CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Sambut Hari Jadi Barbie, Menara KL Berwarna Merah Jambu Hingga 31 Mac

15-3-2019 10:56 AM| Diterbitkan: yanieray| Dilihat: 3130| Komen: 9|Original author: Oleh: Pink Lily

Description: Anda sudah ada rancangan untuk berjalan-jalan pada hujung minggu ini? Kalau belum, apa kata anda berkunjung ke ibu negara untuk menyaksikan Menara Kuala Lumpur bertukar warna kepada merah jambu. Pasti ...

Kredit foto: Remaja

Anda sudah ada rancangan untuk berjalan-jalan pada hujung minggu ini? Kalau belum, apa kata anda berkunjung ke ibu negara untuk menyaksikan Menara Kuala Lumpur bertukar warna kepada merah jambu. Pasti menarik untuk dijadikan kenangan kan?

Kepada peminat tegar patung Barbie, pastinya anda sedia maklum bulan Mac adalah bulan kelahiran Barbie dan atas sebab itulah Menara Kuala Lumpur turut bermandi cahaya merah jambu sehingga 31 Mac.


    

Kredit foto: Remaja

Bersempena tahun kelahiran Barbie yang ke-60 ini, Barbie memperkenalkan slogan 'You Can Be Anything' sebagai kata-kata inspirasi sesuai dengan jualan patung Barbie berbajukan 60 jenis kostum pekerjaan yang mulai dijual secara eksklusif. 

Antaranya termasuklah kostum Angkasawan, Pembaca Berita, Juruterbang, Ahli Politik dan Pemain Bola Sepak. 



  
Kredit foto: Remaja

Selain Malaysia, negara lain turut menyambut acara unik ini melalui simbahan cahaya warna merah jambu pada bangunan ikonik masing-masing seperti Manila City Hall di Filipina, Singapore Flyer di Singapura, Muzium Fatahillah di Indonesia dan Emquartier di Thailand. 


Kredit foto: Remaja

Jadi, jangan lupa mengambil OOTD atau pun swafoto di Menara Kuala Lumpur sehingga 31 Mac ini ya! Sertakan juga hashtag #barbie60 sebagai tanda sokongan anda. - CARI
4

Bagus
6

Marah
4

Terkejut
8

Sedih
3

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (31 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote EvieWanKenobi 15-3-2019 11:09 AM
dah tua rupanya Barbie..
Quote pakderis 15-3-2019 01:02 PM
tua dari pakcik rupanya hehehe
Quote syakuntala 15-3-2019 02:10 PM
lama btl umo barbie... awet muda
Quote WandaMi 15-3-2019 02:46 PM
pernah beli Barbie China jer. lol
Quote kaklong32 15-3-2019 02:54 PM
mantain muda barbie ni apa rahsia
Quote Artemesiaa 18-3-2019 12:56 PM
Menarik juga hasilnya
Quote puanbintang 19-3-2019 03:01 PM
comelnya warna pink...dah pangkat nenek - nenek rupanya barbie  ni haaa..
Quote ibuiqah 20-3-2019 08:49 AM
apa kena mengena menara ni ngn barbie tu ..konpius  kita
Quote CikB 29-6-2019 05:37 PM
amboiiii...

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 06:10 AM GMT+8 , Processed in 0.087210 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top