CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3151|Reply: 20

[Dunia] Pencuri larikan 130 biji telur rebus

[Copy link]
Post time 27-3-2019 10:34 AM | Show all posts |Read mode
TOKYO 27 Mac - Seorang pencuri yang memecah masuk sebuah kedai ramen di Jepun baru-baru ini tidak melarikan wang tunai sebaliknya hanya mencuri 130 biji telur rebus.

Portal Asia One melaporkan, pemilik kedai berkenaan hanya menyedari kejadian pelik tersebut ketika mahu membuat persediaan untuk menjalankan perniagaan.


Yang lebih luar biasa, wang tunai yang terdapat di kaunter bayaran kedai berkenaan tidak disentuh langsung.

DIsebabkan telur rebus tersebut adalah bahan penting dalam perniagaan ramennya, pemilik kedai tersebut terpaksa menutup kedainya sehari bagi mendapatkan stok tambahan. -AGENS






Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/berita/ ... 70551#ixzz5jKs9i5N9
© Utusan Melayu (M) Bhd

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-3-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Senang jela nak cari pencuri tu...sapa kentut bau telor kaw-kaw punya, dia lah orgnya. 130 biji bebb, ular ke apa mkn telor banyak2?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Keja pesaing nih.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 10:57 AM | Show all posts
terliur sgt tengok telur agak nya
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 11:01 AM | Show all posts
Special sangat ke telur tu sampai terpaksa tutup kedai? Tak dapat beli di kedai runcit dgn kadar segera?

or may be telur tu telah direndam dm herba selama sehari
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 11:26 AM | Show all posts
Mencuri bukan sebab nak kan duit tapi sebab nak jahanamkan business mangsa untuk hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
dh ade telo pon nk curik telo
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 11:31 AM | Show all posts
kenapa telur selalu dikaitkn dgn kentut
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-3-2019 11:37 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 27-3-2019 11:31 AM
kenapa telur selalu dikaitkn dgn kentut

Try la sendiri, sis. Malam ni makan dalam 2 telur rebus. Tengok kesannya pada esok pagi di office.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 11:40 AM | Show all posts
insulin replied at 27-3-2019 11:37 AM
Try la sendiri, sis. Malam ni makan dalam 2 telur rebus. Tengok kesannya pada esok pagi di office. ...

ishhhh tamolah

tak pasal2 je meols nanti menyebabakan pencemaran baru

eh tapi org diet mmg makan telur rebus taw
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 12:05 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 27-3-2019 11:40 AM
ishhhh tamolah

tak pasal2 je meols nanti menyebabakan pencemaran baru

Itulah. Biasanya makan telur ni menyebabkan perut mengeluarkan bau terlampau busuk.

Mungkin orang yang amalkan diet telur rebus ada cara untuk mengelakkan masalah angin.





Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah pencuri telur tu adalah seorang pengamal diet atkins?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah ye entah tidak
Entah2 lupa beli telur
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 01:39 PM | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 27-3-2019 11:01 AM
Special sangat ke telur tu sampai terpaksa tutup kedai? Tak dapat beli di kedai runcit dgn kadar seg ...

telur dlm ramen tu mmg special..

dah melalui beberapa proses sebelum layak dijadikan bahan utama dalam ramen.


Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 02:28 PM | Show all posts
ntah2 saja nak sabotaj kedai tu ja..tgk gara2 telur rebus hilang
kedai nya ttp sehari..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
nak buat bunga telur kot
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-3-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap Nye telur rebus....
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 06:07 PM | Show all posts
kata jepun takde pencuri mahupun orang jahat
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 10:09 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 27-3-2019 06:07 PM
kata jepun takde pencuri mahupun orang jahat

Tapi tengoklah dia curi pun dia curi apa
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Telur dlm ramen sedap
Kuning dia 3/4 masak, dan dah direndam kicap, so ada rasa
Ank aku geram kalau kedai ramen xpandai buat telur rebus ni...ada ke rebus biasa mcm dlm laksa tu
Kata ank aku, nak je dia kasi crash course dah benda mudah pun xreti buat
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 02:49 PM GMT+8 , Processed in 5.411299 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list