CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Aliff Syukri Sebak Teringatkan Arwah Bapa Apabila Melihat Pak Cik Tua Disuap Pramugara

26-3-2019 10:28 AM| Diterbitkan: Sarirsa| Dilihat: 3544| Komen: 18|Original author: Oleh: Myeonir

Description: Sejak pemergian ayahanda Datuk Seri Aliff Syukri, jarang kita terdengar berita mengenai usahawan kosmetik terkenal ini.
Sejak pemergian ayahanda Datuk Seri Aliff Syukri, jarang kita terdengar berita mengenai usahawan kosmetik terkenal ini.

Namun, baru-baru ini Aliff berkongsi sebuah video di laman Instagramnya yang merakam seorang pramugara Royal Brunei Air dengan mulianya menyuap seorang pak cik tua makan.




Tambah Aliff lagi, apabila melihat insiden itu dia terus teringatkan arwah ayahnya. Dia turut berasa kagum melihat kemuliaan hati pramugara itu melayan pak cik tersebut tanpa dipaksa.


Kredit foto: Instagram

Rata-rata netizen pun turut sebak dan terharu melihat perbuatan baik pramugara itu.


Kredit foto: Instagram

Terharunya tengok pramugara tersebut. - CARI
2

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mieymiey 26-3-2019 11:05 AM
Quote laksmanabentan 26-3-2019 11:06 AM
Quote Izaabelle 26-3-2019 11:11 AM
Quote prettyuglybabe 26-3-2019 11:14 AM
soalannya, masa bapak tu hidup ada tak layan bapaknya sebegitu?
Quote RatuDunia94 26-3-2019 11:42 AM
Quote chicozinn 26-3-2019 12:39 PM
standard la..mse bapak aku mula2 meninggal pun aku dok meratib menangis je skit2 nk sentap..teringat lgi aku ni pminat citer Tanah Kubor tp sjak nmpak arwah bpak aku siap dikafankan btul2 dpan mata trus xde rasa nk tgok citer tu..bg ler masa si tok ponen ni meratib psal abah dy..hat ni aku xnk kecam lelebih sbab aku pun sme cam dy even tgah bwak kete tetiba menangis melalak sbab tringat kt bpak aku..
Quote mamaida28 26-3-2019 12:47 PM
prettyuglybabe replied at 26-3-2019 11:14 AM
soalannya, masa bapak tu hidup ada tak layan bapaknya sebegitu?

x baik kata gitu dik...Arawah ayah alif meninggal semasa dia sakit dik.. kalau masa ayah uzur ke ..kita dpt buat mcm tu dik..basuh berak kencing dia..suap makan..lapkan badan..jaga sebaik mungkin tp kalau tiba2 sakit, tiba2 pergi meninggalkan semua..kau rasa ada peluang kita nak buat mcm tu dan dpt balas ke semua budi baik org tua masa tu...

kita nie masa kecik byk yg mak ayah buat dik.. suap mkn..bila time kite berak kencing kita, mak ayah pastu cuci tanpa rasa mual..
jg kite time sakit..ambik berat mkn minum kita...
adakan apa yg kita nak tanpa kita tanya samada mak ayah nie ada duit atau tidak..
tp bila kita dewasa nie, duduk pikir balik ada x kita balas balik apa yg mak ayah buat utk kita dulu..
Alif pada pandangan akk bukan x buat, tp rasanya mcm x cukup nak balas budi baik mak ayah..
jgnkan dia dik..kita nie pun belum tentu dapat peluang mcm tu


dik,
akk kehilangan ayah dari zaman sekolah,
bila tgk kwn2 ada ayah, bw g jalan2..beli baju utk ayah..raikan hari bapa, besday ayah
berkongsi saat gembira dinikahkan sampai dpt anak  hingga dpt cucu..sedih dik..
sll cerita semua kisah hanya di pusara ayah aje..
semasa arwah ayah hidup, akk rasa mcm ada lagi yg akk x buat dik

la nie akk share semua tu dgn mak..gembirakan mak selagi akk mampu.



maaf, akk x tahu latar belakang kamu..
seandainya satu hari kamu kehilangan salah seorg yg amat penting dalam hidup kamu..
masa tu kamu akan rasakan apa yg alif tu rasa..
Quote weezerfan 26-3-2019 12:52 PM
Itulah masa pak hidup keje kau sibuk mengulit retis pondan sajat jah. Pastu semedang buat kontroversi.
Quote prettyuglybabe 26-3-2019 12:58 PM
mamaida28 replied at 26-3-2019 12:47 PM
x baik kata gitu dik...Arawah ayah alif meninggal semasa dia sakit dik.. kalau masa ayah uzur ke . ...

tak payah nak dik dik sangat la..
masa mak ayah sihat pun boleh je nak layan manjakan mak ayah gitu..
bagi all out kasih sayang macam mana dorang bagi kat anak-anak..
perlu ke tunggu sampai dah tua dah sakit baru nak layan mak ayah elok-elok?
pada i, anak yang layan mak ayah dengan baik yang care yang sayang, bila mereka dah pergi kita akan rasa puas hati sebab dah usaha bagi yang terbaik segala yang kita mampu..
yang terkilan sana sini, u know who..
Quote mamaida28 26-3-2019 01:03 PM
prettyuglybabe replied at 26-3-2019 12:58 PM
tak payah nak dik dik sangat la..
masa mak ayah sihat pun boleh je nak layan manjakan ...

alhamdulilah kalau begitu layanan kamu pada mak ayah..syukur pasti mak ayah kamu bahagia dan gembira dpt anak spt kamu..
Quote umbut 26-3-2019 01:20 PM
Bapa dia meninggal mengejut.. Baru nak operate meninggal.. Mcm x sangka..
Pramugara tu airline mana..
Quote Tweety_Senrose 26-3-2019 01:28 PM
umbut replied at 26-3-2019 01:20 PM
Bapa dia meninggal mengejut.. Baru nak operate meninggal.. Mcm x sangka..
Pramugara tu airline man ...

Royal Brunei Airline
Quote lee_sakura 26-3-2019 01:37 PM
sudah2 la tu toklip, redha je la...kalo nk luahkn rindu atau simpati pi la rumah kebajikan warga tua...pi la buat kebajikan tanpa dicanang satu dunia...
Quote umbut 26-3-2019 07:28 PM
prettyuglybabe replied at 26-3-2019 12:58 PM
tak payah nak dik dik sangat la..
masa mak ayah sihat pun boleh je nak layan manjakan ...

Adik dik adik ohh adik.. Kih kih
Quote LadyCarefree 28-3-2019 11:40 PM
prettyuglybabe replied at 26-3-2019 11:14 AM
soalannya, masa bapak tu hidup ada tak layan bapaknya sebegitu?

Kaaaaan? Sesiapa komen ni kt ig dia pls
Quote LadyCarefree 28-3-2019 11:41 PM
prettyuglybabe replied at 26-3-2019 12:58 PM
tak payah nak dik dik sangat la..
masa mak ayah sihat pun boleh je nak layan manjakan ...

Menyampah sejenis nak panggil adik kakak sayang
Quote misslinkpk85 29-3-2019 01:04 AM
Khilangan ibu bapa ni mmg mmeritkan. aku sendiri sanggup u turn kereta bila nampak somebody ala2 gaya arwah abah aku tepi jalan. Pastu benti kan keta semata2 nak tengok dia. Macam gila talak je. Huhu. Isk rinduuuu
Quote missflamingo 29-3-2019 10:18 AM
Sayunya tengok bideo tu

Lihat semua komen(18)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 07:04 PM GMT+8 , Processed in 0.073563 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top