CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Ikonik Tetapi Kejam, Ini 3 Penggusti WWE/WWF Yang Pernah Membunuh

22-4-2020 10:44 AM| Diterbitkan: PDOT777| Dilihat: 8198| Komen: 37|Original author: Oleh: PDOT777

Description: Anda suka menonton rancangan gusti WWE atau WWF di televisyen (TV)? Segala gerakan dan pukulan yang kita lihat di TV seakan-akan betul walaupun itu semua hanya lakonan sahaja.

KREDIT FOTO: Curb Stomp, https://wrestling-jat.fandom.com/

Anda suka menonton rancangan gusti WWE atau WWF di televisyen (TV)? Segala gerakan dan pukulan yang kita lihat di TV seakan-akan betul walaupun itu semua hanya lakonan sahaja. 

Tapi, tahukah anda ada penggusti dari syarikat yang pernah betul-betul membunuh? Mari lihat tiga penggusti WWE/WWF yang pernah membunuh seseorang.


Jimmy ‘Superfly’ Snuka


Jimmy 'Superfly' Snuka

KREDIT FOTO: Más deporte, colombia.as.com

Pada 1983, Jimmy dan teman wanita, Nancy Argentino kembali ke bilik hotel Jimmy di Pennsylvannia selepas terbabit rakaman WWF TV dengan Jose Estrada. 

Selepas itu, Jimmy menelefon pihak ambulans memaklumkan yang Nancy tidak sedarkan diri sebelum wanita itu dibawa ke hospital tempatan dan disahkan meninggal dunia.


Jimmy (kiri) dan Nancy
KREDIT : Timeline: Jimmy 'Superfly' Snuka and the death of Nancy Argentino, mcallnews.com

Hasil autopsy menemu kesan kecederaan pada seluruh badan termasuk kecederaan kritikal pada otak seperti hasil perlanggaran dengan objek keras. 

Jimmy terlepas daripada pertuduhan membunuh dan berjaya menyelesaikan kes dengan keluarga mendiang di mahkamah. Ada konspirasi mengatakan, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO), World Wrestling Entertainment (WWE), Vince McMahon cuba menyembunyikan kebenaran kes ini.

Pada 2015, kes ini dibuka semula dan Jimmy disabitkan melakukan pembunuhan tahap ketiga yang boleh dikelaskan sebagai jenis pembunuhan tanpa niat. 
Jimmy bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan kes ditunda pada Januari 2016 atas keadaan kesihatan mental Jimmy. 

Jimmy kemudian digugurkan daripada pertuduhan pada 2017.


Jimmy pada tahun 2017
KREDIT : Homicide charges dropped against ex-pro wrestler Jimmy ‘Superfly’ Snuka, theaustintimes.com

Jimmy meninggal dunia pada 2017 akibat penyakit saraf.


The Great Khali


The Great Khali
KREDIT FOTO: WWE wrestler The Great Khali to make Tollywood film debut, bizasialive.com

Pada Mei 2001, The Great Khali masih berlatih untuk menjadi penggusti profesional di akademi California All Pro Wrestling (APW). Pada suatu hari, Khali terlibat dalam satu kemalangan semasa latihan bersama rakannya di akademi, mendiang Brian Ong. 

Pada mulanya, Brian menerima gegaran pada kepala semasa kemalangan kecil ketika latihan. Tetapi, staf APW membenarkan Brian untuk menyambung latihannya. 

Semasa perlawanan latihan dengan Khali, dia melakukan gerakan flapjack sebanyak dua kali kepada Brian. Anda boleh lihat contoh gerakan flapjack di bawah:



Brian terus dibawa ke hospital kerana gegaran pada otak akibat serangan itu sebelum disahkan meninggal dunia tidak lama kemudian.

Khali bagaimanapun tidak disabitkan pertuduhan membunuh atas alasan kemalangan berlaku dalam sukan yang berisiko seperti gusti profesional menyebabkan keluarga Brian menuduh APW tidak menjaga keselamatan penggusti dengan teliti dan Khali menerima saman sebanyak berjuta-juta dolar daripada APW.


The Great Khali ketika beraksi di Smackdown Live, program bawah WWE
KREDIT FOTO: Jinder Mahal Slaps The Great Khali, youtube.com



Chris Benoit


Chris Benoit
KREDIT FOTO: Chris Benoit Biopic ‘Crossface’ Shut Down By Benoit’s Family, screengeek.net

Pada 2007 ketika program Pay Per View (PPV) Vengeance yang berlangsung pada Ahad, Chris Benoit tiba-tiba 'hilang' sebelum ditemui meninggal dunia pada keesokan harinya. Vince McMahon memutuskan untuk membatalkan program RAW yang dijadualkan untuk dijalankan keesokan harinya selepas PPV Vengeance.

Tiada maklumat didedahkan oleh Vince dan rancangan memorial untuk Chris selama tiga jam dijalankan bagi menggantikan RAW. 

Beberapa hari kemudian, dunia gusti mendapat kebenaran yang Chris telah membunuh isterinya, Nancy pada hari Jumaat. Difahamkan, Chris turut membunuh anak mereka pada Sabtu keesokannya sebelum membunuh diri pada Ahad. 


Chris (kanan), Nancy (kiri) dan anak mereka
KREDIT FOTO: www.historicmysteries.com 

Dikatakan, bekas suami Nancy, Kevin Sullivan terbabit dalam pembunuhan ini, tetapi dinafikan oleh Kevin.


Kevin Sullivan
KREDIT FOTO: Kevin Sullivan On Roman Reigns Potentially Turning Heel, WCW, All In, More, pwmania.com

Hasil autopsi mendapati Chris mengalami kecederaan otak yang teruk akibat terbabit dalam banyak perlawanan gusti yang ganas. Terdapat juga bukti penggunaan dadah peningkat prestasi dan ubat tahan sakit yang kerap.

WWE memutuskan untuk memadam semua rekod Chris semasa di syarikat itu. Ada yang menganggap kematian Chris merupakan punca WWE menukar jalan cerita WWF (WWE) daripada era Ruthless Aggression kepada PG Era yang lebih sesuai ditonton golongan yang lebih muda. - CARI

Bagus
3

Marah
1

Terkejut
4

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (11 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matbad 22-4-2020 10:58 AM
Begantung pada ubat utk teruskan hidup dan kerjaya
Quote wanzulina 22-4-2020 11:27 AM
Dulu aku minta dgn Jimmy Snuka ni.
Quote ChildrenOfBodom 22-4-2020 02:58 PM
kes tu WWE banned pukul kerusi kat kepala, piledriver. kalau tengok zaman lewat 90an dulu pukul kepala dgn kerusi, pacak kepala (sit down piledriver) adalah legal, sekarang dah tak boleh..

tapi kt promosi lain masih dibolehkan.. kadang2 kat US ni dia ikot negeri ada yg legal kan benda tu. anyway sorang lagi Scott Hall/ Razor Ramon, sebelum dia join WWF. tapi sebab tak cukup bukti katanya untuk self-defense) so dakwaan tu digugurkan.

kalau nak tengok sisi2 gelap pasai gusti profesional, insiden2 kontroversi boleh layan siri Dark Side of the  Ring. seakarang tgh run season 2.
Quote Tinot7 22-4-2020 03:07 PM
nape dia bunuh kuarga dan diri?
Quote Nurulfat 22-4-2020 03:08 PM
{:teatiE the bugger die
Quote nuno 22-4-2020 03:57 PM
ChildrenOfBodom: kes tu WWE banned pukul kerusi kat kepala, piledriver. kalau tengok zaman lewat 90an dulu pukul kepala dgn kerusi, pacak kepala (sit down piledriver)  ...

Aku suka scott hall tag team kevin nash, tag team paling maskulin walaupun selalu kena bedal ngan goldberg.
Quote Eric.n9 22-4-2020 04:17 PM
Tinot7 replied at 22-4-2020 03:07 PM
nape dia bunuh kuarga dan diri?

Takde sape tahu.Mungkin sebb terlalu high dah...
Dia amik mcm2 jenis ubat.
Plus ada satu threadmark move dia, hempuk badan org guna muka dia. dengan dia terjun dari turnbuckle tu.
Gila punya move.

Sangat menyedihkan ending idup dia ni. One of my fav wrestler.
Quote Tinot7 22-4-2020 05:30 PM
Eric.n9 replied at 22-4-2020 04:17 PM
Takde sape tahu.Mungkin sebb terlalu high dah...
Dia amik mcm2 jenis ubat.
Plus ada satu threadm ...

Nasib baik wrestlers yg iols suke mcm The Rock tak jadi mcm ni.. nauzubillah
Quote Eric.n9 22-4-2020 05:52 PM
Tinot7 replied at 22-4-2020 05:30 PM
Nasib baik wrestlers yg iols suke mcm The Rock tak jadi mcm ni.. nauzubillah

The rock ok je, boleh nmpk dia ni positive living. cara dia layan peminta pun ok.
Quote Eric.n9 22-4-2020 05:53 PM
nuno replied at 22-4-2020 03:57 PM
Aku suka scott hall tag team kevin nash, tag team paling maskulin walaupun selalu kena bedal ngan  ...

ni masa diaorg kat wcw kan...
Quote Tinot7 22-4-2020 05:57 PM
Eric.n9 replied at 22-4-2020 05:52 PM
The rock ok je, boleh nmpk dia ni positive living. cara dia layan peminta pun ok.

Iols pernah terbaca, the rock dolu2 pernah mengalami depression.. tak tau la kalau ni cite hasanah
Quote Knowlee 22-4-2020 06:00 PM
Kecik kecik dulu selalu tgk WWF, sampai tukar jadi WWE. Sbb parents suka sgt tengok wrestling ni. Sampai sekarang parents dok layan wrestling walaupun diorg tak faham sepatah pun yg semua wrestlers tu cakap.
Quote nuno 22-4-2020 06:01 PM
Eric.n9 replied at 22-4-2020 05:53 PM
ni masa diaorg kat wcw kan...

haah betul..dulu layan wcw

Quote nuno 22-4-2020 06:03 PM
Eric.n9 replied at 22-4-2020 04:17 PM
Takde sape tahu.Mungkin sebb terlalu high dah...
Dia amik mcm2 jenis ubat.
Plus ada satu threadm ...

Swandive Off The Top Turnbuckle - When Benoit positioned a man flat on his back and slashed his finger across his throat, the match was nearing a conclusion. At the top of the turnbuckle, Benoit would spread his arms and seem to "fall", headbutting the man on the canvas either in the back or elsewhere. This ariel maneuver was sometimes the end of the match, while at others was the set-up for the Crippler Crossface. This move doesn't see much use nowadays, as many attribute the constant bumps to Benoit's head a factor in how his life ended
Quote Eric.n9 22-4-2020 06:04 PM
nuno replied at 22-4-2020 06:01 PM
haah betul..dulu layan wcw

Klu nak compare zaman...
rasanya paling best masa zman wcw era nwo
Hogan jadi kepala nwo
Lepas tu lawan sting versi the crow and the rest.
Ni paling best jalan cerita dia... compare dgn script script lepas tu... mcm tak berapa best. zaman DX kat wwf pn kira ok gak
Quote Eric.n9 22-4-2020 06:06 PM
nuno replied at 22-4-2020 06:03 PM
Swandive Off The Top Turnbuckle -  When Benoit positioned a man flat on his back and slashed his f ...

haha inilah, pada aku mmg style gila seblm dia execute that move.
Naik atas, lepas tu buat cara slit throat, the terjun, bammmmm. hahaha
Klu tak jalan, dia buat crippler crossface tu. hehe
Quote Eric.n9 22-4-2020 06:10 PM
Tinot7 replied at 22-4-2020 05:57 PM
Iols pernah terbaca, the rock dolu2 pernah mengalami depression.. tak tau la kalau ni cite hasanah

ni mesti kes yg mak dia nak bunuh diri tu...
Quote nuno 22-4-2020 07:01 PM
Eric.n9 replied at 22-4-2020 06:04 PM
Klu nak compare zaman...
rasanya paling best masa zman wcw era nwo
Hogan jadi kepala nwo

Memang time tu skrip dia leh buat gaduh woo...hahhaa
Quote crazybeach 22-4-2020 08:32 PM
choyy nya hauk sangat ayat yach.

Khali menerima saman sebanyak berjuta-juta dolar daripada APW? maksudnya khali disaman kena bayar berjuta dolar ke ataupun khali dapat pampasan duit saman berjuta dolar?

Beberapa hari kemudian, dunia gusti mendapat kebenaran yang Chris telah membunuh isterinya, Nancy pada hari Jumaat? nak tahu dia membunuh pun kena mintak kebenaran ke? lepas beberapa hari kemudian dah approved baru dapat kebenaran gitu?

Lihat semua komen(37)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 05:47 PM GMT+8 , Processed in 2.305432 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top