CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Jurutera Nekad Saman Bekas Majikan RM5.2 Juta Sebab Kentut Di Hadapannya

26-3-2019 01:09 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 3873| Komen: 9|Original author: Oleh: LilRose

Description: Seorang jurutera menyaman bekas majikannya hampir 1 juta pound (RM5,365,012) kerana 'melepaskan angin' terhadapnya di dalam bilik pejabat kecil tidak bertingkap.
Seorang jurutera menyaman bekas majikannya hampir 1 juta pound (RM5,365,012) kerana 'melepaskan angin' terhadapnya di dalam bilik pejabat kecil tidak bertingkap.

David Hingst dari Melbourne, Australia menyaman bekas majikannya di Construction Engineering kerana membulinya dengan melepaskan kentut di hadapannya.



Gambar Hiasan

Dia memberitahu mahkamah bahawa tindakan itu adalah salah satu bentuk buli dan penyelia Greg Short sering melepaskan kentut di tempat kerja, lapor AAP.

Disebabkan itu, Hingst terpaksa menyembur pewangi terhadap Short yang digelarnya Encik Busuk.

"Saya terpaksa duduk menghadap dinding ketika dia masuk ke dalam pejabat yang kecil tanpa tingkap itu.

"Kemudian, dia akan melepaskan kentut ketika melintasi runagan kerja saya. Dia melakukannya lima hingga enam kali sehari," katanya.


Menurut Hingst, dia mengalami tekanan berat akibat tindakan Short dan mahu menyaman lelaki itu sebanyak 970,761 pound (RM5,205,167).



Mahkamah Agung Victoria bagaimanapun menolak kes itu pada April tahun lalu kerana hakim Rita Zammit mendapati perbuatan Short melepaskan kentut tidak semestinya suatu perbuatan buli namun, Hingst nekad membuat permohonan semakan keputusan mahkamah.

Short bagaimanapun mendakwa dia tidak ingat melakukannya.

"Mungkin saya ada terkentut sekali dua. Saya tidak ingat, jadi saya tidak akan mengatakan bahawa saya tidak melakukannya. Cuma, saya tidak ingat ada melakukannya," katanya yang menafikan dia sengaja berbuat begitu untuk mengganggu Hingst.

Hingst mendakwa tingkah laku Short adalah sebahagian daripada konspirasi untuk menyingkirkannya dan telah menyebabkan dia mengalami tekanan perasaan yang berat selain mendakwa Zammit berlaku tidak adil dan berat sebelah terhadapnya.

Difahamkan, Mahkamah Rayuan akan menetapkan keputusan pada Jumaat ini. - CARI
6

Bagus
6

Marah
7

Terkejut
4

Sedih
7

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (36 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote whadda 26-3-2019 02:07 PM
macam ni pon ade...  tapi memang stress kalau bau kentut orang.. anak kentut busuk dalam kereta pon mengagau carik tingkap nak bukak.. ni kan pulak ofis yg takde tingkap.. boleh migrain satu hari oii
Quote luvemedaa 26-3-2019 02:49 PM
Lain macam gurau
Quote nisako 26-3-2019 03:12 PM
adui mcm ni pun ade ke................
Quote Artemesiaa 26-3-2019 03:57 PM
Sebab tu jangan buat perangai kurang sopan tak pasal2 kena saman nanti
Quote haryatie 27-3-2019 07:54 AM
adoiiiiiiii...mesti busuk giler kentut tu
sampai sakit jiwa dia
Quote lee_sakura 27-3-2019 09:15 AM
mesti mengganggu pernafasan ni sbb tu nk saman
Quote namr 27-3-2019 11:49 AM
kalau 2,3 kali ok la mungkin kelakar jua tapi kalu dh 7 kali tu tak kelakar la..dah la takda tingkap boleh mati keracunan bau
Quote kurga 1-4-2019 11:57 AM
kawan bantai makan garlic kot... mana la xmelepas angin..tp tu point nak gaduh ler tu..
Quote ikanmasin 1-4-2019 02:03 PM
dan2 trs tak ingat berapa kali dah kentut kat org tu ya

Lihat semua komen(9)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 07:57 AM GMT+8 , Processed in 0.046858 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top