CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Wanita Ini Mahu Hapuskan Stigma 'Kepuasan Diri'

17-8-2021 09:40 AM| Diterbitkan: akubujang| Dilihat: 2414| Komen: 11|Original author: Oleh: akubujang

Description: Isu seksual memang sensitif untuk ramai orang terutamanya yang beragama Islam atau bukan Islam yang konservatif.
Isu seksual memang sensitif untuk ramai orang terutamanya yang beragama Islam atau bukan Islam yang konservatif. 

Tapi, jangan tak tahu, disebabkan masalah "tak puas" ni banyak perceraian berlaku. Kalau yang jenis berfikiran terbuka sikit, amalan "swinger" pula jadi budaya hidup. 


Kalau lelaki senang saja bila sebut soal "puas", tapi wanita? 

Tahukah anda bahawa ada kedai online menjual "alat seeks" bagi membantu wanita mencapai orgasm mereka. 

Perkenalkan Vaib Store yang diasaskan oleh seorang wanita, Sarannika. Matlamatnya mahu menormalkan perbincangan tentang seksualiti dan sensualiti. Fuh!


Wanita Ini Mahu Hapuskan Stigma 'Kepuasan Diri'

Wanita Ini Mahu Ajar Wanita Soal 'Kepuasan Diri'

"Kami juga mahu melawan stigma tentang kepuasan seksual terutama sekali terhadap wanita. Sasaran Vaib Store adalah untuk menjadi ruang selamat kepada mereka bagi mendidik dan meneroka topik kepuasan diri," katanya. 


Dia turut berkata antara punca mengapa pasangan tak guna atau sanggup pakai alat seks adalah disebabkan masing-masing terasa tergugat, macam "tak cukup ke saya ni?". 

"Orgasm bergantung kepada banyak faktor. Ia boleh dipengaruhi oleh hormon anda, tahap tekanan, kesihatan mental, kesihatan fizikal dan kepercayaan atau moral. Lockdown sudah terbukti menjejaskan kesihatan mental dan mood seseorang dan aktiviti menyeronokkan seperti seks boleh menjadi bosan dan berulang-ulang," katanya. 



Jadi sebab itu kena perkenalkan alat permainan seks untuk bantu menceriakan balik kehidupan intim pasangan, pendek kata begitulah. 

Apa kata anda? Atau anda pernah cuba? atau tak perlu pun benda-benda ni!? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Rockafella 17-8-2021 10:28 AM
Bercerai kerana tidak puas dengan pasangan adalah satu alasan yang kurang cerdik.
Mengajar pasangan suami isteri melakukan hubungan intim menggunakan alat permainan seks juga adalah kurang cerdik. Apatah lagi menjual alat permainan seks dengan alasan mahu membantu membahagiakan pasangan di luar sana juga teramatlah kurang cerdik.

Sebaik-baiknya, pasangan masing-masing perlu bijak memainkan peranan diri ketika bersama. Perlu diingatkan, perkahwinan bukan bertujuan untuk hubungan seks semata-mata. Sebaliknya, berkongsi kehidupan + membina keluarga bahagia sehingga akhir hayat.
Quote Normabaru 17-8-2021 10:52 AM
Namapun nafsu nokssss!

Sejak bila nafsu pernah puas?

Ckp jela ko nk lakukan brg kt kedai.. Propa sgtttt!!
Kahkahkah
Quote mamajawie 17-8-2021 11:25 AM
Rockafella replied at 17-8-2021 10:28 AM
Bercerai kerana tidak puas dengan pasangan adalah satu alasan yang kurang cerdik.
Mengajar pasanga ...

wise comment..terbaik

Quote ninnamina 17-8-2021 11:36 AM
Dah main guna alat nanti2 takut depend dekat alat tu je pulak.. makin suram la hubungan..
Quote azwanaliori 17-8-2021 11:38 AM
Kawan opis iols andartu so sheols beli seggs toys utk diri sendiri , baru2 ni sheols beli yg vibrator shape bunga rose tu n then dia bgtau iols punyela best x smpi 10second dah climaks

Bg iols ok la ada je certain2 org yg perlukan benda2 ni.. klu xde jodoh smpi tua xkan nak xnak merasa. Kesian la kan
Quote Ayda89 17-8-2021 12:45 PM
I okay je memana isteri yg perlukan alat bantuan ni. Pilihan masing2. Dah kalau suami tak boleh puaskan, & datangkan masalah utk hubungan baik pakai jela benda alah ni. No one knows pun accept ur husband hahah
Quote intan244 17-8-2021 04:43 PM
perempuan suci macam Mariam aman2x je x kahwin sampai meninggal. maknanya benda2x ni xperlu pon kalau tinggi iman dari nafsu, either kahwin ke x kahwin
Quote chahippo 17-8-2021 10:51 PM
iols rasa okay je kalau perlu alat bantuan macam ni. in fact perempuan pun deserve kepuasan tahap klimaks.
Quote Olumis 18-8-2021 12:52 AM
Sebagai seorang wanita, saya berpandangan positif tentang perkara ini.
Quote Whitepinkrider 20-8-2021 12:45 PM
kepuasan bukan in term of sekds je.. still lot of ways ada.. kalau nk ngeseks je, mmg smpi situ jelah limitation kepuasan ko
Quote Friska 21-8-2021 10:17 AM
Edited by Friska at 21-8-2021 10:24 AM

Kepuasan seksual penting untuk kehidupan rumah tangga emang karena terkait dengan kebutuhan fisiologis, emosional, dan kognitif.

Tapi ndak bagus jika diumbar ke publik karena hubungan seksual suami istri adalah sakral.

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:40 AM GMT+8 , Processed in 0.071114 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top