CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Dera Anak Perempuan 5 Tahun, Pasangan Suami Isteri Ditahan Reman 4 Hari

29-6-2015 05:49 PM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 20399| Komen: 119

Description: Sepasang suami isteri yang dipercayai mendera seorang kanak-kanak perempuan berusia 5 tahun yang menjadi viral di laman sosial baru-baru ini telah ebrjaya ditahan oleh pihak polis. Pasir Mas: Sep ...


sumber foto : http://4.bp.blogspot.com/-


Memang kejam, seorang kanak-kanak perempuan berusia 5 tahun dipercayai didera oleh sepasang suami isteri sehingga cedera teruk.

Ia telah menjadi viral di laman sosial baru-baru ini dan mnarik perhatian para netizen. 

Memetik laporan Harian Metro, pasangan ini yang merupakan bapa dan ibu tiri kepada kanak-kanak malang berkenaan berusia 39 dan 25 tahun telah berjaya ditahan di hadapan restoran di Jalan Bayam Kota Bharu, jam 9 malam tadi.

Perintah tahanan reman kepada mereka selama 4 hari bermula khamis telah dikeluarkan oleh Pendaftar Mahkamah Sesyen/Majistret Pasir Mas, Rashid Mustapa.  

Kes itu disiasat mengikut Seksyen 31 (1) Akta Kanak Kanak 2001.

Sebelum ini, media melaporkan kanak-kanak ini telah didera oleh ibu tirinya selepas sehingga patah tulang belakang, kurus kering dan terdapat parut dan luka seluruh badan selepas di ambil oleh ibu kandungnya di rumah bapa kanak-kanak tersebut di Rantau Panjang.- CARI Infonet



14

Bagus
5

Marah
21

Terkejut
11

Sedih
21

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (93 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote famri7 29-6-2015 11:42 AM
hantar ke syiria jah sis..Biar Isis uruskan mureka
Quote cik_tonggek 29-6-2015 11:44 AM
bakpenya blurkan gambaq laki bini nih
Quote asher 29-6-2015 11:46 AM
alhamdulillah dapat jugak tangkap..ingat dh terlepas ker thailand..
Quote mawarika 29-6-2015 11:46 AM
Merepot la ko dlm penjara
Quote m2506 29-6-2015 11:49 AM
aah... buat ape blurkan gmbr mereka....
Quote batmana 29-6-2015 11:53 AM
ek eleh, blur kn la plak..
klu suspek muke buruk, takdelak paper blurkn..

Quote chinta89 29-6-2015 12:05 PM
lps berbuka pegi moreh..tgh moreh kena tangkap.
Quote BingkaUbi 29-6-2015 12:08 PM
diskriminasi kekadang tau paper kt mesia ni....
Quote zulka 29-6-2015 12:08 PM
Quote nurul_akmar 29-6-2015 12:08 PM
haih, xde hati perut langsung
Quote idadzira 29-6-2015 12:14 PM
mmg bangsat sangat, masuk penjara terus x payah bicara
Quote pittjie 29-6-2015 12:14 PM
agaknya dgn cara apa ek couple ni menzalimi this girl sampai teruk mcm ni. dulu kecik2 aku kalau kena marah dan pukul dgn mak aku sbb buat silap .. rasa macam dah kena dera je perasaan tu. padahal tak de pun luka mana. ni sampai patah tulang bagai budak tu .. sampai cacat kekal semua. tak terbayang la betapa kejam bapak dan mak tiri dia ni. nak ulang dialog p ramlee letak setepek kat muka depa "kenapa lah kau diciptakan Allah menjadi manusia .. kan lebih baik kau menjadi haiwan".
Quote amukgemuk 29-6-2015 12:15 PM
Mohon sangat sangat hujah melibatkan gangguan emosi atau mental jangan digunakan---
Budget orang sakit otak maka boleh mendera budak---
Quote Felycya 29-6-2015 12:15 PM
Elok patah patahkn jugak tulang temulang jilakeeeee 2 orang ni !!!. :

Yg mak tiri tu patahkn tulang pungkoq die !!!.
Quote ainie_1008 29-6-2015 12:15 PM
aik knper nak blurkan muka dorg.. satu malysia dah tau kot.
Quote ainie_1008 29-6-2015 12:16 PM
asher replied at 29-6-2015 11:46 AM
alhamdulillah dapat jugak tangkap..ingat dh terlepas ker thailand..

terlepas di dunia, di akhirat kan ader.
Quote edee_91 29-6-2015 12:16 PM
ainie_1008 replied at 29-6-2015 12:16 PM
terlepas di dunia, di akhirat kan ader.

Lama sangat nak tunggu akhirat punya.
Quote ainie_1008 29-6-2015 12:17 PM
untung org. thn nie dapt baju raya sedondon kaler oren. di taja lg.
Quote Syd 29-6-2015 12:18 PM
bukan akak polis je geram, ai also is geram occay

setan tul!

Lihat semua komen(119)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 06:58 PM GMT+8 , Processed in 0.100961 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top