CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1929|Reply: 9

Pemandu Degil Dihukum Renung Lampu Tinggi Untuk 1 Minit

[Copy link]
Post time 4-11-2016 11:34 AM | Show all posts |Read mode


sumber foto: Sina Online



Baru-baru ini di laman web Weibo, polis trafik Shenzhen berkongsi foto yang menunjukkan seorang pemandu dikehendaki merenung lampu kereta tinggi selama seminit.


Memetik laporan Sina Online, ini merupakan kaedah hukuman yang dilaksanakan bagi polis trafik di wilayah itu ke atas pemandu yang sering menggunakan lampu tinggi semasa memandu khususnya mereka yang berada di bahagian Selatan China.


Selain dikenakan hukuman itu, mereka turut didenda 300 Yuan (RM185).


Difahamkan, kaedah hukuman itu pernah dijalankan pada 2014 dan mendapat kritikan ramai. Namun ia dilaksanakan semula pada Selasa lalu.


Rata-rata netizen bersetuju dengan tindakan tersebut sebagai pengajaran kepada pemandu yang mementingkan diri dan tidak bertimbang rasa.


Sementara itu, tahun lepas polis trafik Shenzhen pernah menjalankan hukuman unik kepada pejalan kaki yang melanggar undang-undang dengan menyuruh pesalah mengawal lalu lintas dengan memakai topi hijau dan jaket jika tidak mahu membayar denda yang dikenakan.- CARI

sumber foto: Sina Online

sumber foto: Sina Online

sumber foto: Sina Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-11-2016 11:37 AM | Show all posts
kelakar pun ada..
bagus jugak kut...utk dia ingat seumur hidup..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2016 11:45 AM | Show all posts
kelakar

kita da ada quan2minit

china ada tenung1minit
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2016 11:49 AM | Show all posts
serious kelakar tapi cara ni macam berkesan jugak sebab boleh buat pelaku tobat nak buat lagi kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2016 01:11 PM | Show all posts
pun ada kaaa..kelakar tapi padan muka..haha
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2016 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kat mesia kena hukum tenung nekmah sejam baru seksa
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-11-2016 01:19 PM | Show all posts
elok lah macam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2016 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sialan okeh bukak lampu tinggi kat highway ldp yg terang benderang...
silauu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-11-2016 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg patut buat gitu kat Malaysia. Byk Bangsat bwk Kete dgn hi beam.

Satu lagi ekzos rempit yg bising. Hukuman dia letak telinga tepi ekzos sambil polis Pula's throttle seminit.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2016 11:56 AM | Show all posts
x rosak ke mata?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

18-4-2024 10:12 AM GMT+8 , Processed in 0.091185 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list