CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Buat Tuntutan Palsu Hampir RM13 Juta, Tan Sri Ditahan SPRM Bersama 5 Suspek Lain

6-4-2017 05:15 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3511| Komen: 19

Description: Seorang lagi ahli perniagaan bergelar ‘Tan Sri’ ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana disyaki terlibat rasuah.
Seorang lagi ahli perniagaan bergelar ‘Tan Sri’ ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana disyaki terlibat rasuah.

Memetik laporan The Star, individu berusia 63 tahun itu berkhidmat sebagai kontraktor bagi Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS).


The Star melaporkan Tan Sri yang merupakan naib presiden MIC ditahan di kediamannya di Johor jam 10.30 pagi kelmarin, kerana didakwa membuat tuntutan palsu berhubung pembekalan sebanyak 358 unit geotube yang bernilai hampir RM13 juta untuk kerja-kerja pemulihan sungai yang dilakukan JPS.

Majistret, A. Akhiruddin @ Boy Acho mengarahkan Tan Sri berkenaan, bersama lima yang lain ditahan sehingga Selasa depan selepas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membuat permohonan reman terhadap mereka.

Mereka yang lain merupakan pegawai JPS yang bersubahat dengan Tan Sri, dan anak lelakinya yang turut didakwa terlibat dalam kes tersebut.

Kesemua mereka disiasat di bawah Seksyen 18 Akta SPRM 2009.- CARI


sumber foto: The Star


17

Bagus
10

Marah
16

Terkejut
18

Sedih
11

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (90 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cutieslilies 6-4-2017 05:18 PM
sapa ni?



Quote ReginaGeorge 6-4-2017 07:00 PM
Tak lama lg bebas la tu
Quote incrossroad 6-4-2017 07:03 PM
Tan sri = crook
Quote kentel 7-4-2017 08:10 AM
baru jadi tan sri sudah pandai buat tuntutan palsu, amboi amboi amboi....
Quote kelapaparut 7-4-2017 08:14 AM
Tan sri ni cine ke melayu ni, tp dr pix nmpk janggut serabut mcm lobai2, yg dpn sket tu nmpk cerah melayu bukan cerah cine, kalu bab duit ni xde haram2 semuenye halal belake
Quote mrs_salvatore 7-4-2017 08:17 AM
wow janggut dia... makin pjg janggut makin byk makan duit songlap ke
Quote Pixie902 7-4-2017 08:23 AM
kelapaparut replied at 7-4-2017 08:14 AM
Tan sri ni cine ke melayu ni, tp dr pix nmpk janggut serabut mcm lobai2, yg dpn sket tu nmpk cerah m ...

Jawapan tentang kumpulan etnik tan sri ada dalam artikel:

"The Star melaporkan Tan Sri yang merupakan naib presiden MIC"




Quote kecimpret 7-4-2017 10:15 AM
kalo songlap duit rakyat kasi je kt puak dorang..baik UMNO MIC MCA sama jer
Quote zafira 7-4-2017 10:24 AM
smlm dalam tv ada sebut nama dia... tan sri balakrishnan... sape dia ni? low profile sangat2...
Quote zafira 7-4-2017 10:25 AM
nama pun bala... memang cari bala sungguh...
Quote namirulmukminin 7-4-2017 10:25 AM
Edited by namirulmukminin at 7-4-2017 10:27 AM
kelapaparut replied at 7-4-2017 08:14 AM
Tan sri ni cine ke melayu ni, tp dr pix nmpk janggut serabut mcm lobai2, yg dpn sket tu nmpk cerah m ...

Dah terang tu..

The Star melaporkan Tan Sri yang merupakan naib presiden MIC ditahan di kediamannya di Johor jam 10.30 pagi kelmarin, kerana didakwa membuat tuntutan palsu berhubung pembekalan sebanyak 358 unit geotube yang bernilai hampir RM13 juta untuk kerja-kerja pemulihan sungai yang dilakukan JPS.

Jangan la jadi bodo sangat.. skit2 lobai.. skit2 lobai.. Malas membaca tu la jadinya.. Ingat lobai je ke yg berjanggut?
Quote azimodin 7-4-2017 10:32 AM
ni mesti berguru dengan geng2 UMNGOK
Quote krustykrab 7-4-2017 10:43 AM
kelapaparut replied at 7-4-2017 08:14 AM
Tan sri ni cine ke melayu ni, tp dr pix nmpk janggut serabut mcm lobai2, yg dpn sket tu nmpk cerah m ...

org MIC tu jadi most probably indian la....

Quote chinta89 9-4-2017 12:19 PM
kaya la kau songlap duit
Quote MarryPottet 9-4-2017 04:19 PM
tak menahan sungguh nama majistret tu
Quote sukacactus 9-4-2017 04:32 PM
MarryPottet replied at 9-4-2017 04:19 PM
tak menahan sungguh nama majistret tu

Kannn...2 kali aku baca...Boy Acho tu
Quote shernazz 9-4-2017 04:58 PM
namirulmukminin replied at 7-4-2017 10:25 AM
Dah terang tu..



maybe dia baca tajuk n tgk pic saja....trus jump to conclusion gitu
Quote airfilterkotor 9-4-2017 10:32 PM
Dalam RM13 juta tu, agak-agak berapa persen orang JPS tu dapat?
10% adalah mustahil.
1% sikit sangat.
3-5% yg paling afdol.
Quote MarryPottet 10-4-2017 12:46 AM
sukacactus replied at 9-4-2017 04:32 PM
Kannn...2 kali aku baca...Boy Acho tu

aku memula baca article sambil berapi & dah stand by nak komen kutuk pelaku2 berdas das
tapi sampai jer kat part nama dia, terus terkelu & terlupa terus apa nak komen

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 07:30 PM GMT+8 , Processed in 0.097236 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top