CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Polis US 'Terlajak Jujur' Saman Diri Sendiri

31-10-2016 11:46 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7056| Komen: 16

Description: Di Haines, Amerika Syarikat, seorang anggota polis boleh dianggap sebagi seorang yang sangat jujur kerana menyaman diri sendiri selepas gagal mematuhi lampu isyarat.

Sumber Foto: Daily Mail


Di Haines, Amerika Syarikat, seorang anggota polis boleh dianggap sebagi seorang yang sangat jujur kerana menyaman diri sendiri selepas gagal mematuhi lampu isyarat.

Menurut Tim Glover, dia memerhatikan rakaman kamera keselamatan di satu persimpangan jalan raya di bandar tersebut untuk mengesan pesalah trafik.

Tidak lama kemudian dia melihat sebuah kereta peronda polis melintasi persimpangan itu selepas lampu isyarat bertukar warna merah.

Dia mendapati bahawa kenderaan tersebut adalah miliknya dan tidak menyedari telah melanggar lampu merah semasa pulang dari membeli makan tengah hari.

Sumber Foto: Dailymail

Walaupun mempunyai pilhan untuk mengabaikan video berkenaan, namun dia menggunakan video tersebut sebagai bukti untuk menyaman dirinya sendiri.

“Saya perlu bersikap adil kerana saya pernah memberi saman kepada kawan, rakan setugas dan juga ahli keluarga saya sendiri," kata Glover kepada Dailymail.

Dia didenda sebanyak AS$158 (RM664) dan diberi amaran untuk kesalahan tersebut.

Tambahnya lagi, “Saya diajar untuk bertanggungjawab sekiranya melakukan sebarang kesalahan dan menerima hukumannya.”  -CARI



8

Bagus
3

Marah
11

Terkejut
6

Sedih
6

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (38 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cuki 31-10-2016 11:59 AM
tinggi nilai moral dia..
Quote Orix 31-10-2016 01:15 PM
ni namanya integrity... Polis malaysia??? meh iols nak cerita pengalaman iols 3 hari lepas...

Iols nak pergi The Shore Melaka, so, iols ikut jalan dalam lalu belakang Hospital Putra. Memang jalan sempit ngam2 utk 2 kereta lalu je... Bila iols belok utk simpang keluar menghala ke The Shore, ada kereta tengah stuck, tak boleh lalu, ada kereta Honda CRV dari arah bertentangan pun stuck.. Iols pun hon.. apesal ko tak jalan.. driver kereta depan iols pun keluar bgtau kereta Honda CRV tu takde driver, iols pun xtau dalam kereta honda tu xde driver nmpak sebab cermin dia GELAP n dekat depan simpang ada motor park sekat laluan, so kereta depan iols tak boleh nak keluar........

so, weols tunggu dekat 5 minit jugak la... nak reverse atau patah balik tak mungkin boleh sebab jalan tu sempit mmg muat2 utk 2 kereta je... tak lama pastu, iols pun perasan, rupanya depan simpang tu adalah hotel, polis2 tgah ada event pebenda tah... then tiba2 dtg lah segerombolan abam polis, iols apa lagi, complain la, ade ke patut tinggalkan kereta kt laluan sempit tmpat kereta nak lalu lalang... then polis tu ckap takpe, dia tolong alihkan motor n tgokkan kereta depan n kereta iols keluar.... lepas je iols dapat belok, iols tgok cermin pandang belakang, kereta honda yang tersengkang n enjin tak mati tu adalah milik salah seorang drpd abam polis yg dtg event depan hotel tu...

perasaan iols : kau hengat kau polis sesuka hati kau boleh tinggalkan kereta kau kt mana2 je kau suka dgan cermin gelap bagai org tak tahu ad driver ke tak... menyusahkan iols melanguk 5 minit dalam kereta!!!!!!!!!!!!!!

polis itu adalah polis paling VAVI perenagainya yg iols pernah jumpa bodoh pulak tu
Quote mrsLucky 31-10-2016 01:20 PM
Very good...jujur lah....
Quote babyleo68 31-10-2016 01:27 PM
Orix replied at 31-10-2016 01:15 PM
ni namanya integrity... Polis malaysia??? meh iols nak cerita pengalaman iols 3 hari lepas...

Iol ...

Kesian uolls... Nape tak maki je polis tu? Iolls selalu ke maki diorang ni. Bengang banyak kali kena ngan polis siap ketuk cermin tingkap kereta iolls tengah2 jam tu semata nak suh bagi jalan kat vip2 yang stuck dalam jam. Macam diorang je rushing orang lain tak rushing. Nak ketepi macam mana lagi memang jam tak bergerak kot. Ketuk cermin tingkap iolls sambil menjerit suh ketepi, iolls terkejut ape lagi maki berbakul la kat polis tu tapi..... Iolls maki dalam kete je la dengan cermin tingkap tertutup janji iolls puas ati    
Quote Orix 31-10-2016 01:34 PM
babyleo68 replied at 31-10-2016 01:27 PM
Kesian uolls... Nape tak maki je polis tu? Iolls selalu ke maki diorang ni. Bengang banyak kali ke ...

mse tu iols dalam kereta..... dah lepas keluar simpang dari jalan yg iols stuck tu... kalau awal2 tahu tu kereta milik seseorang bekerja sbg polis, mmg iols maki... cermin kereta dia sgat gelap okay! mse iols nak keluar simpang tu adik iols cakap ada org dalam kereta honda tu tp kt seat belakang, sebabtu dia tak mati enjin... eeeeeee geram tau polis cmtu
Quote babyleo68 31-10-2016 03:29 PM
Orix replied at 31-10-2016 01:34 PM
mse tu iols dalam kereta..... dah lepas keluar simpang dari jalan yg iols stuck tu... kalau awal2  ...

Iolls yang dengar ni pun geram   suka2 guna kuasa. Yang dalam kete tu pun boleh buat bodoh je eh ke memang bodoh tak reti drive nak ubah kete, selfish! Kalau ade orang yang emergency nak ke hospital boleh almarhum kat situ je tunggu mangkuk ayun camni berambus dari block orang nye kete. Tapi perangai cam ni ramai je iolls tengok polis ngan yang orang biasa pun same je  :
Quote Orix 31-10-2016 03:38 PM
babyleo68 replied at 31-10-2016 03:29 PM
Iolls yang dengar ni pun geram   suka2 guna kuasa. Yang dalam kete tu pun boleh buat bodoh je ...

Kalau org biasa iols tak hangen sgat, ini polis! Polis yg duk gigih menyaman org kalo parking merata, dia pulak suka hati mak pak dia je bodoh pergi park kt situ
Quote babyleo68 31-10-2016 03:47 PM
Orix replied at 31-10-2016 03:38 PM
Kalau org biasa iols tak hangen sgat, ini polis! Polis yg duk gigih menyaman org kalo parking mera ...

Betul2 iolls pun hangin ngan polis cenggini. Iolls kena saman semata2 tak ubah kete iolls dalam hujan sebab abangjib nak masuk satu tempat tu, tapi iolls parking kat parking lot. Geram gila babi  :  
Quote ReginaBeauty 31-10-2016 04:48 PM
Tegas, Adil, Berhemah
Quote jiji85 31-10-2016 06:18 PM
mungkin polis ni pun batak viral dan like..buat kebaikan diam2 sudehh..
Quote batmana 31-10-2016 11:05 PM
dia patut jadi perdana menteri je

psl jujur banget, xmcm sorg tu..
Quote seramado 1-11-2016 01:54 AM
Tggi dgt moralnya
Quote Artemesiaa 2-11-2016 05:41 PM
Jarang nak jumpa yang sebegini zaman sekarang ni
Quote BajuOlong 22-11-2016 09:55 AM
Terlajak jujur pun boleh
Quote wlpwlp 8-12-2016 09:03 PM
pandora canada, tommy hilfiger outlet, utah jazz jerseys, ray ban outlet, toms shoes, new balance, hermes outlet, adidas, air max, converse, oakley sunglasses cheap, orlando magic jerseys, cheap eyeglasses, barbour jacket outlet, true religion jeans outlet, cheap nfl jerseys, vans, nike mercurial, nfl colts jerseys, chi jerseys, michael kors handbags, converse shoes, cheap barbour jackets, toms outlet, vibram five fingers, hollister kids, dal jerseys, swarovski, adidas, lacoste, nfl saints jerseys, coach factory, converse outlet, michael kors canada, ray bans, barbour outlet, burberry outlet store, asics, oakley vault, nuggets jersey, long champ, phoenix suns jersey, nike.com, polo ralph lauren, vans shoes, nfl falcons jerseys, north face, ralph lauren, ralph lauren polos, eyeglasses frames, new balance canada, nike, beats headphones, nike canada, michael kors handbags, abercrombie and fitch, softball bats, coach purses factory, nfl titans jerseys, toms outlet, michael kors bags, swarovski online, kate spade outlet, ugg boots, jordan, nike outlet, polo outlet store, north face, ralph lauren, salvatore ferragamo, cleveland cavaliers, north face backpacks, tory burch, softball bats, nfl giants jerseys, burberry outlet, portland trail blazers jerseys, michael kors outlet, nike outlet, oklahoma city thunder, michael kors bags, cheap michael kors, toms outlet, ray ban, nike, swarovski canada, ugg boots, abercrombie kids, abercrombie, instyler ionic styler, nike, cheap oakley, ralph lauren outlet, kate spade outlet, swarovski jewelry, prada outlet, insanity calendar, uggs black friday, oakley sunglasses, burberry handbags, shoes outlet, nfl vikings jerseys, hollister co, mlb jerseys, nike shoes outlet, sacramento kings jerseys, carmelo anthony jersey, basketball shoes, cheap jerseys, hollister, womens clothing, nfl jerseys, nfl bengals jerseys, oakley outlet online, jordans for sale, nike free run, nike roche run, nfl 49ers jerseys, red bottom shoes, nfl patriots jerseys, oakley sunglasses, [/url], [url=http://www.burberryoutletonline.cc/]burberry sale, adidas mens, ray bans, nba jerseys, bcbg max, wedding dress, air max, moncler jackets outlet, burberry outlet, michael kors handbags, air jordan retro, christian louboutin shoes, designer handbags, tory burch sale, uggs outlet, fendi belts, replica handbags, polo ralph lauren outlet, canada gooses outlet, michael kors handbags, nike air max, rolex watches, detroit pistons jerseys, new balance outlet, chi flat iron, the north face outlet, burberry sale, new orleans pelicans jerseys, air force, abercrombie, oakley sunglasses, air huarache, coach outlet store online, ugg australia, prada shoes, hugo boss outlet, michael kors outlet online sale, michael kors black friday, bcbg max azria, air max 90, ray ban sunglasses outlet, ray ban outlet, prada outlet, nfl seahawks jerseys, louboutin shoes, ralph lauren online shop, nfl packers jerseys, hair straightener, asics gel, nike huarache, burberry, nfl jerseys, nfl azcardinals jerseys, prada, nike free, mcm backpack, oakley, adidas, tommy hilfiger outlet stores, cheap michael kors, levis outlet store, guess, replica watches, mcm bags, supra shoes, oakley sunglasses cheap, thomas sabo, michael kors taschen, true religion jeans men, ugg australia, michael kors, puma shoes, cheap oakley sunglasses, ralph lauren factory store, michael kors, bottega bags, mbt shoes sale, toronto raptors jerseys, oakley sunglasses cheap, pandora charms, polo ralph lauren outlet online, coach outlet online, michael kors purses, longchamp taschen, mlb jerseys, toms shoes outlet, ralph lauren polo, iphone cases, jimmy choo, nfl buccaneers jerseys, coach factory, pandora bracelet, adidas schuhe, louboutin shoes, air jordans, oakley outlet online, coach outlet, ray ban sunglasses, ralph lauren outlet, michael kors outlet, juicy couture clothings, coach factory, louboutin shoes, giuseppe shoes, north face jackets, coach outlet store, pandora charms, tn requin pas cher, nfl chiefs jerseys, toms shoes outlet, nfl ravens jerseys, www.tommyhilfiger.nl, ed hardy, kate spade, ugg, timberland outlet, atl jerseys, boston celtics jerseys, woolrich clearance, nfl texans jerseys, air jordan shoes, air max schoenen, nike shoes, christian louboutin, free run, valentino shoes, north face jackets, babyliss, ray ban, timberland femme, oakley outlet online, watches, mcm backpack, longchamp, air jordans, warriors jersey, lunette ray ban pas cher, chris paul jersey, ray ban sunglasses, burberry handbags, milwaukee bucks jerseys, moncler jackets, hollister clothing store, dsquared2, nike roshe, uggs, air max, ray ban pas cher, beats by dr dre, ugg australia, versace shoes outlet, ralph lauren outlet online, swarovski crystal, ugg boots clearance, adidas, oakley pas cher, true religion jeans women, air max 1, ralph lauren uk, relojes, coach factory outlet, nike air max, mizuno running, hilfiger online shop, longchamp black friday, nhl jerseys, hou jerseys, roshe runs, nfl steelers jerseys, nike air max 2014, huarache, hollister online shop deutschland, ferragamo shoes, roshe run, roshe run, north face, heat jerseys, designer handbags, michael kors, ray ban wayfarer, true religion outlet, northface, cheap oakley sunglasses, air max shoes, michael kors, converse sneakers, uggs boots, ugg australia, nfl bears jerseys, coach bags outlet, true religion, coach outlet online canada, longchamp, toms outlet, lal jersey, nike free run, marc jacobs, nhl jerseys, replica watches, retro jordans, mlb jerseys, nike air max, p90x3, kate spade outlet online, oakley, ray ban prezzi, brooklyn nets jerseys, puma online shop, replica watches, salomon, the north face outlet, chi hair, givenchy outlet online, christian louboutin, nfl cowboys jerseys, barbour factory, scarpe hogan, burberry outlet, nfl raiders jerseys, prada handbags, ray ban, nfl bills jerseys, cheap true religion, oakley vault, roshe runs, adidas, washington wizards jerseys, mcm handbags, new balance shoes, burberry outlet, timberland shoes, tory burch sale, nike, barbour jackets, ralph lauren, rolex watches for sale, coach outlet online, indiana pacers jerseys, michael kors outlet online, celine outlet online, swarovski jewelry, rayban, nike mercurial, polo ralph lauren, ralph lauren, longchamp handbags, ralph lauren, sas jersey, coach factory outlet online, abercrombie fitch, montre femme, uhren shop, minnesota timberwolves jerseys, nike air, tory burch handbags, nfl dolphins jerseys, hermes birkin, burberry outlet online, nfl jaguars jerseys, coach black friday, timberland shoes, chh jerseys, hermes bags, coach outlet store, calvin klein underwear, abercrombie and fitch, nfl eagles jerseys, nike factory, ray ban zonnebril, nike shoes, uggs on sale, mlb jerseys, philipp plein, tommy hilfiger online, adidas shoes, nike.com, pandora jewellery australia, tommy hilfiger outlet stores, philadelphia 76ers, celine bags, cheap michael kors, air max, ray ban outlet online, omega watches, dre beats, michael kors outlet online sale, mcm backpack outlet, ray ban outlet, mont blanc, air yeezy shoes, oakley sunglasses, nfl browns jerseys, rolex, nfl lions jerseys, beats by dre, toms.com, nike free run 5.0, nfl panthers jerseys, oakley, uggs, ferragamo, gooses jackets, nfl chargers jerseys, longchamp outlet, hogan, michael kors handbags, juicy couture, cheap nba shoes, ralph lauren outlet online, marc jacobs outlet, michael kors outlet online, coach outlet, nfl broncos jerseys, pandora, iphone 4s cases, reebok, uggs outlet, michael kors outlet, ray ban wayfarer, giuseppe zanotti, rolex watches, ray-ban sunglasses, uggs, tommy hilfiger, burberry online shop, nfl rams jerseys, michael kors bags, soccer shoes, jimmy choo, michaelkors.com, michael kors, nfl jets jerseys, vans, nfl redskins jerseys, bottega veneta, uggs canada, longchamp handbags, memphis grizzlies jerseys, air max 2015, the north face, thomas sabo uk, new balance, abercrombie and fitch, purses and handbags, burberry outlet online, burberry outlet online, armani outlet, ralph lauren polos, michael kors outlet
Quote -Suri- 17-8-2019 03:13 AM
Jujur polis ni

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 11:33 AM GMT+8 , Processed in 0.088792 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top