CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lelaki Mengaku Campak Bangkai Tikus Dalam Hidangan, Minta Ganti Rugi RM3 Juta

25-3-2019 12:44 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2151| Komen: 5

Description: Seorang lelaki cuba memeras lima juta yuan (RM3,031,505) daripada sebuah restoran 'hot pot' di China dengan meletakkan bangkai tikus di dalam makanannya.
Seorang lelaki cuba memeras lima juta yuan (RM3,031,505) daripada sebuah restoran 'hot pot' di China dengan meletakkan bangkai tikus di dalam makanannya.

Shanghaiist melaporkan, pada November tahun lalu, Guo bersama isterinya mengunjungi rangkaian francais restoran makanan hot pot terkenal, Haidilao di Beijing.




Selepas 20 minit makanannya tiba, Guo memanggil seorang pelayan untuk mengadu kononnya terjumpa bangkai tikus di dalam hidangannya.

Difahamkan, staf restoran terbabit kemudian menawarkan beberapa baucar makanan percuma sebelum seorang lagi pekerja menawarkan untuk menambah 20,000 yuan (RM12,126) sebagai ganti rugi.

Guo bagaimanapun menolak tawaran itu dan menuntut ganti rugi sebanyak lima juta yuan menyebabkan Haidilao membuat laporan polis dan selepas disiasat, Guo ditahan kerana disyaki melakukan pemerasan.


Kredit foto: Shanghaiist

Ketika perbicaraan di mahkamah, Guo mengaku bersalah atas tuduhan itu dan mengakui dia terjumpa bangkai haiwan berkenaan semasa pulang ke kampung halamannya di wilayah Henan, lalu memasukkannya ke dalam botol untuk dibawa pulang ke Beijing.

Guo menjelaskan dia pada awalnya hanya menginginkan makanan percuma, namun berubah fikiran dan menjadi tamak.

Sebelum ini, restoran itu menjadi tajuk berita utama apabila meraih hampir satu bilion dolar di bursa saham Hong Kong.




Tidak lama kemudian, seorang pengunjung wanita mendakwa menemui tuala wanita di dalam hidangan di cawangan Shenzhen.

Manakala, sebuah lagi cawangan di bandar Wuhan dikejutkan dengan video lucah di skrin besar restoran itu dipercayai dimainkan pihak tidak bertanggungjawab menggunakan sambungan Bluetooth di telefon pintar. - CARI
1

Bagus
3

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (11 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matchstick 25-3-2019 01:12 PM
jauh nya bangkai tikus tu travel. x busuk ke
Quote fizamn 25-3-2019 01:39 PM
desperate sungguh mereka nie..
Quote amukgemuk 25-3-2019 02:54 PM
  • Restoran itu menjadi tajuk berita utama apabila meraih hampir satu bilion dolar di bursa saham Hong Kong.
  • Tidak lama kemudian, seorang pengunjung wanita mendakwa menemui tuala wanita di dalam hidangan di cawangan Shenzhen.
  • Manakala, sebuah lagi cawangan di bandar Wuhan dikejutkan dengan video lucah di skrin besar restoran itu dipercayai dimainkan pihak tidak bertanggungjawab menggunakan sambungan Bluetooth di telefon pintar




So jangan kata dengki sampai putus urat perut tu, milik bangsa tertentu saja ye.
Mana mana bangsa pun ada saja.

Quote buapakperut 25-3-2019 05:51 PM
jadahnya kau nak mkn free . padan muka. lenkali takde duit mkn je cencorot tu. jijik la jinjang ni
Quote ikanmasin 25-3-2019 06:35 PM
daripada nak niat mkn free.dah kene offer baucer dgn duit skt..tamak la pl
last2 semua takde.rugi lg adalh.itulah nak menipu agak2 la jg..doklah penjara
kejap ya..

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 05:34 PM GMT+8 , Processed in 8.139215 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top