CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pesawat CN235 TUDM Mendarat Cemas, 8 Anak Kapal Selamat

26-2-2016 11:21 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 16914| Komen: 132

Description: Sebuah pesawat pengangkut CN235 milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM)...

Oleh : Fyruz Hanna

Kuala Lumpur: Sebuah pesawat pengangkut CN235 milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dilaporkan melakukan pendaratan cemas di pesisir pantai Batu 2, Kuala Selangor.

Kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh  TUDM, pendaratan dilakukan pada jam 8:50 pagi.

Lapan orang anak kapal dilaporkan selamat selepas dibantu oleh nelayan tempatan yang berada di kawasan tersebut," kata kenyataan itu.

Pesawat tersebut berpengkalan di Subang dan TUDM kini sedang berusaha membuat pencarian baki bangka pesawat tersebut. -CARI Infonet.



Sumber: Bernama
27

Bagus
35

Marah
19

Terkejut
37

Sedih
9

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (157 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote protonpersona 26-2-2016 10:14 AM
Betoi ka?
Quote cutieslilies 26-2-2016 10:15 AM
haah...baru sangat ni...pesawat TUDM katanya
Quote sapp73 26-2-2016 10:16 AM
betul ke?...harap semuanya selamat
Quote GhostWalking 26-2-2016 10:16 AM
Pesawat CN235 TUDM dilaporkan terhempas
Wartawan Sinar Harian
                                                                 26 Februari 2016                                 

   [url=]
[/url]   [url=][/url]   

   

0

                 

                                                            Asap tebal kelihatan dari lokasi kapal terbang terhampas di Batu 2 berhampiran Stadium Kuala Selangor pagi tadi.

                                                                       




                                                                                                                                                                          KUALA LUMPUR - Sebuah Pesawat pengangkut TUDM CN235 yang berpangkalan  di Pangkalan Udara Subang telah membuat pendaratan kecemasan berhampiran pantai Kuala Selangor pada lebih kurang jam 8.50 pagi tadi.
        Pesawat yang membawa lapan orang anak kapal adalah dilaporkan selamat dengan dibantu oleh nelayan tempatan yang berada di kawasan tersebut.
        TUDM akan menubuhkan satu pasukan penyiasatan bagi mengenal pasti punca kejadian. TUDM juga akan berusaha untuk membuat recovery pesawat tersebut.
        Sementara itu, difahamkan anggota bomba menaiki bot ke lokasi kejadian apabila terlihat asap dengan jarak 200 meter dari pesisiran pantai akibat kapal terbang yang terbakar.

http://www.sinarharian.com.my/semasa/pesawat-cn235-tudm-dilaporkan-terhempas-1.489689


Quote zach2008 26-2-2016 10:16 AM
Pesawat TUDM.. ikut Mstar online, semua 6 org selamat
Quote zuliana29 26-2-2016 10:18 AM
uzur dh pesawat tudm tu....
Quote revolusi_30 26-2-2016 10:20 AM
Mana ada terhempas... Membuat pendaratan cemas kan.
Quote ultra78 26-2-2016 10:22 AM
Tunggu teori konspirashit Sharifah Sofea Syed Rashid

Quote kentel 26-2-2016 10:23 AM


Quote antidote 26-2-2016 10:25 AM
alhamdulillah takde yg terkorban. bagi aku tu yg paling penting.
Quote edoraixora 26-2-2016 10:25 AM
Edited by edoraixora at 26-2-2016 10:44 AM

takziah......maintenance tak jaga ke
Quote prettyuglybabe 26-2-2016 10:26 AM
takziah.. mujur tiada yang terkorban..
Quote whadda 26-2-2016 10:27 AM
alhamdulillah smua selamat...
Quote ablishan 26-2-2016 10:29 AM
Sorry ye. Lambat menaip dgn phone. Silsp tekan button, tak sempat lg hapdet, forumer lain dah tlg hapdetkan
Quote hacks_oren 26-2-2016 10:35 AM
yg penting tiada kemalangan jiwa...
Quote cheewong 26-2-2016 10:36 AM
alhamdulillah selamat...
Quote epis 26-2-2016 10:42 AM
bagus semua selamat~~
Quote edoraixora 26-2-2016 10:46 AM
sumber: whatsApp

Pesawat VIP  TUDM sempena istiadat Penganugerahan Panji-panji Skuadron terhempas di pesisiran pantai Kuala Selangor...Pilot je injured patah tgn, mangsa lain selamat dgn bantuan Nelayan...Pilot dia mantap dan terbaik dpt land hard atas air...Syukur
Quote indah30 26-2-2016 10:47 AM
ni bukan kah pesawat buatan indon? syukur tiada kemalangan jiwa.

Lihat semua komen(132)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 04:29 AM GMT+8 , Processed in 0.059068 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top