CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tiada Gaji, Tiada Lagi Pengawal Peribadi-Annuar Musa Jadi Sukarelawan PriVo

17-8-2021 12:13 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2874| Komen: 21

Description: Ahli Parlimen Ketereh, Tan Sri Annuar Musa telah mendaftar sebagai Sukarelawan Prihatin atau Prihatin Volunteer (PriVo) dan akan memulakan tugasnya esok.
Ahli Parlimen Ketereh, Tan Sri Annuar Musa telah mendaftar sebagai Sukarelawan Prihatin atau Prihatin Volunteer (PriVo) dan akan memulakan tugasnya esok.

Beliau dalam ciapan di laman Twitter turut menunjukkan gambar kad keahlian sukarelawan PriVo yang merupakan satu daripada inisiatif di bawah kementerian yang pernah diterajuinya sebelum ini.


Foto: Twitter

“Ya tiada lagi riders (pengiring) tiada lagi pengawal peribadi, tiada lagi gaji. Tapi bagi saya itu semua pinjaman.

“Apa yang akan datang? Berkhidmat kepada rakyat seperti biasa. Saya mahu terus membantu yang miskin, gelandangan dan mereka yang memerlukan. -CARI

Sumber: Kosmo



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jfq 17-8-2021 12:15 PM
Gaji as  MP kan ada lg
Quote tripleid 17-8-2021 12:25 PM
diani jenis sembang lebat kemain..kat bus stop depan  hkl tu bersepah gelandangan dok berumah tangga  tido berak kencing kat situ..yg ironinya bus stop tu sebelah je rumah prihatin@hotel grand seasons yg dia dok bangga tuh..apa yg prihatinya kalo gelandangan penuh keliling tapi xde sape yg peduli even dbkl dgn jkm pun buat bodo jahh..
Quote cm_matjawasp 17-8-2021 12:31 PM
Tanah kg baru apa citer? tak jadi lah sekali 3 ribu. Dia yang cakap sekali tiga ribu bila jadi Menteri Wilayah..haremmmm habuk pun tarak
Quote Ayda89 17-8-2021 12:36 PM
Alah duit dah kepok2 dah.
Quote damsel_fiji 17-8-2021 12:37 PM
Tetap bunyi membongak kan? Sampahhh
Quote zamzam 17-8-2021 12:47 PM
Bagus tan sri. Tahniah kerana jadi sukarelawan.
Quote MarryPottet 17-8-2021 12:56 PM
Penduduk kat parlimen ko cemana?
Ramai yg dalam kesusahan dan putus bekalan makanan
Pi balik sanalah for good, jengok2 dan bantu mereka all out
Mana bulih harap ke pegawai je
Masa PRU ko yang jadi calon & majoriti pangkah ko untuk berkhidmat di parlimen mereka. Bukan pegawai2 ko
Kalau culas nok kelik kapum next PRU better letak pegawai ko je jadi calon
Quote glump 17-8-2021 01:05 PM
Sebagai sukarelawan,apa tugas dia ?
Quote eizarz 17-8-2021 01:06 PM
sembang lebat la ko sskjp ni....
Quote ufc148 17-8-2021 01:21 PM
duit makan dan bersenang 7 keturunan tak habis oiiiiii masa pegang rama rama
Quote ufc148 17-8-2021 01:22 PM
glump: Sebagai sukarelawan,apa tugas dia ?

melan...... utk kebahagian di hadapan manusia yg sedang menantikan segala bantuan yang diharapkan. Terma kasih atas semua
Quote MadameOnion 17-8-2021 02:46 PM
kenapa tak serve people di kawsan parlimen sendiri?
Quote aotearoa 17-8-2021 02:53 PM
Aku ingat lagi peristiwa banjir kuning di Kelantan. Masa tu semi aktif la jugak tlg-tlg agihkan bantuan. Baik pas atau BN sama saja peel. Bantuan simpan dulu dlm stor. tggu nk print gambar sticker mereka, dh tampal baru agih. Nak jadi cerita stor tempat smpn beras bahagian Ketereh pun banjir. Habis terselam beras2  bantuan. Gara-gara nk tggu tampal muka mamat ni.  Kami tengok macam syahdunyaa.. sbb ramai lagi yang sangkut x dapat bantuan. Sudahnya NGO yg dtg bagi. Tggu wakil rakyat MP bagi, beras tu smp busuk!
Quote n3ar 17-8-2021 03:14 PM
dia ni masa jadi menteri wilayah, aku nampak dia lagi function dari khalid samad dulu...

yg aku nampak sumbangan dia;

1. Buat anjung penginapan dan cipta pekerjaan kat para2 gelandangan... kebun sayur kt taman desa tu idea yg baik.

2. Bagi kebenaran warga wilayah berniaga tepi jalan guna lesen sementara di kala covid19 ni..ramai yg dapat manfaat..

3. Bawa vaksinasi ke PPR dan PPA sekitar ibu kota supaya warga emas, oku di PPR,PPA ni dapat cucuk vaksin dgn lebih cepat.
Quote caprut 17-8-2021 04:13 PM
n3ar replied at 17-8-2021 03:14 PM
dia ni masa jadi menteri wilayah, aku nampak dia lagi function dari khalid samad dulu...

yg aku n ...

Apa je fungsi menteri wilayah ni ek? Perlu ke ada jawatan ni
Quote n3ar 17-8-2021 09:14 PM
caprut replied at 17-8-2021 04:13 PM
Apa je fungsi menteri wilayah ni ek? Perlu ke ada jawatan ni

Khas jaga wilayah persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya & labuan...
Dari dlu ada menteri ni
Quote delia3003 17-8-2021 09:33 PM
n3ar replied at 17-8-2021 09:14 PM
Khas jaga wilayah persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya & labuan...
Dari dlu ada menteri ni

Betul tu, sama macam setiap negeri ada menteri besar/ketua menteri, wilayah2 perseketuan pun ada menteri khas.
Quote wirazam 17-8-2021 09:40 PM
MadameOnion replied at 17-8-2021 02:46 PM
kenapa tak serve people di kawsan parlimen sendiri?

Setuju....patutnya balik parlimen masing2
Quote Chessman 17-8-2021 10:21 PM
Takde gaji mende woi gaji kau as ahli parlimen tu apa. Agak ah nak sembang pun

Lihat semua komen(21)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 08:20 PM GMT+8 , Processed in 0.069235 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top