CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pesawat Yang Dinaiki Pemain Bola Sepak Tempatan Brazil Terhempas

29-11-2016 04:17 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 14864| Komen: 158

Description: Sebuah pesawat sewa khas yang membawa 72 orang, termasuk pemain bola sepak tempatan Brazil, Chapecoense, terhempas di kawasan pergunungan di luar bandar Medellin ketika dalam penerbangan ke Lapangan T ...
Sebuah pesawat sewa khas yang membawa 72 penumpang termasuk pemain bola sepak tempatan Brazil, Chapecoense dan 9 anak kapal terhempas di kawasan pergunungan di luar bandar Medellin ketika dalam penerbangan ke Lapangan Terbang Antarabangsa Medellin.


Agensi berita China Xinhua memetik kenyataan pihak berkuasa penerbangan negara itu, nahas itu berlaku di kawasan pergunungan di luar bandar Medellin, destinasi pesawat itu kerana pasukan bola sepak terbabit akan mengambil bahagian dalam perlawanan pada Rabu.

Datuk Bandar Medellin, Federico Gutierrez, berkata terdapat kemungkinan ada yang terselamat dalam nahas itu dan pasukan penyelamat sedang bergerak ke lokasi kejadian. 

Komander dari Balai Bomba La Union memaklumkan sekurang-kurangnya 10 orang telah dikeluarkan dari tempat kejadian untuk dihantar ke hospital tempatan. 

Menurut laporan Mi Oriente, kejadian berlaku akibat masalah kehabisan minyak pada sekitar pukul 10.15pm waktu tempatan di Cerro Gordo, bandar La Union.


Menurut laporan terkini dari AFP, pegawai tempatan berkata hanya 6 orang sahaja yang terselamat dalam nahas kali ini termasuk seorang pemain bola sepak tempatan Brazil berkenaan- CARI

sumber foto: https://i.onthe.io/
sumber foto: https://i.onthe.io


8

Bagus
15

Marah
7

Terkejut
10

Sedih
9

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (60 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rania_maira 29-11-2016 02:29 PM
Uishhh.. depa sume survive x??
Quote Jajabeans 29-11-2016 02:29 PM
Sapakah pemain brazil itu
Quote MH3703 29-11-2016 02:30 PM
rania_maira replied at 29-11-2016 06:29 AM
Uishhh.. depa sume survive x??

berita lanjut coming up next...nantikan

ps: siapakah footballer tu???
Quote MissNigga 29-11-2016 02:30 PM
TERKINI: Pesawat Bawa Sebuah Kelab Bola Sepak Dari Brazil Terhempas Di ColombiaSebuah pesawat yang membawa sebuah pasukan peserta akhir untuk kejohanan bola sepak Amerika Selatan telah dilaporkan terhempas di Colombia, lapor RT.

Menurut laporan berkenaan, pesawat yang membawa kira-kira 72 orang penumpang itu terhempas akibat kekurangan bahan api kira-kira jam 10:15 waktu tempatan di Cerro Gordo, La Union, Medellin, Colombia.




Pihak bomba La Union mengesahkan sekurang-kurangnya 10 orang dilaporkan cedera dan sedang dipindahkan dari lokasi kejadian, bagaimanapun pihak bomba belum mengesahkan jika ada melibatkan kehilangan jiwa.





Pesawat itu dikatakan membawa pasukan kelab Chapecoense menuju ke perlawanan akhir kejohanan bola sepak Amerika Selatan dijangka akan mendarat di lapangan terbang antarabangsa José María Córdova.

Sebuah video yang dikongsi di Twitter menunjukkan masa pesawat itu hilang dari pandangan di radar penerbangan.
















Quote MH3703 29-11-2016 02:32 PM
MissNigga replied at 29-11-2016 06:30 AM
TERKINI: Pesawat Bawa Sebuah Kelab Bola Sepak Dari Brazil Terhempas Di ColombiaSebuah pesawat yang m ...

berapa ketinggian dia tak sebut pun ye...cedera je?
Quote kukulangau 29-11-2016 02:36 PM
kekurangan bahan api means kekurangan minyak lah kan
masak la engineer kapal tu
ke pilot yang kenan tentukan bila time petrol kena isi?
Quote MissNigga 29-11-2016 02:37 PM
[size=0.9]El avión que transportaba a los futbolistas del Chapecoense de Brasil, que tenían que disputar el miércoles la final de la Copa Sudamericana ante el colombiano Atlético Nacional, se estrelló la noche del lunes cerca a Medellín, en el noroeste de Colombia, informaron fuentes oficiales.
[size=0.9]"Confirmado, la aeronave con matrícula CP2933 * transportaba al equipo @ChapecoenseReal. Al parecer hay sobrevivientes", indicó el aeropuerto José María Córdova de Rionegro, que sirve a Medellín, en su cuenta en Twitter.
[size=0.9]Con 72 pasajeros y 9 tripulantes, la aeronave presentó una emergencia a la altura del cerro El Gordo en cercanías al municipio de La Unión en Antioquia.
[size=0.9]Unidades de rescate y autoridades se dirigen a la zona para atender esta situación.
[size=0.9]Sin embargo, el aeropuerto de Ríonegro aseguró que debido a las condiciones climáticas del lugar el acceso solo se puede hacer por tierra.
[size=0.9]Federico Gutiérrez se dirige al lugar del accidente y la red hospitalaria se encuentra activada para atender a los sobrevivientes.
[size=0.9]Esta es la lista de jugadores viajeros y el itinerario que el equipo brasileño tenía previsto en su camino hacia Medellín para el partido de ida de la Copa Sudamericana:
[size=0.9]

Quote sarahmirza 29-11-2016 02:40 PM
MissNigga replied at 29-11-2016 02:37 PM
El avión que transportaba a los futbolistas del Chapecoense de Brasil, que tenían que disputar el  ...

Jap lg mod dgn gigih tolak kredit
Quote rania_maira 29-11-2016 02:41 PM
BOGOTA: Pihak berkuasa Colombia mengesahkan pesawat yang membawa pasukan bola sepak tempatan Brazil, Chapecoense terhempas ketika dalam penerbangan ke Lapangan Terbang Antarabangsa Medellin.

Menurut kenyataan pihak lapangan terbang itu, pesawat yang membawa 72 penumpang itu berlepas dari Bolivia menuju ke Medellin.

Nasib kesemua penumpang masih belum diketahui tetapi media tempatan melaporkan pesawat itu membawa pemain pasukan Chapecoense dari Brazil untuk menentang kelab Colombia Atletico Nacional dalam perlawananCopa Sudamerica pada Rabu.
http://www.mstar.com.my/berita/b ... /pesawat-terhempas/
Quote the_killer 29-11-2016 02:41 PM
MissNigga replied at 29-11-2016 02:37 PM
El avión que transportaba a los futbolistas del Chapecoense de Brasil, que tenían que disputar el  ...

acah paham........puih
Quote Bedah.Cun 29-11-2016 02:42 PM
Harap2 sume selamat
Quote MissNigga 29-11-2016 02:42 PM
sarahmirza replied at 29-11-2016 02:40 PM
Jap lg mod dgn gigih tolak kredit

Dah dia punya original source written in Portugese ...


Quote MissNigga 29-11-2016 02:44 PM

nahhhh ... ankle google pun poning kepala uolsss

size = 0.9] El avión yang transportaba a los futbolistas del Chapecoense Brazil, yang tenian bersaing el miércoles la Final de la Copa Sudamericana menentang Colombia el Atlético Nacional, terhempas la noche del lunes mengenai Medellin, en el barat laut Colombia, informaron fuentes oficiales.
[Saiz = 0.9] "disahkan, pesawat con pendaftaran la CP2933 * transportaba al equipo @ChapecoenseReal. Al kelihatan terselamat hay," Indian el aeropuerto Jose Maria Cordoba daripada Rionegro, yang sirve ke Medellin, en su cuenta en Twitter.
[Saiz = 0.9] 72 Pasajeros Con y 9 anak kapal, pesawat presento la una Emergencia a la altura del Cerro Gordo en Cercanias al perbandaran La Unión en Antioquia.
[Saiz = 0.9] Unit rescate y berkuasa dirigen zon la seorang situación ini.
[Saiz = 0.9] Sin embargo, el aeropuerto daripada Rionegro aseguró yang terhutang kepada mereka condiciones iklim del lugar el acceso solo se puede hacer oleh tierra.
[Saiz = 0.9] Federico Gutiérrez mengetuai al lugar del accidente y la hospitalaria merah jika encuentra membolehkan mereka mencari mangsa.
[Saiz = 0.9] Esta es la jugadores senarai Viajeros y el el equipo brasileño jadual perjalanan yang disediakan tenia en su camino hacia el Medellin untuk parti akan de la Copa Sudamericana:


Quote rania_maira 29-11-2016 02:46 PM
MH3703 replied at 29-11-2016 02:30 PM
berita lanjut coming up next...nantikan

ps: siapakah footballer tu???

Sy ade tepek info kt ats tu.. pemain kelab pebnda ntah.. kene tgk blk info tu..   
Quote pyropura 29-11-2016 02:47 PM
Dios mio, ojala todo bien , ay sobrevivientes,no?
Quote pyropura 29-11-2016 02:48 PM
Bta, Medellin es el centro del narcotrafico para todas las americas
Quote kemaruk 29-11-2016 02:49 PM
https://www.rt.com/news/368510-brazilian-football-team-plane/
Quote kemaruk 29-11-2016 02:50 PM
What has happened? A plane carrying 72 passengers and 9 crew members, including the Chapecoense Football Team, has dropped off of radar. RT is currently reporting that the aircraft has crashed in the town of La Union, and that 10 people are currently injured. There have been evacuations of injured people from the crash scene, possibly survivors, although current reports from Mi Oriente suggest that the aircraft is completely destroyed, and that there are fatalities at the scene. No confirmation on numbers.

Where did this happen? In Colombian Airspace enroute to Jose Maria Cordova Airport in Medellin, Colombia. The aircraft went down in mountainous terrain. There is also currently bad weather in the area.

When did this happen? It is currently 12:32 AM local time - 5:32 AM GMT. The incident reportedly occurred at 10:15pm local time. No current word on what happened between that time.
Who is involved? Reports currently suggest the aircraft was a charter flight for the soccer team. Currently a rescue operation is underway searching for survivors including all relevant, local emergency services, alongside two Helicopters from the Colombian Air Force. Current details are scarce.
Quote MH3703 29-11-2016 02:51 PM
pyropura replied at 29-11-2016 06:47 AM
Dios mio, ojala todo bien , ay sobrevivientes,no?

i hope so,,hope all of them survivors...

Lihat semua komen(158)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 03:21 AM GMT+8 , Processed in 0.071010 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top