CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Siapa Lagi Perlu Bantuan?" - Fatin Afeefa Bantu Pelajar, Bagi RM30 Untuk Duit Makan

13-3-2019 11:40 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 8471| Komen: 23|Original author: Oleh: LilRose

Description: Aik, apa yang dah Fatin Afeefa lakukan sampai laman Twitternya dipenuhi ucapan tahniah dan terima kasih?
Kredit foto: IG Fatin Afeefa



Aik, apa yang dah Fatin Afeefa lakukan sampai laman Twitternya dipenuhi ucapan tahniah dan terima kasih?

Alkisahnya, pelakon itu baru-baru ini memuat naik tweet untuk membantu mana-mana pelajar yang berada dalam kesempitan terutamanya kekurangan wang.

Difahamkan, Fatin mengkreditkan RM30 kepada mereka yang memerlukannya.





Mungkin segelintir pihak nampak RM30 kecil nilainya, tapi bagi pelajar yang kekurangan wang belanja untuk makan RM30 itu sangat besar nilainya.



Dek kerana tweet itu, ramai pelajar lain turut mengambil kesempatan meminta bantuan kewangan daripada Fatin.

Dalam masa sama, tindakan dan niat murni pelakon itu menerima banyak pujian daripada netizen.



Malah, ada yang menjadikannya sebagai inspirasi untuk membantu orang lain apabila sudah berjaya kelak.


Kredit foto: Twitter

Semoga niat murni Fatin dibalas dengan rezeki yang melimpah-ruah. - CARI
2

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 13-3-2019 11:58 AM
Amboi adik yg ucap thanks tu.. duit makan xde.. internet ada..
Quote kaklong32 13-3-2019 12:00 PM
niat dia nak membantu tu bagus lah
Quote aemon 13-3-2019 12:16 PM
RatuDunia94 replied at 13-3-2019 11:58 AM
Amboi adik yg ucap thanks tu.. duit makan xde.. internet ada..

husnuzon budak tu pakai wifi public.
Quote top5complete 13-3-2019 12:21 PM
halal ke duit dia tu? aku tak nak tau dapat duit dari sumber haram
Quote sideqsegaraga 13-3-2019 01:02 PM
Alhamdulillah, satu amalan yang baik. Semoga dipermudahkan segala kebaikan. Ameen.
Quote lee_sakura 13-3-2019 01:12 PM
bagus la tu, moga murah rezeki dia & anak
Quote moonbug 13-3-2019 01:35 PM
Bagus usaha dia. Semoga dimurahkan rezeki. Tapi jangan ada yang amik kesempatan pulak, saja-saja mintak duit walhal bukan terdesak takde duit nak makan.
Quote Star_el 13-3-2019 01:45 PM
dari isnin lagi nampak org tweet utk tolong students, okla tolong sikit2 mana mampu, rm10 pun besar nilainya. Tapi tulah, jgn ada yg ambil kesempatan main2 pulak nak duit extra. Biar yg betul2 perlu je mintak.
Quote Iris. 13-3-2019 01:48 PM
memang ada orang amik kesempatan mintak kat semua yang donate

Quote smeetasmitten 13-3-2019 08:44 PM
Ada yg check ig & twitter budak2 pemibta derma ni. Boleh pulak beli mekap, cuti2 bagai
Quote juliana.zainal 13-3-2019 08:49 PM
Walaupun x minat dia ni, but i like her effort
Quote aderaderker 13-3-2019 09:22 PM
Yg mana baik kita puji je.
Adik2 yg dapat duit tu harap2 yg betul2 tengah sesak la ya,.

Jgn ko gi belanja gf/bf pulak..
Quote yayah8989 13-3-2019 09:27 PM
Jgn kena scammer udahleee
Quote jointhecurse 14-3-2019 07:51 AM
Jaga2 da yg ambik kesempatan.. hanta msg yg sama kt org lain yg wt cmni.. semalam heboh dh.. smpai 10 org offer.. 10 org tu dia hanta msg smaa.. klo semua bg.. kiralah bapa dia dpat..hahah
Quote yeos 14-3-2019 08:04 AM
Yes... niat dia baik tapi perlaksanaan kena telitikan lagi. Kat Uni ni, students yang betul2 susah takde pulak gi ambil makanan dekat gerobok jariah, apply bantuan yg disediakan Hepa, even loan pun ada untuk students, yg betul2 susah ni diaorang malu.

Fakulti & hepa yg pergi cari diaorang...

apepun good effort fatin afeefa & netizens yg membantu tu. God Bless.

Quote dewi_rina 14-3-2019 09:45 AM
Ramai lah student dm dia
Mau ko pulak yg takde duit nak repair muka ko nanti fateen
Quote joyahglam 14-3-2019 10:11 AM
Alhamdulillah, semoga terus istiqamah dalam hal2 begini.
Quote Y-Nots! 14-3-2019 10:39 AM
runcing tajam dagu Fateen ni
Quote shania88 14-3-2019 04:45 PM
kat fb ada org yg mintak donate sebb katanya tgh jaga mak/pak sakit
ke mana mana portal ada je dia komen
kat the star,berita harian online,najib razak..kat mana2 ade je la komen dia mintak donate

tp iols tengok kemain bergaya dia ya
yg lagi satu tu kemain bermakwe pakwe
g mana ntah

iols bukan nak sangka buruk
iols kalau nak tolong iols akan beli barang yg berupa barangan

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 04:17 PM GMT+8 , Processed in 0.096096 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top