CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Close/Open Add forum to favorites (50) |RSS

Keibubapaan Today: 0|Threads: 7239|Rank: 47 

Moderator: Sasha


PERATURAN  BOD KEIBUBAPAAN







Selamat datang ke bod keibubapaan. Board ini adalah tempat anda para ibubapa untuk berkongsi cerita, gelagat, keletah anak-anak, petua,keceriaan, kesedihan, pengalaman, pengetahuan, nasihat dan bagaimana anda menangani kehidupan seharian sebagai ibubapa.


1.  Forumer yang ingin membuka thread mestilah menulis tajuk dengan jelas dan berkait dgn isi kandugannya tanpa menggunakan bahasa sms atau ejaan yang sukar difahami.

2. Forumer digalakkan membuat carian terlebih dahulu tentang isu yang hendak dibangkitkan sebelum membuka thread baru di bod ini. Ini bertujuan supaya forumer dapat mencari penyelesaian yang lebih baik di dalam thread terdahulu yang mungkin lebih banyak informatif.

3. Pembuka thread harus memantau thread beliau agar tidak lari dari tujuan asal thread itu dibuka. Hanya thread berunsur perbincangan relevan dengan isu keibubapaan sahaja akan dibenarkan berada di bod ini.

4.  Forumer juga tidak dibenarkan berborak dimana-mana thread kecuali di thread borak khas yg telah disediakan.  Forumer yang secara berterusan mengganggu thread dengan post-post borak yang tidak berkaitan mungkin akan dikenakan tindakan bergantung pada pertimbangan moderator.

5. Forumer juga tidak dibenarkan membuka thread untuk tujuan soal selidik, aduan pendapat atau luahan perasaan kerana bod & thread telah pun tersedia khas untuk tujuan sedemikian.  Selain itu, forumer juga tidak perlu membuka thread untuk bertanya masalah-masalah yang terlalu remeh atau yang berbentuk terlalu umum.


Untuk membaca peraturan forum, Sila klik
Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads Digest thread - Compilation
Sasha    |   18-8-2005 01:19 PM    |   View:23046    |   Reply:0
Sasha 18-8-2005 01:19 PM
  Forum Thread   
 
best paed @ klang valley/ KL
Justsha    |   9-11-2021 05:07 PM    |   View:138    |   Reply:5
sally03tomato 24-11-2021 09:18 PM
 
+27780171131 ,join illuminata in UK ,uganda ,sudan ,mbarara kampala ,
ssdchemicald    |   19-11-2021 04:43 PM    |   View:46    |   Reply:0
ssdchemicald 19-11-2021 04:43 PM
 
100%, join Illuminati in Uganda + 27788676511, Join Illuminati in Brunei, Norway, ,
ssdchemicald    |   19-11-2021 04:43 PM    |   View:49    |   Reply:0
ssdchemicald 19-11-2021 04:43 PM
 
Get Wealth (MONEY) With ILLUMINATI Secret Organization Of Riches +27780171131 Newbie Thread
ssdchemicald    |   19-11-2021 04:42 PM    |   View:54    |   Reply:0
ssdchemicald 19-11-2021 04:42 PM
 
Ibu2 bapak2 meh sini jappp meh cepat
makadek    |   16-11-2021 09:18 PM    |   View:104    |   Reply:3
musangbodoh 17-11-2021 10:52 AM
 
Kesiannya, Ramai Ibu Hamil Kena Sakit Tulang Kemaluan agree
Cari-Azza    |   10-2-2021 12:15 PM    |   View:2773    |   Reply:16
makadek 16-11-2021 09:22 PM
 
trend nama anak zaman sekarang...anda bagaimana? attach_img agree
musangbodoh    |   13-10-2021 12:57 AM    |   View:1015    |   Reply:15
makadek 16-11-2021 06:56 PM
 
Korang ada berapa orang anak? heatlevel  ...23456..17
kerawangcraft    |   11-4-2012 09:47 AM    |   View:128257    |   Reply:331
acikhan 13-11-2021 07:17 PM Polls
 
mslh lebihan isi daging pada tmpt jahitan attach_img recommend  ...234
mama-zara    |   21-4-2012 02:49 PM    |   View:51914    |   Reply:78
Eykhaa 9-11-2021 11:31 AM
 
Abeeden atau Brainy Bunch international school?Harap forumer boleh tolong. Newbie Thread agree
Manamana19    |   26-10-2021 06:59 PM    |   View:445    |   Reply:3
dexa 29-10-2021 10:32 PM
 
Nak dengar pendapat org lain, apa jenama susu anak anda minum? Newbie Thread attach_img recommend agree  ...2
Faiz_00    |   23-9-2021 01:46 PM    |   View:2392    |   Reply:32
ina_na 18-10-2021 11:59 PM
 
Bersalin di Hospital Wanita dan Kanak-Kanak KL agree
hani85    |   26-9-2021 05:31 AM    |   View:807    |   Reply:2
hani85 9-10-2021 08:58 PM
 
Jemputan Untuk Menyertai Penyelidikan Keibubapaan attach_img
JohanRY0    |   6-10-2021 10:30 PM    |   View:321    |   Reply:0
JohanRY0 6-10-2021 10:30 PM
 
Pejuang Hydrocephalus & Holoprosencephaly agree  ...2
Hatida    |   28-8-2019 02:44 PM    |   View:3005    |   Reply:24
ipes2 4-10-2021 06:13 AM
 
Selain dari genetik, nutrition yang mempengaruhi ketinggian seseorang? attach_img
DyanaHarun    |   29-9-2021 09:47 PM    |   View:1117    |   Reply:8
faraway1 1-10-2021 09:36 PM
 
Anak suka mengamuk Newbie Thread agree
mommysha    |   2-9-2021 11:53 PM    |   View:1439    |   Reply:10
carly_lah 25-9-2021 12:35 AM
 
minum susu anak cirit, brand ni ok ke? Newbie Thread attachment agree
diyana00937    |   14-9-2021 02:48 PM    |   View:1206    |   Reply:10
raphaelwong22 17-9-2021 03:53 PM
 
Introducing Formula Milk to a Breasftfed Baby  ...2
chikleen    |   30-6-2010 02:10 PM    |   View:7765    |   Reply:29
Jasmine_L 15-9-2021 04:04 AM
 
mencari pendapat jenama susu untuk anak attach_img agree
Timla92    |   10-9-2021 12:10 PM    |   View:1132    |   Reply:12
carly_lah 11-9-2021 08:17 PM
 
Brapa Lama Baru Peknen Lepas Berhenti Makan Pil Perancang?  ...2
amoi_blur    |   9-6-2008 03:43 PM    |   View:28249    |   Reply:36
elle1996 9-9-2021 11:41 PM
 
Which is the BEST breastpump? (Part 4) heatlevel  ...23456..49
ummi_ina    |   1-3-2010 10:11 AM    |   View:195848    |   Reply:979
lurve82 5-9-2021 07:24 PM Polls
 
TAHUKAH ANDA SEBAB MENGAPA PEREMPUAN SUKA WARNA PINK!! attach_img recommend agree
ShanSunshine    |   13-1-2021 09:20 PM    |   View:1853    |   Reply:4
lurve82 5-9-2021 07:18 PM
 
Air Ketuban Kurang  ...23
mysuria    |   4-5-2009 02:23 PM    |   View:10758    |   Reply:44
lurve82 5-9-2021 07:16 PM
 
apa susu kegemaraan anak2 anda? attach_img
Dammy88    |   18-8-2021 03:22 PM    |   View:851    |   Reply:10
sarahmirza 1-9-2021 01:49 PM
 
Inilah dia tips untuk penyusuan yang berjaya agree
piao    |   8-2-2021 06:38 PM    |   View:2098    |   Reply:5
lurve82 26-8-2021 06:13 AM
 
Penuhkan Saving Anak-Anak recommend agree  ...23456..8
Hyundai_2008    |   31-12-2008 10:51 AM    |   View:43322    |   Reply:151
lurve82 26-8-2021 06:09 AM Polls
 
Fomca terima aduan susu formula beri kesan cirit-birit berdarah
xpdckelate    |   17-8-2021 09:09 PM    |   View:701    |   Reply:4
lurve82 26-8-2021 06:06 AM
 
MORNING SICKNESS recommend  ...23456..9
NadiaMurad75    |   15-6-2005 10:43 PM    |   View:27233    |   Reply:176
lurve82 26-8-2021 06:05 AM
 
Dentist - Untuk Kanak2
dania78    |   3-8-2007 03:35 PM    |   View:3246    |   Reply:4
caricoolkid 19-8-2021 07:25 PM
 
Confinement & Elder Care Service Newbie Thread
iloveads    |   19-10-2016 02:37 PM    |   View:1246    |   Reply:1
caricoolkid 19-8-2021 05:05 PM
 
nak letak nama apa yerrr? Newbie Thread  ...2
yeuyogavn    |   27-7-2021 06:21 PM    |   View:3277    |   Reply:36
Elle_mujigae 19-8-2021 03:38 PM
 
Dirty Ways McDonald’s Markets to your Kids. attach_img
Yuna_Ling    |   3-4-2021 10:57 PM    |   View:2485    |   Reply:10
yenil95 13-8-2021 10:00 AM
 
Ibu Susuan: Panduan Dan Tips Wajib Tahu Dan Jangan Ambil Ringan
Raline    |   12-8-2021 10:23 AM    |   View:531    |   Reply:0
Raline 12-8-2021 10:23 AM
 
Rangsang susu ibu
Raline    |   11-8-2021 12:35 PM    |   View:519    |   Reply:0
Raline 11-8-2021 12:35 PM
 
Kebimbangan Pemisahan Bayi recommend
piao    |   3-2-2021 03:05 PM    |   View:2052    |   Reply:9
faraway1 5-8-2021 02:12 AM
 
Bahaya Anak Jadi ‘Penagih Gajet’, Boleh Ganggu Emosi Dan Mental Mereka agree
Raline    |   2-8-2021 06:48 PM    |   View:878    |   Reply:1
sylvia710 3-8-2021 10:11 AM
 
Kak Termomik
tipahbogs    |   24-7-2021 11:38 PM    |   View:1776    |   Reply:13
chahippo 2-8-2021 12:10 AM
 
10 Tips Ajar Anak Membaca. Cara Yang Sungguh Mudah! agree
Guano    |   29-7-2021 08:24 PM    |   View:1016    |   Reply:2
Guano 31-7-2021 01:56 AM
 
masalah anak 6 tahun masih tak dapat membaca recommend  ...2
syakuntala    |   6-3-2021 08:50 AM    |   View:5493    |   Reply:34
azirahs007 31-7-2021 12:35 AM
 
Tangani Anak Lambat Membaca
piao    |   14-4-2021 04:33 PM    |   View:1638    |   Reply:3
azirahs007 31-7-2021 12:18 AM
 
Latih anak berbahasa Inggeris
terataiku    |   21-7-2021 12:46 PM    |   View:1558    |   Reply:10
azirahs007 30-7-2021 11:55 PM
 
7 Cara Hidup Ceria Dalam Kediaman Kecil Bersama Anak-Anak agree
Raline    |   28-7-2021 07:59 PM    |   View:1019    |   Reply:1
Sekoji 29-7-2021 08:42 PM
 
Elakkan Tengking Anak Kalau Taknak Anak Jadi Lembab Dan Negatif agree  ...2
piao    |   5-3-2021 07:21 PM    |   View:4321    |   Reply:21
addved 27-7-2021 05:24 PM
 
8 Tips Efektif Untuk Mengatasi Anak Suka Melawan
Raline    |   20-6-2021 09:27 PM    |   View:1474    |   Reply:5
Freezfrozen 27-7-2021 12:30 PM
 
Aduh Peritnya Bila Anak Meninggal Dunia  ...23456..7
espri6006    |   22-3-2017 08:43 AM    |   View:22088    |   Reply:139
lavendermiz 27-7-2021 09:47 AM
 
Looking for a motor home Newbie Thread
Selimon    |   21-7-2021 10:50 PM    |   View:1046    |   Reply:0
Selimon 21-7-2021 10:50 PM
 
Anak bertanya, ibu bapa menjawab melalui gaya penceritaan menarik
Raline    |   19-6-2021 11:07 PM    |   View:1192    |   Reply:1
m.a.n.a.kautau 3-7-2021 10:40 PM
 
7 Pelajaran Yang Anak Anda Perlu Tahu Tentang Kewangan
Raline    |   19-6-2021 11:02 PM    |   View:850    |   Reply:0
Raline 19-6-2021 11:02 PM
 
Tips pendidikan anak berlainan Gender
Raline    |   16-6-2021 08:23 PM    |   View:849    |   Reply:0
Raline 16-6-2021 08:23 PM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 04:20 PM GMT+8 , Processed in 0.166349 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum