CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pesawat latihan TUDM Terhempas Di Nenasi, Pekan

17-5-2016 03:00 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 14688| Komen: 103

Description: Memetik laporan BH On Line, sebuah pesawat latihan milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) terhempas berhampiran sawah padi, dekat Kampung Serum tengah hari tadi. PEKAN: Sebuah pesawat latiha ...

Oleh : TS LOO





Memetik laporan BH On Line, sebuah pesawat latihan milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) terhempas berhampiran sawah padi, dekat Kampung Serum tengah hari tadi. 


Jentera bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Nenasi dan Balai Bomba dan Penyelamat Pekan yang membabitkan seramai 11 pegawai dan anggota JBPM dikejarkan ke lokasi kejadian setelah menerima panggilan kejadian kira-kira jam 12.52 tengah hari.


Berdasarkan maklumat awal, pesawat itu memuatkan dua anggota latihan dan seorang daripadanya mengalami kecederaan patah kaki. 


Sementara itu, siaran berita TV3, Buletin 1.30 melaporkan kedua-dua anggota berkenaan dilaporkan selamat.- CARI INfonet




12

Bagus
1

Marah
7

Terkejut
1

Sedih
10

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (39 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edoraixora 17-5-2016 02:31 PM
lorrrr.....pesawat mende plak kali ni
Quote Syd 17-5-2016 02:31 PM
Quote Syd 17-5-2016 02:32 PM
gambar-gambar lain





Quote Syd 17-5-2016 02:34 PM
Berdasarkan maklumat awal, ada dua orang di dalam pesawat itu dan seorang daripadanya patah kaki.
Quote kenarikelabu 17-5-2016 02:35 PM
Nasib baik tak meletup...
Quote Syd 17-5-2016 02:37 PM

sawah padi pun dah siap 'terbajak'. hehe
Quote dino 17-5-2016 02:38 PM
Syd replied at 17-5-2016 02:34 PM
Berdasarkan maklumat awal, ada dua orang di dalam pesawat itu dan seorang daripadanya patah kaki.

mujur sempat kluar kan.....panik gak tuh...
Quote kenarikelabu 17-5-2016 02:39 PM
Syd replied at 17-5-2016 02:37 PM
sawah padi pun dah siap 'terbajak'. hehe

Nasib jatuh mendatar....tu yg selamat pilot tuh. Kalu menjunam....fuhhhh
Quote Changa 17-5-2016 02:40 PM
Syd replied at 17-5-2016 02:29 PM
SELASA, 17 MEI 2016 @ 2:10 PM

Pesawat latihan TUDM terhempas di Nenasi,  ...

Kena cash ke dek?
Quote melinda_kerr 17-5-2016 02:41 PM
Habis sawah org. Nasibla sawah kalau rumah org atau atas jalan raya naya!
Quote Changa 17-5-2016 02:43 PM
kenarikelabu replied at 17-5-2016 02:39 PM
Nasib jatuh mendatar....tu yg selamat pilot tuh. Kalu menjunam....fuhhhh

Maksud sis heshe tak ejectsebelum terhempas ke sis?   
Ala2 akak tak nak eject seat, rela terhempaa bersama pesawat gitu?
Quote edoraixora 17-5-2016 02:46 PM
kalo ikut sejarah aermacchi kt mlysia ni asek terhempas ajer

sumber: wikipedia TUDM

1) Aermacchi MB-339A, 1 Jun 1985, Terhempas berdekatan TUDM Kuantan, Membunuh 2 juruterbangnya.
2) Aermacchi MB-339 M34-08, 15 April 1996, Kerosakan kerangka pesawat, Terhempas ke dalam Laut China Selatan berdekatan Kuantan.
3) Aermacchi MB-339, 23 Januari 2002, Terhempas berdekatan Pulau Tiga, Mersing.
Quote edoraixora 17-5-2016 02:49 PM
Syd replied at 17-5-2016 02:37 PM
sawah padi pun dah siap 'terbajak'. hehe

sawah ke tu? macam tanah lapang terbiar ajer
pandai pilot die cari tempat

Quote kentel 17-5-2016 02:57 PM
edoraixora replied at 17-5-2016 02:46 PM
kalo ikut sejarah aermacchi kt mlysia ni asek terhempas ajer

sumber: wikipedia TUDM

da bole bagi release tugas kot fleet tu....ke mmg fleet tu purpose dia utk training je...kalau solely for training, xde la pelik mmg asyik crash sajor...
Quote fadlily 17-5-2016 03:00 PM

Dah dua biji dah aset TUDM jatuh tahun ni. hari tu CN25
Quote meeza83 17-5-2016 03:02 PM
jatuh mendatar
alhamdulillah selamat
Quote edoraixora 17-5-2016 03:08 PM
kentel replied at 17-5-2016 02:57 PM
da bole bagi release tugas kot fleet tu....ke mmg fleet tu purpose dia utk training je...kalau sol ...

katenye pesawat jenis tu mmg utk latihan jer

Quote asher 17-5-2016 03:11 PM
ni pesawat training...conversion dari turbo prop g jet..alhamdulillah pilot gan trainer selamat..pasni bleh grounded dulu..

btw aircraft ni kira baru gak beli..
Quote Syd 17-5-2016 03:13 PM
AS SALAM YDH DATO SRI/DATO.
JET TUDM TERHEMPAS.

PD 171314H MAKLUMAT AWL DCC PEKAN MAKLUM KEJ JET TEMPUR TUDM KTN JENIS MB 339 CM TERHEMPAS DI SAWAH PADI PENOR.PILOT MAJ.NAZRUL HAFIZ B. ZAINI TDK MENGALAMI SBRG KECEDERAAN, LT. HAKIMI B. KHAIRI PATAH KAKI KIRI.OPERASI MENYELAMAT MANGSA DILAKUKAN BERSAMA PIHAK BOMBA,JPAM,PDRM DAN HOSP PEKAN.MAKLUMAT LANJUT AKAN MENYUSUL
TK..

Lihat semua komen(103)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 07:00 AM GMT+8 , Processed in 0.079533 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top