CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Sumpah Demi Allah, Belum Jual Lagi" - Aliff Syukri Perjelas Isu Topeng Bocor

22-4-2020 09:00 AM| Diterbitkan: top5complete| Dilihat: 11325| Komen: 105|Original author: Oleh: top5complete

Description: Beberapa hari lalu, kecoh satu Malaysia dengan video live Instagram usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri. Berikutan itu, beliau tampil memberi penjelasan mengenai produk topeng mukanya yang boco ...
Beberapa hari lalu, kecoh satu Malaysia dengan video live Instagram usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri. Berikutan itu, beliau tampil memberi penjelasan mengenai produk topeng mukanya yang bocor apabila diletakkan air.

 

Foto: IG

Menurut Aliff Syukri menerusi postingnya pada petang Rabu, topeng muka tersebut belum dijual kerana masih dalam peringkat ujian.
 
"Assalamualaikum, terlebih dahulu saya ingin mengucapkan terima kasih kerana sudi membaca curahan hari saya. Saya amat sedih ketika ini kerana dihina pelbagai pihak sedangkan satu mask pun tak terjual."


Foto: IG

"Sebenarnya, isu video live mask yang bocor itu tidak disangka oleh saya dan saya hanya membuat pre-order sahaja sedangkan benda ini tidak dijual sama sekali," jelasnya.

 
Foto: IG

Topeng tersebut sebenarnya baru sampai dari kilang dan pihaknya berniat untuk mencuba dan melihat respons pengguna terhadap kualitinya.

"Saya mohon maaf sekiranya ada yang menganggap saya cuba menipu pengguna, saya sendiri pun tidak menjangkakan perkara tersebut. Sehubungan itu, kami telah menaik taraf kualiti topeng muka kami dan kali ini tidak bocor lagi" 


Foto: IG

Datuk Aliff dikatakan akan menyumbangkan seribu keping topeng muka tersebut secara percuma kepada golongan miskin.


 
Dalam pada itu, Aliff turut merayu kepada masyarakat supaya berhenti mencari kesalahan dan melemparkan tohmahan terhadapnya.

Semoga penjelasan ini dapat memuaskan hati netizen di luar sana. - CARI

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fadz84 22-4-2020 09:02 AM
Yela tu.. cakap berbelit-belit... baik diam je xyah komen apa2..
Quote redz85 22-4-2020 09:09 AM
yang paling best masa dia test disposable mask tu, tak bocor.. muka dia sangat blur
Quote Kakasinci 22-4-2020 09:13 AM
Jgnla jd org yg nk kejar duit dan keuntungan semata-mata at the same time ko tnjukkn sisi kebodohan dan kekurangan ko utk tatapan umum.
Quote Tinot7 22-4-2020 09:14 AM
Bagus la. Insap
Quote LostStar 22-4-2020 09:14 AM
Dia ni tak ada kawan yg level2 elit ke utk nasihatkan dia?
Quote Aai2 22-4-2020 09:21 AM
Dia ni faham x apa yg dia ckp... berbelit- belit..x kan x test dlu sblm open order...hidup bertuhankan duit...
Quote acikbajuhijau 22-4-2020 09:21 AM
ular sangat. Belit belit sana sini. Kalau belum jual, apa susah kau cakap masa live tu kan?? Ko tak payah keluar statement LEPAS beberapa hari kena kecam. Damage control much, dramaking?
Quote miss_beku 22-4-2020 09:23 AM
Dh kantoi tipu terus sedekah kt fakir miskin. Kalau tak kantoi niat ko nk jual. Apo benda xelok ko terus nk bg org. Sblm ko order mask tu ko tak buat qc kt kilang tu ke? Tak tau kualiti tiba2 ko jual n open pd agent. Ko sekolah tak???
Quote Rogue98 22-4-2020 09:25 AM
Dah lah tu alip. Kau tu mmg kalau x menipu x sah. Happy lah tu dah viral. Yg gi beli pun sama species bodoh.
Quote msamyrazi 22-4-2020 09:30 AM
redz85 replied at 22-4-2020 09:09 AM
yang paling best masa dia test disposable mask tu, tak bocor.. muka dia sangat blur

i pun perasan gak. mmg blur habis muka dia . macam budak terencat akal .
Quote Lailerthee 22-4-2020 09:34 AM
Cepat betul buat yg baru. Kate dr kilang
Quote msrosse 22-4-2020 09:35 AM
[youtube]wcQ_oluPARQ[/youtube]
Quote salmon-suki 22-4-2020 09:38 AM
Tinot7: Bagus la. Insap

insap ke dia ni?damage control je tu..ai xleh nak husnuzon kt dia ni{:run
Quote sarah82 22-4-2020 09:45 AM
So far telinga aku tak pekak lagi la.. Aku dengar dia sebut modal rm300 dan untung RM 500. Perghhhhh.. Dan aku pun tak ada dengar si belut ni ckp cuma nak uji tahap kalis air mask tu.. Dia begitu yakin yg mask dia jual tu adalah kalis air.
Quote Anne.W 22-4-2020 09:49 AM
Edited by Anne.W at 22-4-2020 09:58 AM

Boleh tak anyone tolong beritahu DTL&netz ni penggunaan bahasa dia salah. Penutup muka tu tak bocor, tetapi tidak kalis / telap air.Bocor tu bila benda yang patutnya boleh tampung air, tapi dah  tak boleh berfungsi.

Rimas baca DTL&netz sebut bocor.. bocor...

Sejak bila pula penutup muka ada lubang? Adudu
Quote Fazzbulous 22-4-2020 09:53 AM
ada tgk tak video dia promo produk kurus dia..konon2 dia tuang sachet dlm cawan...tp i tgk sachet tu berikat getah lagi..huhuhuhu
Quote azie5zoe 22-4-2020 09:54 AM
tipu, minta maaf pastu buat balik..tipu, minta maaf pastu buat balik..
Quote kiah_mai_pulak 22-4-2020 09:54 AM
hahahhahahahahahahahahaa k
Quote misuke 22-4-2020 09:58 AM
redz85 replied at 22-4-2020 09:09 AM
yang paling best masa dia test disposable mask tu, tak bocor.. muka dia sangat blur

nampak sgt x buat homeworks... over confident sgt.. nasib ada mangga kt tepi mengcover kemaluan heolls

Lihat semua komen(105)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 04:42 AM GMT+8 , Processed in 0.069013 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top