CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lelaki Hilang Sejak Dua Bulan Lalu, Rangka & Tengkoraknya Dijumpai!

28-10-2016 05:50 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5634| Komen: 23

Description: Rangka tulang dan tengkorak yang ditemui penduduk kampung sekitar jam 6.30 petang di kawasan paya Felda Palong disahkan milik Mohamad Sham Harun yang sebelum ini dilaporkan hilang.
sumber foto: Sinar Harian


Memetik laporan Sinar Harian, rangka tulang dan tengkorak yang ditemui penduduk kampung sekitar jam 6.30 petang di kawasan paya Felda Palong disahkan milik Mohamad Sham Harun yang sebelum ini dilaporkan hilang.

Pengesahan itu dibuat oleh adik mangsa melalui proses pengecaman di lokasi kejadian atas arahan pihak polis.

Menurut Ketua Polis Daerah Jempol, Superintendan Noorzainy Mohd Noor, pengecaman berdasarkan kepada tali pinggang, seluar dan motosikal yang ditemui di lokasi kejadian.              
                      
"Mayat mangsa ditemui dalam keadaan tidak sempurna dan hanya tinggal rangka sahaja disebabkan mangsa telah meninggal dunia hampir dua bulan lalu."


Tambahnya, tengkoraknya pula dijumpai dalam kawasan kebun getah dan kelapa sawit, iaitu kira-kira 25 ke 30 meter dari lokasi rangka badannya ditemui. 

Berdasarkan lokasi barang-barang dan motosikal yang ditemui adalah berbeza jarak, maka dipercayai mayat mangsa telah dihanyutkan oleh air sungai.

Kes tersebut diklasifikasikan sebagai mati mengejut dan kesemua rangka dan tengkorak dibawa ke Hospital Jempol untuk tindakan selanjutnya. - CARI
24

Bagus
25

Marah
19

Terkejut
24

Sedih
17

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (134 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote HazeLJoseph 28-10-2016 06:16 PM
Takziah,kesiannya.. Lama 2 month
Quote sofiazara 28-10-2016 06:43 PM
takziah.
teringat drama korea smlm di channel 8tv. 'bring it on, ghost'. ayah kpd bong pal ditemui mati akibat patah leher. kes bunuh...rupanya dibunuh oleh professor joo.



mesti kes bunuh gak ni?
Quote me12345 28-10-2016 06:53 PM
Takziah. ...cane hilangnye
Quote cap_ayam 28-10-2016 07:00 PM
Takziah.. Simpati pd keluarga arwah..
Quote awaynepian 28-10-2016 07:18 PM
Adoi..lama benar baru jumpa..xde org perasan or diorang dah habis ikhtiar nak cari kt mana...kesian arwah..
Innalillahi wainna ilaihirrojiun..
Allahhumagfirlahu warhamhu...waafihi..wa'fuan hu
Quote shida81 28-10-2016 07:46 PM
sofiazara replied at 28-10-2016 06:43 PM
takziah.
teringat drama korea smlm di channel 8tv. 'bring it on, ghost'. ayah kpd bong pal ditemui  ...

Camne cite bong pal blh masuk sini  
Quote famri7 28-10-2016 07:49 PM
sofiazara replied at 28-10-2016 10:43 AM
takziah.
teringat drama korea smlm di channel 8tv. 'bring it on, ghost'. ayah kpd bong pal ditemui  ...

khannz.haruslah mention drama feveret di sekalian alam kan sis
Quote Decaffeinated 28-10-2016 08:00 PM
ada juga pengakhirannya.

family arawah pun aku rasa mungkin sudah bersedia dengan kemungkinan ini dan barangkali juga sedikit lega sekurang2nya dapat memberikan beliau a descent burial.

takziah.

Quote atekome 28-10-2016 08:04 PM
sofiazara replied at 28-10-2016 06:43 PM
takziah.
teringat drama korea smlm di channel 8tv. 'bring it on, ghost'. ayah kpd bong pal ditemui  ...

Mlm nie last episode ker?? Beshh cte nie..hehe..
Quote sofiazara 28-10-2016 10:36 PM
atekome replied at 28-10-2016 12:04 PM
Mlm nie last episode ker?? Beshh cte nie..hehe..

belum last episod lg sis
rasa nk je tgk kat youtube cemana final   
Quote sofiazara 28-10-2016 10:36 PM
Edited by sofiazara at 28-10-2016 02:40 PM

double post excited.

haruslah tgk citer seram korea ni sis boleh increase iq aku dari tgk citer suri rumah dan pilot buat iq jd low   @famri7
Quote cupu 28-10-2016 10:57 PM
berita ni xlengkap la.. arwah umur bapa pun xbgtau..muda ke,tua ke... wartawan ni klu xdetail point penting pun xde..klu dah terlajak detail nama saksi,keje saksi,kg saksi pun dia bgtau.attach lg gmbr saksi.
Quote atekome 28-10-2016 11:06 PM
sofiazara replied at 28-10-2016 10:36 PM
belum last episod lg sis
rasa nk je tgk kat youtube cemana final

Hehe sib baek tk final lg sbb odw blk kpg..hehehe..
Quote Atata 28-10-2016 11:19 PM
Gigi dia mmg rongak byk tempat ke atau patah kena kena belasah right before dia mati
Quote kornea 28-10-2016 11:36 PM
Apo tojadi jang ?
Quote crystel 28-10-2016 11:43 PM
Kesiannya... Takziah utk keluarga arwah
Quote Nenasketum 29-10-2016 12:16 AM
Takziah kepada keluarga. Ada sesuatu terjadi masa bekerja ke apa agaknya
Quote Decaffeinated 29-10-2016 12:21 AM
Atata replied at 28-10-2016 11:19 PM
Gigi dia mmg rongak byk tempat ke atau patah kena kena belasah right before dia mati

tengkorak patut ada gigi ka takde?...


Quote zjen 29-10-2016 06:51 AM
sofiazara replied at 28-10-2016 06:43 PM
takziah.
teringat drama korea smlm di channel 8tv. 'bring it on, ghost'. ayah kpd bong pal ditemui  ...

shit   uols dah gila dgn citer sepet k pop

Lihat semua komen(23)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 10:26 AM GMT+8 , Processed in 0.091327 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top