ketika kejadian, pesawat AirAsia penerbangan AK12 dari Chennai, India itu sedang melakukan pendaratan di Landasan 33.

Akibat kejadian itu, landasan berkenaan ditutup buat sementara waktu untuk kerja baik pulih.

Bagaimanapun, Bernama melaporkan tayar pesawat AirAsia dari Chennai itu hanya kempis ketika melakukan pendaratan.

Memetik kenyataaan syarikat penerbangan tambang rendah itu, AirAsia berkata semua penumpang dan anak kapal penerbangan AK12 keluar daripada pesawat berkenaan dengan selamat.

"Kami memohon maaf atas keadaan tidak selesa yang dialami tetamu kami." 

Penerbangan berjadual dari Chennai itu mendarat di klia2 pada kira-kira pukul 6 pagi.- CARI

sumber foto: http://www.mstar.com.my/

12

Bagus
29

Marah
14

Terkejut
24

Sedih
29

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (135 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mesmerize 21-12-2016 04:47 PM
bahaya giler.. nasib baik impact pada plane n penumpang tak teruk.
sedangkan ada tayar pun kekadang hentakan terasa kuat juga tatkala plane landing.
Quote kentel 21-12-2016 04:58 PM
@kelana36 taknak komen pape?
Quote WhiskeyScotch 21-12-2016 05:19 PM
Nasib baik tiada apa-apa kemalangan meragut nyawa yang berlaku.

Quote mrizumi 21-12-2016 05:28 PM
Nasib baik time mendarat dh..
Quote exclusive_vvip 21-12-2016 05:44 PM
Kesiannya...mesti cuak giler penumpang2 dlm tu..
Quote akujerangkung 21-12-2016 06:04 PM
Syukur semuanya selamat......
Quote drivethru 21-12-2016 06:12 PM
Ini impian aku. Aku x tahu kenapa. Tapi aku teringin nak merasa detik2 kecemasan macam ni. Tapi x lah terlalu teruk sampai meragut nyawa. Aku teringin nak tgk reaksi FA n Pilot handle kes kecemasan.
Quote oppol 21-12-2016 06:25 PM
Pecah_kempis..


Nasib baik bukan meletup..
Quote sepertiitu 21-12-2016 07:21 PM
time landing pun aku takut sebab hentakan dia kadang kadang kuat, ni apetah lagi kalau problem tayar
Quote kelana36 21-12-2016 08:08 PM
Tyre belah kiri BURST, pecah, bukan kempis....
Untitled.jpg

Quote matchstick 21-12-2016 08:24 PM
Barai tayar..ngeri btol
Quote penasihat 21-12-2016 08:25 PM

olang mengkata kamu isteli dinopower, ale butut ka?


Quote matchstick 21-12-2016 08:27 PM
penasihat replied at 21-12-2016 08:25 PM
olang mengkata kamu isteli dinopower, ale butut ka?

Butut tu apa.
Quote penasihat 21-12-2016 08:28 PM

butut le itu olang kata. tq


Quote matchstick 21-12-2016 08:30 PM
penasihat replied at 21-12-2016 08:28 PM
butut le itu olang kata. tq

Welcome lava
Quote HannahMontana 21-12-2016 08:37 PM
Hampehhhhhhhhhhhhhhhhhh ko Tony
Quote matchstick 21-12-2016 08:51 PM
Xpe..nt tony bg hadiah mewah2 lg kt staf
Quote matamata 21-12-2016 09:49 PM
Ni mesti tayar celup ni....
Quote jejaka_hensem 21-12-2016 10:14 PM
ada follow ig pilot yg bwk pesawat ni.dia ada tunjuk gambar kat ig dia pagi tadi..
katanya xde pape sgt,semua nya ok je.tapi skrg dah delete

btw,hensem jugak pilot ni.daddy2 sangat

Lihat semua komen(43)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 03:41 AM GMT+8 , Processed in 0.057500 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top