CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Abang Bomba Pakai PPE Potong Gelang Besi Di Tangan Pesakit

17-8-2021 08:01 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4912| Komen: 53

Description: Sepasukan anggota Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Alor Setar membantu kakitangan Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) memotong gelang pada tangan seorang pesakit lelaki di hospital itu pada pagi semalam.
Sepasukan anggota Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Alor Setar membantu kakitangan Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) memotong gelang pada tangan seorang pesakit lelaki di hospital itu pada pagi semalam.


Kakitangan HSB dikatakan cuba untuk mengeluarkan gelang jenis besi pada tangan pesakit yang terlantar tersebut, namun gagal sebelum menghubungi pihak bomba.


Anggota BBP Alor Setar memotong gelang besi pada tangan seorang pesakit di HSB, pagi semalam.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, pihaknya menerima panggilan khidmat khas itu pada pukul 9.47 pagi.

“Sebaik tiba di lokasi pada pukul 9.53 pagi, terdapat seorang pesakit dengan gelang pada tangan kanannya dan ia perlu dipotong atas arahan pihak Kementerian Kesihatan (KKM).


“Sebelum berurusan dengan pesakit terbabit, anggota bertugas diarahkan memakai peralatan perlindungan peribadi (PPE) lengkap dan memotong gelang itu menggunakan peralatan khas,” katanya ketika dihubungi.


Sumber: K! ONLINE

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MontanaHannah 17-8-2021 08:06 AM
Hanya Melayu yang betul-betul berkhdimat untuk tanahair.


Bangsa lain benar-benar menumpang dan xperlu korban apa-apa.

Ahli-ahli politik perlu di hapuskan segera .


Demokrasi mesti di hempuk pulangkan kepada England.

ambil balik demokrasi  yang nada nya jika didendangkan berbunyi cukup sinis , menindas dan penuh perpecahan.

Apa guna raja-raja berderet tetapi masih mengharapkan ahli politik yang tadbir negara.
Quote nakkomenjugak 17-8-2021 09:14 AM
ni mesti yang gelang besi tebal hodoh hauk tu
mat acah gangster suka pakai
Quote imransulaiman 17-8-2021 09:56 AM
Nak tahu - kenapa dengan gelang tu? Ada masalah yang memudaratkan kesihatan pesakit? Ke gelang yang retis jual dulu tu?
Quote shalalat 17-8-2021 10:01 AM
Ni i bayangkan gelang besi mcm besi lock tayar motor tu
Quote meisapoya 17-8-2021 10:06 AM
Gelang besi tu apa? Gari tu ke?
Quote LadyCarefree 17-8-2021 12:36 PM
imransulaiman: Nak tahu - kenapa dengan gelang tu? Ada masalah yang memudaratkan kesihatan pesakit? Ke gelang yang retis jual dulu tu?


Masuk sepital kena buka semua kakaimran. Xleh pakai barang kemas. Apatah lagi nak duduk ICU.
Quote depresio 17-8-2021 12:38 PM
MontanaHannah replied at 17-8-2021 08:06 AM
Hanya Melayu yang betul-betul berkhdimat untuk tanahair.



Ko tak boleh cakap macam tu
Kengkawan aku cina ngan india
Time kobid ni merata sama2 ktorg turun bg bantuan

Bagi pada semua kaum
Bagi tab bagai
Quote depresio 17-8-2021 12:39 PM
imransulaiman replied at 17-8-2021 09:56 AM
Nak tahu - kenapa dengan gelang tu? Ada masalah yang memudaratkan kesihatan pesakit? Ke gelang yang  ...


Maybe badan pesakit membengkak
Atau mmg ready je pesakit tu xsedar nak masuk operation ke apa so mana boleh ada objek2 asing kat badan
Masuk icu pon mmg dorg akan buka habis
Lagipon pesakit kobid ni kerap kena xray
Quote MontanaHannah 17-8-2021 12:41 PM
Edited by MontanaHannah at 17-8-2021 12:43 PM
depresio replied at 17-8-2021 12:38 PM
Ko tak boleh cakap macam tu
Kengkawan aku cina ngan india
Time kobid ni merata sama2 ktorg turun ...

dia beri pada bangsa berlainan ke dia beri pada bangsa dia semata-mata???

dia rembat duit Melayu kemudian bikin drama pendek dia pun gigih menderma?

Aku pula ,  cina kalau kerja dengan aku , habis kontrak aku buang mcm anjing kurap


bukan benci


tp sangat  xboleh di beri kepercayaan melebihi perjanjian dalam kontrak sahaja.
Quote Ayda89 17-8-2021 12:53 PM
Gelang untuk perempuan je, tapi yg jantan nak jugak pakai. See now dah menyusahkan & merisikokan orang nak bukak gelang dekat ko yg ada covid
Quote Suchi 17-8-2021 12:58 PM
Org cina ngn india takde yg kena covid sampai meninggal?

Tengok list cikgu yg meninggal pun semua melayu, hari2 obituari yg lalu lalang kat fb pun org melayu.
Keta jenazah berkonvoi ke kuburan sah la melayu muslim.
Tapi tengok kt maeps tu cam ramai je org cina.
Quote cmf_premierleag 17-8-2021 01:00 PM
depresio replied at 17-8-2021 12:39 PM
Maybe badan pesakit membengkak
Atau mmg ready je pesakit tu xsedar nak masuk operation ke apa s ...

ok thanks for the infos
baru paham kenapa jadi mcm ni
Quote cmf_premierleag 17-8-2021 01:04 PM
sapa pernah tgk video yg staf hospital/KKM pakai PPE lari2 tolak pesakit pengsan atas stretcher kat stadium melawati shah alam dlm bln lps ms CAC dibuka kt situ?
Dia berlari2 tolak strectcher dgn kolig yg lain tu sbb kes kecemasan smpi dia jatuh tergolek atas jalan tar.
lps buka PPE,tengok2 amoi cina rupanya
so semua bangsa juga bertugas beri khidmat bakti ms covid ni
yang x bertugas cuma surirumah je yg x abih2 nak justify her SAHM position smpi kiamat
Quote imransulaiman 17-8-2021 01:05 PM
depresio replied at 17-8-2021 12:39 PM
Maybe badan pesakit membengkak
Atau mmg ready je pesakit tu xsedar nak masuk operation ke apa s ...

Oooo mungkin sebab gelang tu metal kan...
Quote depresio 17-8-2021 01:06 PM
imransulaiman replied at 17-8-2021 01:05 PM
Oooo mungkin sebab gelang tu metal kan...

Ye
mmg seeloknya masuk hospital kena buka semua tu
Quote depresio 17-8-2021 01:08 PM
cmf_premierleag replied at 17-8-2021 01:04 PM
sapa pernah tgk video yg staf hospital/KKM pakai PPE lari2 tolak pesakit pengsan atas stretcher kat  ...

Aku ada tgk
Ye ke amoi cina
Kesiannya dia

Member aku cina anak dia doktor wad kobid  kat hospital gomen

So unfair nak kata melayu ja yg berkhidmat

Bongoksss yg cakap tu
Quote depresio 17-8-2021 01:08 PM
cmf_premierleag replied at 17-8-2021 01:00 PM
ok thanks for the infos
baru paham kenapa jadi mcm ni

Sama2.
Mmg seeloknya kalau warded kena buka semua tu
Quote depresio 17-8-2021 01:15 PM
Suchi replied at 17-8-2021 12:58 PM
Org cina ngn india takde yg kena covid sampai meninggal?

Tengok list cikgu yg meninggal pun semua ...

Ada je cuma budaya dorg ni lain

Tapi setahu aku cina kalau bab sakit atau mati dorg mmg mxkan tunjuk kat org
Member cina aku dia kata mmg budaya n kepercayaan dorg macm ni sbb takut org mengata
Sakit tu bala n benda memalukan

Ko baca cerita firdaus wong share pasal kematian pak cik dia sedih aku baca. Masing2 tolak2 takut mati
Quote depresio 17-8-2021 01:17 PM
MontanaHannah replied at 17-8-2021 12:41 PM
dia beri pada bangsa berlainan ke dia beri pada bangsa dia semata-mata???

dia rembat duit Melay ...

Bagi pada semua bangsa dan byknya melayu

Duit dorg sendiri dan kawan2 ktorang sponsor

Adik ipar aku pon keje ngan cina
Bos dia lagi baik dari bos melayu

Sbb org macam ko la cina skeptikal dgn bangsa kita

Padahal cina ni baik je rata2nya boleh buat kawan
Kalau nak kata jahat melayu pon ada yg jahat

Lihat semua komen(53)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 06:37 AM GMT+8 , Processed in 0.061949 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top