CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"TSMY.. Esok Nak Letak Jawatan, Harini Umum Buka Sektor Itu Ini?" - Abby Abadi

17-8-2021 11:30 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 13312| Komen: 105

Description: Tular di media sosial apabila Abby Abadi berkongsi tangkap layar jumlah kes jangkitan yang meningkat dan juga berita pembukaan beberapa sektor ekonomi di Instagramnya.
Tular di media sosial apabila Abby Abadi berkongsi tangkap layar jumlah kes jangkitan yang meningkat dan juga berita pembukaan beberapa sektor ekonomi di Instagramnya.


Kredit foto: IG Abby


Menerusi tangkap layar yang dimuat naik itu, pelakon Gerak Khas ini berkongsi pandangannya terhadap isu semasa yang sedang melanda negara pada ketika ini.

"TSMY.. Esok nak letak jawatan, harini umum buka sektor itu, sektor ini?" tulisnya di Instagram.



Melihat kemelut politk dan keselamatan rakyat saling bercanggah, Abby Abadi bersuara meluahkan pandangan dan berharap rakyat Malaysia dapat memberi keutamaan dari aspek keselamatan bagi melawan COVID-19 ini.





Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote trexxxxxi 17-8-2021 11:32 AM
Semmmmbangggggg
Quote adeqbun 17-8-2021 11:36 AM
diam la pompuan
Quote apedehal 17-8-2021 11:47 AM
Betul apa yg kak ebi abadi sembang tu.. kita nmpak sosok sedih pndai baca doa yada yadaa...yg betul paham & bukak mata je tau pmainan mahiadin nih.
Quote tomatome 17-8-2021 11:48 AM
Diam la ko pompuan sembang mcm dia plg bijak..

Ko jg jela laki ko elok2.. sop pun xleh ikut nk cte pungpang2
Quote milafida 17-8-2021 11:49 AM
Dia ni klu lim guan eng jadi pm baru puas hati
Quote tomatome 17-8-2021 11:49 AM
Diam la ko pompuan sembang mcm dia plg bijak..

Ko jg jela laki ko elok2.. sop pun xleh ikut nk cte pungpang2

Kalau berani on la comment tu..
Quote Osas 17-8-2021 11:50 AM
Yebbi yabedabedu dan sembang karinyahhhh
Quote cik_Sally 17-8-2021 11:50 AM
Irrelevant...next!
Quote teen_angelJB 17-8-2021 11:53 AM
Ko pun x patuh SOP..sakan kesini Sana heret keluarga ..budak kecik lagi..munafik much
Quote twins 17-8-2021 11:57 AM
bukak salah... tak bukak salah...
apa benda la yg korang nak sebenarnya.....
Quote cikenit2007 17-8-2021 12:01 PM
Sop raya pun ko tak ikut...tak yah nak pung pang2 sana sini..
Quote asudau 17-8-2021 12:21 PM
ko nak keluar pi kedai pegi le abby ooi

ko nak berkurung kat rumah sampai tahun 2030..ko duduk le diam2, tak payah memekak.

pernah tak ko letakkan diri ko, kat pekerja-pekerja kedai-kedai yang kena katup berbulan ni?...mana nak cari sumber rezeki kan...

Kerajaan dah letak dah SOP yang perlu diikuti oleh rakyat jelata kan.. ikut je lah.

ko je memekak sana sini
Quote aderaderker 17-8-2021 12:29 PM
So kak yebby yabedu nak sapa jadi PM?
Quote haruslah 17-8-2021 12:33 PM
X bukak sektor pun ade tu (retis) gigih langgar sop sampai kena kompaun
Xyah citer lebih lah ye yebbi yer....

SOP simple pun ko x followw
Quote marigold90 17-8-2021 12:51 PM
Kenapa cermin mata yebi sebegitu pelik
Quote shida81 17-8-2021 12:54 PM
apedehal replied at 17-8-2021 11:47 AM
Betul apa yg kak ebi abadi sembang tu.. kita nmpak sosok sedih pndai baca doa yada yadaa...yg betul  ...


Klu kite buka mata luas2... Smua ahli politik x boleh pakai.. Tp sbb kite da x choice terpaksa la tutup sebelah mata... Mase najib mase Che det mase muhyidin klu Ikut kan rakyat smua gagal.. Belum ada lagi gomen yg berjaya di mata rakyat...
Quote shida81 17-8-2021 12:55 PM
twins replied at 17-8-2021 11:57 AM
bukak salah... tak bukak salah...
apa benda la yg korang nak sebenarnya.....

Yg terjejas nk buka mcm biasa.. Yg x terjejas klu boleh nk lockdown sampai 0 kes.... Bile idea dorang x diguna pakai mula la kata kerajaan zalim kejam.. Kerajaan gagal....
Quote bottombikini 17-8-2021 12:55 PM
apa masalah kau ni bakyah
nak mengecam je keje
Quote Amigurumi 17-8-2021 01:02 PM
twins replied at 17-8-2021 11:57 AM
bukak salah... tak bukak salah...
apa benda la yg korang nak sebenarnya.....

I pun prefer wfh. Tapi kalau company tempat i kerja tutup lama2, mana nak cekau duit bayar gaji i. Lagi pula, dlm company i yg office je gaji still jalan. Yg production kena stop. Kadang2 kita kena fikir hal orang lain

Lihat semua komen(105)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-2-2024 09:24 AM GMT+8 , Processed in 0.047606 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top