CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pengawal Keselamatan Dihukum Mati, Rogol Dan Bunuh Gadis 17 Tahun

26-3-2019 04:32 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 12654| Komen: 41|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Seorang pengawal keselamatan disabitkan hukuman mati oleh Mahkamah Tinggi di George Town, Pulau Pinang kerana didakwa membunuh seorang pelajar berusia 17 tahun.
Seorang pengawal keselamatan disabitkan hukuman mati oleh Mahkamah Tinggi di George Town, Pulau Pinang kerana didakwa membunuh seorang pelajar berusia 17 tahun.

mStar Online melaporkan, Tarmizi Yaakob, 23, didapati menyebabkan kecederaan yang mengakibatkan kematian seorang pelajar perempuan pada 25 Oktober 2015.

Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Abdul Wahab Mohamed berkata, "Pembelaan gagal menimbulkan keraguan yang munasabah terhadap kes."

Foto: mStar Online
Abdul Wahab turut mensabitkan Tarmizi dengan hukuman penjara 15 tahun dan tiga sebatan kerana merogol mangsa.

Peguam bela, S. Yagoo dalam mitigasi menyatakan tertuduh kesal dengan perbuatannya dan meminta supaya hukuman diringankan.

Bagaimanapun Timbalan Pendakwa Raya, Noor Azura Zulkiflee menggesa mahkamah mengenakan hukuman maksimum kerana ia merupakan perkara yang serius.

Menurut sumber lagi Selepas merogol, Tarmizi dari Permatang Damar Laut membunuh mangsa pada 25 Oktober 2015, antara pukul 7.30 pagi dan 7.30 malam di pangsapuri Bandar Baru Perda di Teluk Kumbar.

Pendakwaan di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh, membawa hukuman mati mandatori jika disabitkan kesalahan. -CARI
3

Bagus
12

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (23 people)

  • edmorita79

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 26-3-2019 04:20 PM
Lama gila syaitan ni dihukom.
Quote dua_chzy 26-3-2019 04:21 PM
Bukan binatang ni hada kes cubaan rogol/rogol lain ka? Seblom dia pi rogol dan bunuh budak pompuan tu?
Quote noraidil_06 26-3-2019 04:26 PM
Kes mana ni eh. X ingat
Quote TravellingBear 26-3-2019 04:27 PM
Tahun 2015 lama sgt tu. Mmg tak igt
Quote dua_chzy 26-3-2019 04:28 PM
noraidil_06 replied at 26-3-2019 04:26 PM
Kes mana ni eh. X ingat

Ada thread berjela2 pasal kes ni dulu di CI. Syaitan ni, ex bf budak pompuan tu if ai tak silap. Dirogol dan dibunuh karna syaitan tu tak puas hati bila si mati mahu putuskan hubungan.
Quote lee_sakura 26-3-2019 04:30 PM
lamanya kes ni bersidang
Quote jazaa100 26-3-2019 04:32 PM
noraidil_06 replied at 26-3-2019 04:26 PM
Kes mana ni eh. X ingat

Kes yg budak pompuan tu mati dlm bilik rumah dia.....

Ayah dia balik, tgok ank dia dah mati...hp ke apa jjmpa ada dgn guard ni...guard ni keja kt sekolah...dia pun sama dtg tgok masa org kecih kecoh budsk pompuan ni kena bunuh....

Tu je yg ingat...
Quote noraidil_06 26-3-2019 04:33 PM
dua_chzy replied at 26-3-2019 04:28 PM
Ada thread berjela2 pasal kes ni dulu di CI. Syaitan ni, ex bf budak pompuan tu if ai tak silap. D ...

Gf dia blh tahan comel tu eh?
Then ade citer konon bdk ni mental or something
Quote TravellingBear 26-3-2019 04:38 PM
jazaa100 replied at 26-3-2019 04:32 PM
Kes yg budak pompuan tu mati dlm bilik rumah dia.....

Ayah dia balik, tgok ank dia dah mati...h ...


Owhh... tetiba terigt...  hadoi... kecian berkapel dgn guard membawa padah
Quote mixed 26-3-2019 04:43 PM
gila babi lama hidup 4th x kena hukuman lg
duduk penjara makan tanggung setan !!

mohon cepat sikit gantung
ada hati nk hukuman ringan
tu la sedap je sekerjap je padan muka ko setann
Quote noraidil_06 26-3-2019 04:49 PM
jazaa100 replied at 26-3-2019 04:32 PM
Kes yg budak pompuan tu mati dlm bilik rumah dia.....

Ayah dia balik, tgok ank dia dah mati...h ...

Ooooooooo ingat ingat
Quote benharungkar 26-3-2019 04:56 PM
dua_chzy replied at 26-3-2019 04:21 PM
Bukan binatang ni hada kes cubaan rogol/rogol lain ka? Seblom dia pi rogol dan bunuh budak pompuan t ...

ada

Balik Pulau: Pengawal keselamatan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen, di sini, hari ini atas tuduhan merogol kerani Oktober tahun lalu.

Tertuduh, Tarmizi Yaakob, 21, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Sitarun Nisa Abdul Aziz.


Sitarun Nisa kemudiannya menetapkan 22 Mac hadapan bagi tarikh penyerahan dokumen dan sebutan semula kes.


Mengikut pertuduhan, Tarmizi didakwa merogol mangsa yang berusia 21 tahun, di Kampung Sulup di Teluk Kumbar antara 4.30 pagi hingga 5.30 pagi pada 8 Oktober tahun lalu.

Dia dituduh mengikut Seksyen 376(2)(b) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara tidak lebih 30 tahun dan juga sebatan jika sabit kesalahan.

Kes dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya J G Kaameni manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Pada 6 November 2015, Tarmizi dituduh membunuh Intan Suraya Mawardi, 17, dan semalam dia didakwa di Mahkamah Majistret, di sini, kerana merogol gadis terbabit.





Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 17 Februari 2016 @ 12:21 PM


https://www.hmetro.com.my/node/115767
Quote danieladam 26-3-2019 04:57 PM
Gamba masih riang ria je mukanya

Mesti lepas ni buat rayuan lah apa lah
Quote benharungkar 26-3-2019 04:57 PM

Balik Pulau: Pelajar perempuan tingkatan lima ditemui mati dalam bilik tidurnya di Flat Bandar Baru Teluk Kumbar, di sini, malam tadi.

Menurut sumber, mayat remaja itu, Intan Suraya Mawardi, 17, ditemui bapanya pada 7.30 malam tadi.


Katanya, sebelum itu bapa mangsa yang pulang dari kerja memanggil anaknya yang berada dalam bilik.


"Bagaimanapun, dia pelik apabila panggilan tidak disahut sebelum membuka pintu bilik, namun terkejut melihat tubuh anaknya sudah kaku.

"Bapa mangsa turut melihat ada kesan kelar di leher anaknya dan keadaan dalam bilik agak berselerak," katanya.

Sehingga kini, polis masih lagi menjalankan siasatan di lokasi kejadian.





Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 26 Oktober 2015 @ 12:21 AM





Quote sharlenetexas 26-3-2019 05:08 PM
jazaa100 replied at 26-3-2019 04:32 PM
Kes yg budak pompuan tu mati dlm bilik rumah dia.....

Ayah dia balik, tgok ank dia dah mati...h ...

Baru ingat... arwah budak tu tinggal kat flat di penang.
Quote sharlenetexas 26-3-2019 05:10 PM
Iols dulu teman mak gi klinik mata. Masa tu ada 2 orang warden penjara bawa sorang banduan. Misi2 duk soksek2 kata tu perogol. Nmpk muda lagi. Muda2 dah sakit mata.
Quote TravellingBear 26-3-2019 05:11 PM
sharlenetexas replied at 26-3-2019 05:10 PM
Iols dulu teman mak gi klinik mata. Masa tu ada 2 orang warden penjara bawa sorang banduan. Misi2 du ...

sakit mata camne . Muda2 tokleh sakit mata ke
Quote sharlenetexas 26-3-2019 05:13 PM
TravellingBear replied at 26-3-2019 05:11 PM
sakit mata camne . Muda2 tokleh sakit mata ke

Iols pun xtau sakit macamana. Sbb tgk patient lain semuanya dah tua.
Klinik mata kat mana2 spital gomen mmg ramai sangat orang sampai xde tempat nk duduk.

Quote aku_best 26-3-2019 05:17 PM
TravellingBear replied at 26-3-2019 05:11 PM
sakit mata camne . Muda2 tokleh sakit mata ke

Hahahaha.....

Lihat semua komen(41)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 01:32 PM GMT+8 , Processed in 1.105608 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top