CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Rupa Boleh 'Touch Up', Bakat Boleh Digilap" - Siti Sarah Kata X Factor Is A Gift!

14-3-2019 11:07 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6645| Komen: 44|Original author: Oleh: LilRose

Description: Nampaknya, semakin ramai artis tampil menyuarakan isu berhubung bakat dan rupa seseorang yang ingin menjadi artis.
Nampaknya, semakin ramai artis tampil menyuarakan isu berhubung bakat dan rupa seseorang yang ingin menjadi artis.

Terbaru, penyanyi Siti Sarah Raissuddin berkongsi pandangan mengenai isu itu di Instagramnya.


Menurut Sarah, dia lebih mengutamakan 'X Factor' berbanding rupa paras seseorang.

"Sebab X factor ni tak semua orang ada. Rupa boleh di 'touch up', bakat boleh digilap. Tapi, X factor adalah satu anugerah!" tulisnya.



Sebelum ini, beberapa artis meluahkan rasa kecewa terhadap kenyataan pengarah A. Aida berhubung rupa paras individu yang ingin menjadi artis seperti Ogy Ahmad Daud, Que Haidar, Azhan Rani dan Sharifah Amani.

Ramai juga pengikutnya yang bersetuju dengan pendapat Sarah itu.




Kredit foto: IG Siti Sarah

Mungkinkah selepas ini A. Aida akan membuat kenyataan baru kerana berbakul kritikan dan kecaman diterimanya dek kerana meminta peserta supaya tidak hadir ke uji bakat Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL) sekiranya tidak memiliki rupa paras menarik, baru-baru ini? - CARI

5

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chicozinn 14-3-2019 11:27 AM
yela kak sitiagnesarahmo..cam akk la kan muka leh tacap pkai mekap n tmbah pkai filter sampai oyen gambar n hidung hilang..ye pham2
Quote fizamn 14-3-2019 11:29 AM
the end of the day kena cantik..  betula tue... kena cantik
Quote qusairy 14-3-2019 11:29 AM
x factor dgn aura kena kuat, owh ye lagi satu kena kerja keras sikit cri peluang, usaha sikit ye klo x kejap je letop pastu senduuu smpi tuaa..

Bakat, aura, x factor kena seiring rupa cantik itu bonus brulah bertahan yahh... tpi x semua ada aura yg kuat so aura ni rejeki dr tuhan. Siapa yg ada aura yg kuat mmg berthan lamalah.
Quote fushimi 14-3-2019 11:46 AM
statement nak sedapkan hati sendiri

mesti ramai retis tak cantik sentap
Quote guesswho09 14-3-2019 11:54 AM
Aura yg paling penting
tak da aura walau pun berbakat
org tak brp nak pandang sgt
Stesen tv tentu la perlukan org ada aura
boleh pikat penonton & seterusnya
menarik minat penaja
it’s all about bisness
that is called showbiz
so tak usah meroyan sgt la dgn a aida
apa dia ckp tu situasi kat msia
walau pahit utk ditelan
nak2 pulak penulis skrip drama melayu ni
bknnya genius sgt pun
balik2 citer bodo jgk


Quote farlis 14-3-2019 12:00 PM
I kalau yg cakap tu mmg cantik.jelita rupawan, i hokayyyy ja dgn sttmnt rupa tu penting. Yg tukang ckp pun cantik jelita lps bikin kow2, bakat pun x seberapa.. Tak layak pun dia nk ckp nih.. {:thief
Quote mrsLucky 14-3-2019 12:04 PM
Sarah dulu suara best tapi kemudian sendu sebab muka tak lawa. Now dah up balik sebab husband dikenali sebab lawak. Muka Sarah pun dah ok sikit sejak hidung dah ada perubahan dan kulit jadi putih. I setuju artis kena kena ada x factor dan kalau ada rupa itu bonus.
Quote chinta89 14-3-2019 12:22 PM
ye aku setuju.

muke x cantik pun boleh touch up make up. bakat boleh diasah utk terus bagus (walaupun ade yg asah mcmne sekalipun kalau x bsinar jgk means x de bakat la tu).
Quote RatuDunia94 14-3-2019 01:18 PM
Kat Malaysia ni Siti je yg betul2 pakej sbg artis (penyanyi)..

Cantik - checked
Bakat - checked
Aura - checked
X-factor - checked
Disiplin - checked

Yg lain tu ada la kurang sana sini sikit..
Tp basic sbg seorang Artis tu sheols ada semua.
Quote whadda 14-3-2019 01:28 PM
btol la tu.. ramai jugak aku tak minat.. muka cantik/ensem.. berlakon pon pandai.. nyanyi pon suara sedap.. tapi aku tetap tak minat.. faktor x y z nye takde.. kosong
Quote aderaderker 14-3-2019 02:05 PM
RatuDunia94 replied at 14-3-2019 01:18 PM
Kat Malaysia ni Siti je yg betul2 pakej sbg artis (penyanyi)..

Cantik - checked

Budi bahasa - checked
Mental kuat - checked separuh (sebab sekarang ni dah pandai menjawab kat ig..  awww)
Quote superwhy 14-3-2019 02:26 PM
hhmm btul gak apa dia cakap..ada je muka cun tapi tak kemana jua..ada jugak yg ada bakat n rupa pun sendu jua..betul la tu dia cakap ..aku setuju..
or kekadang benda ni amik masa...maybe time retis yg ada bakat dan rupa tapi sendu tu belum sampai lagi untuk dia fofular

rezeki masing masing
Quote anisania 14-3-2019 02:47 PM
bila baca komen tu kata liza hanim and siti sarah tak naik sebab paras rupa takde.. tapi bakat ada.. hmmmmmmmmm ajer la. dedua ni dah masuk gegar vaganza. meletup idak pun. legend pun dak.
apa orang kata... one hit wonder. memula mcm suka siti sarah ni. tapi lately mcm berlagak plak.
Quote anisania 14-3-2019 02:48 PM
aderaderker replied at 14-3-2019 02:05 PM
Budi bahasa - checked
Mental kuat - checked separuh (sebab sekarang ni dah pandai menjawab kat ig ...

dah jadi mak mak ni.. hati tisu sket. so kena balas la.
Quote RatuDunia94 14-3-2019 05:54 PM
aderaderker replied at 14-3-2019 02:05 PM
Budi bahasa - checked
Mental kuat - checked separuh (sebab sekarang ni dah pandai menjawab kat ig ...

Iols rasa sheols dah memasuki fasa di mana sheols dh x perlu menjaga sngt perasaan org lain.. i mean bukan lah sheols dh biadap skrg ni..

Tp masa sheols berada di puncak kerjaya mmg semua pakej tu lengkap..
Cuma fashion sense je la hauk sikit.. tp still masyarakat boleh terima sbb sheols sopan x seksi.
Quote giyomi 14-3-2019 06:34 PM
Iol ttp setuju dgn a.aida tu, no retreat. paras rupa is perencah utama sebelom yg lain2
Quote msrosse 14-3-2019 06:42 PM
anisania replied at 14-3-2019 02:47 PM
bila baca komen tu kata liza hanim and siti sarah tak naik sebab paras rupa takde.. tapi bakat ada.. ...

Sejak menang tempat ke2 gv .. mmg dier nmpk cam bajet bagus2 & berlagak biler bckp ... tp dier ni bukan apperance jer berlagak .. cara nyanyi pun nampak berlagak ... tak abis2 nk show off teknik nyanyian ... feeling kelaut ... sbb tu x pnh menang kot .. juri pun meluat ...

Quote 7doors 14-3-2019 07:24 PM
RatuDunia94 replied at 14-3-2019 05:54 PM
Iols rasa sheols dah memasuki fasa di mana sheols dh x perlu menjaga sngt perasaan org lain.. i me ...

Ada jugak yg xsuka ....ustazah aku time skolah anti gila ngan siti siap dijadikan modal cerita dalam kelas agama dia..manakan tidak siap sebut2 pangkat SPM Tokti dalam kelas...and weols syak ustazah tu satu skolah ngan tokti..haha
Quote anony-mous 14-3-2019 09:35 PM
Rmai nya porumer sokong a aida. Klau i depends jenis muvi. Mslhnya pengarah penerbit ni kdg2 buat crita cinta je, sah2 nk yg cntik & hensem. Sb tu i suka english muvi / drama

Lihat semua komen(44)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 06:47 AM GMT+8 , Processed in 0.096580 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top