CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pemandu Degil Dihukum Renung Lampu Tinggi Untuk 1 Minit

4-11-2016 11:34 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2973| Komen: 9

Description: Baru-baru ini di laman web Weibo, polis trafik Shenzhen berkongsi foto yang menunjukkan seorang pemandu dikehendaki merenung lampu kereta tinggi selama seminit.

sumber foto: Sina Online


Baru-baru ini di laman web Weibo, polis trafik Shenzhen berkongsi foto yang menunjukkan seorang pemandu dikehendaki merenung lampu kereta tinggi selama seminit.

Memetik laporan Sina Online, ini merupakan kaedah hukuman yang dilaksanakan bagi polis trafik di wilayah itu ke atas pemandu yang sering menggunakan lampu tinggi semasa memandu khususnya mereka yang berada di bahagian Selatan China.

Selain dikenakan hukuman itu, mereka turut didenda 300 Yuan (RM185).

Difahamkan, kaedah hukuman itu pernah dijalankan pada 2014 dan mendapat kritikan ramai. Namun ia dilaksanakan semula pada Selasa lalu.

Rata-rata netizen bersetuju dengan tindakan tersebut sebagai pengajaran kepada pemandu yang mementingkan diri dan tidak bertimbang rasa.


Sementara itu, tahun lepas polis trafik Shenzhen pernah menjalankan hukuman unik kepada pejalan kaki yang melanggar undang-undang dengan menyuruh pesalah mengawal lalu lintas dengan memakai topi hijau dan jaket jika tidak mahu membayar denda yang dikenakan.- CARI

sumber foto: Sina Online
sumber foto: Sina Online
sumber foto: Sina Online

9

Bagus
12

Marah
17

Terkejut
10

Sedih
16

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (73 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote haryatie 4-11-2016 11:37 AM
kelakar pun ada..
bagus jugak kut...utk dia ingat seumur hidup..
Quote mixed 4-11-2016 11:45 AM
kelakar

kita da ada quan2minit

china ada tenung1minit
Quote sepertiitu 4-11-2016 11:49 AM
serious kelakar tapi cara ni macam berkesan jugak sebab boleh buat pelaku tobat nak buat lagi kahkahkah
Quote meklalala 4-11-2016 01:11 PM
pun ada kaaa..kelakar tapi padan muka..haha
Quote dodolgemok 4-11-2016 01:12 PM
Kalau kat mesia kena hukum tenung nekmah sejam baru seksa
Quote sapeka 4-11-2016 01:19 PM
elok lah macam tu..
Quote shernazz 4-11-2016 05:24 PM
sialan okeh bukak lampu tinggi kat highway ldp yg terang benderang...
silauu
Quote kasibiman 4-11-2016 08:18 PM
Mmg patut buat gitu kat Malaysia. Byk Bangsat bwk Kete dgn hi beam.

Satu lagi ekzos rempit yg bising. Hukuman dia letak telinga tepi ekzos sambil polis Pula's throttle seminit.
Quote chinta89 7-11-2016 11:56 AM
x rosak ke mata?

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 07:34 AM GMT+8 , Processed in 0.084349 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top