CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pencuri 'Luar Biasa' Larikan 130 Biji Telur Rebus Dari Kedai Ramen

27-3-2019 12:13 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3645| Komen: 20

Description: Seorang pencuri bukannya mencuri wang, sebaliknya melarikan 130 biji telur rebus dari sebuah kedai makan ramen di Tokyo Jepun.
Seorang pencuri bukannya mencuri wang, sebaliknya melarikan 130 biji telur rebus dari sebuah kedai makan ramen di Tokyo Jepun.

Menurut China Press seperti dipetik Asia One, pemilik kedai makan berkenaan yang menyedari kedainya dipecah masuk bingung dengan tindakan pencuri itu.



Foto: AsiaOne

Difahamkan, pencuri terbabit memecah masuk kedai makan berkenaan ketika mereka sedang membuat persediaan untuk memulakan perniagaan.

Lebih aneh, wang di kaunter juruwang langsung tidak disentuh.

Memandangkan telur rebus merupakan salah satu daripada bahan utama dalam perniagaan ramen, pemilik kedai berkenaan mengumumkan menerusi laman sosial bahawa kedainya terpaksa ditutup sehari untuk mendapatkan stok tambahan bagi mengganti bahan yang dicuri. - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote PulutSambal 27-3-2019 10:37 AM
Senang jela nak cari pencuri tu...sapa kentut bau telor kaw-kaw punya, dia lah orgnya. 130 biji bebb, ular ke apa mkn telor banyak2?
Quote dua_chzy 27-3-2019 10:48 AM
Keja pesaing nih.
Quote haryatie 27-3-2019 10:57 AM
terliur sgt tengok telur agak nya
Quote Sang_Pencinta 27-3-2019 11:01 AM
Special sangat ke telur tu sampai terpaksa tutup kedai? Tak dapat beli di kedai runcit dgn kadar segera?

or may be telur tu telah direndam dm herba selama sehari
Quote Artemesiaa 27-3-2019 11:26 AM
Mencuri bukan sebab nak kan duit tapi sebab nak jahanamkan business mangsa untuk hari tu
Quote eLiaD 27-3-2019 11:26 AM
dh ade telo pon nk curik telo
Quote intan_smsb 27-3-2019 11:31 AM
kenapa telur selalu dikaitkn dgn kentut
Quote insulin 27-3-2019 11:37 AM
intan_smsb replied at 27-3-2019 11:31 AM
kenapa telur selalu dikaitkn dgn kentut

Try la sendiri, sis. Malam ni makan dalam 2 telur rebus. Tengok kesannya pada esok pagi di office.
Quote intan_smsb 27-3-2019 11:40 AM
insulin replied at 27-3-2019 11:37 AM
Try la sendiri, sis. Malam ni makan dalam 2 telur rebus. Tengok kesannya pada esok pagi di office. ...

ishhhh tamolah

tak pasal2 je meols nanti menyebabakan pencemaran baru

eh tapi org diet mmg makan telur rebus taw
Quote insulin 27-3-2019 12:05 PM
intan_smsb replied at 27-3-2019 11:40 AM
ishhhh tamolah

tak pasal2 je meols nanti menyebabakan pencemaran baru

Itulah. Biasanya makan telur ni menyebabkan perut mengeluarkan bau terlampau busuk.

Mungkin orang yang amalkan diet telur rebus ada cara untuk mengelakkan masalah angin.





Quote beloomberk 27-3-2019 12:09 PM
Adakah pencuri telur tu adalah seorang pengamal diet atkins?
Quote onexox97 27-3-2019 12:24 PM
Entah ye entah tidak
Entah2 lupa beli telur
Quote jebatmaspunyer 27-3-2019 01:39 PM
Sang_Pencinta replied at 27-3-2019 11:01 AM
Special sangat ke telur tu sampai terpaksa tutup kedai? Tak dapat beli di kedai runcit dgn kadar seg ...

telur dlm ramen tu mmg special..

dah melalui beberapa proses sebelum layak dijadikan bahan utama dalam ramen.


Quote ikanmasin 27-3-2019 02:28 PM
ntah2 saja nak sabotaj kedai tu ja..tgk gara2 telur rebus hilang
kedai nya ttp sehari..
Quote buapakperut 27-3-2019 04:57 PM
nak buat bunga telur kot
Quote nobito 27-3-2019 05:39 PM
Sedap Nye telur rebus....
Quote prettyuglybabe 27-3-2019 06:07 PM
kata jepun takde pencuri mahupun orang jahat
Quote jeligoreng 1-4-2019 10:09 AM
prettyuglybabe replied at 27-3-2019 06:07 PM
kata jepun takde pencuri mahupun orang jahat

Tapi tengoklah dia curi pun dia curi apa
Quote sukacactus 1-4-2019 10:49 AM
Telur dlm ramen sedap
Kuning dia 3/4 masak, dan dah direndam kicap, so ada rasa
Ank aku geram kalau kedai ramen xpandai buat telur rebus ni...ada ke rebus biasa mcm dlm laksa tu
Kata ank aku, nak je dia kasi crash course dah benda mudah pun xreti buat

Lihat semua komen(20)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:08 AM GMT+8 , Processed in 0.074339 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top