CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bersepai! Pesawat Flydubai Terhempas, Kesemua 61 Orang Dalam Kapal Terkorban

19-3-2016 07:37 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 13893| Komen: 73

Description: Pesawat Boeing 737 terhempas ketika sedang melakukan pendaratan. Terdapat 61 orang di atas kapal. Mereka semua terkorban
Oleh Izzah Abbasy

Pesawat Flydubai terhempas melibatan kesemua 61 orang dalam pesawat penerbangan dari Dubai terbunuh apabila terhempas dan terbakar ketika sedang mendarat di Rostov-on-Don, selatan Rusia, pagi Sabtu, kata seorang pegawai tempatan.

"Sebuah pesawat Boeing 737 terhempas ketika sedang melakukan pendaratan. Terdapat 61 orang di atas kapal. Mereka semua terkorban," kata jurucakap kementerian tempatan, yang dipetik oleh agensi berita rasmi TASS.

Terdapat 55 penumpang dan enam anak kapal di dalam pesawat itu.

Kemalangan itu berlaku pada pukul 12.50 pagi waktu tempatan, menurut kenyataan rasmi Kementerian Kecemasan.


Pesawat Flydubai berkata pihaknya sedar tentang 'insiden' yang melibatkan pesawatnya, tetapi tidak memberi apa-apa maklumat lanjut. - CARI Infonet 





Bagus
5

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Esmiria 19-3-2016 09:56 AM
kemlngan kapal terbng mna2  jdi skrng.

Quote rosasa 19-3-2016 10:11 AM
ok. follow
Quote Jagendas 19-3-2016 10:17 AM
#AWANInews Pesawat Flydubai FZ981 dari Dubai dilaporkan terhempas sewaktu mendarat di selatan Rusia, kesemua penumpang dan kru terkorban
Quote Jagendas 19-3-2016 10:18 AM
esok2 ade la meleis bagi fakta fakta nombor
Quote si_buta 19-3-2016 10:18 AM
Hok alohhh
Quote mommymonster82 19-3-2016 10:21 AM
Innalillah......

Takutnya nak fly2
Quote Changa 19-3-2016 10:22 AM
Fydubai ini under Emirates kan?
Quote Acong 19-3-2016 10:55 AM
https://www.facebook.com/SputnikNews/videos/10153918995826181/

[fbp]https://www.facebook.com/SputnikNews/videos/10153918995826181/[/fbp]

[fbv]10153918995826181[/fbv]
Quote azharariff 19-3-2016 11:20 AM
baru 5 tahun plane tu, landing in bad weather, pilot error... adeehh kecut perut aku bila ada turbulance ni suma
Quote slavehunter 19-3-2016 11:29 AM
2nd approach landing.....wahhhhh unlucky.....
Deepest condolonces to crew members
Quote zorrro_03 19-3-2016 11:30 AM
  banyaknya masalah dunia sekarang..   bencana si sana sini.  
Quote Changa 19-3-2016 11:35 AM
Visibility mmg selamat utk landing ke dek? Kalau dah second time nampak sangat hauk kan? Yang airport kota baharu berkabus lite lite hari tu pun tiada pesawat yang berani landing kan?
Quote MH37O 19-3-2016 12:12 PM
terhempas pada ketinggian berapa nih?
Quote Acong 19-3-2016 06:19 PM
Jagendas replied at 19-3-2016 10:18 AM
esok2 ade la meleis bagi fakta fakta nombor

boleh tikam?  
Quote wana89 19-3-2016 06:32 PM
Takziah semua..

Quote Daka 19-3-2016 06:41 PM
Sudah ajal. Takziah. Saya pernah rasa macam mana kapal terbang 'terjatuh' sekejap masa penerbangan otw balik dari Kuala Lumpur ke Brunei. Malam itu angin bergelora akibat hujan petir. Jantung rasa frozen sekejap sebelum berdebar tak terkawal laju. Tetapi mungkin kerana belum ajal akhirnya kapal terbang berjaya mendarat dengan selamat.
Quote ecahaha 19-3-2016 07:38 PM
Ak nak naik flight neh... Nauzubillahiminzalik....
Quote qronaldo7 19-3-2016 08:41 PM
Nmpk mcm cahaya tu ape?
Quote pyropura 19-3-2016 08:49 PM

...CASH utk UAE sebab bunuh ummah Yaman

CASH utk Rossiya sebab bunuh ummah Suriah..
..

Lihat semua komen(73)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 03:13 AM GMT+8 , Processed in 0.048743 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top