CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Adik-beradik Kahwin Sesama Sendiri Untuk Dapatkan Visa

15-2-2019 11:01 AM| Diterbitkan: Archaiv| Dilihat: 3353| Komen: 13|Original author: Oleh: Archaiv

Description: Seteruk-teruk tajuk berita ini, ianya bukanlah yang anda sangkakan. Adik-beradik ini berkahwin untuk mendapatkan kad visa. Mereka berdua telah menggunakan dokumen palsu untuk berkahwin sesama mereka a ...
Sumber Imej: scoopwhoop


Seteruk-teruk tajuk berita ini, ianya bukanlah yang anda sangkakan. Adik-beradik ini berkahwin untuk mendapatkan kad visa. Mereka berdua telah menggunakan dokumen palsu untuk berkahwin sesama mereka agar boleh memulakan hidup baru bersama.

Walaupun bukan perkahwinan atas dasar cinta. Pasangan wanita tersebut berasal daripada kampung Balianwali.  

Cubaan menipu beradik ini melalui Scam imigresen berjaya meyakinkan mahkamah di Punjab, Pakistan. Mereka berdua mendakwa bahawa perkahwinan mereka sah kerana si wanita menggunakan dokumen milik sepupunya yang memiliki visa Australia. 

Pasangan itu kemudian pergi ke Australia, di mana mereka diberikan visa perkahwinan, menurut The Australia Report.



Sumber imej: Reuters IndiaTimes 

"Mereka telah menipu sistem sosial, sistem undang-undang dan sistem kepercayaan. Semua untuk kegilaan dan nafsu ke luar negara. Kami sedang giat mencari mereka, tetapi mereka sedang melarikan diri dan kami masih belum dapat menangkap mereka," kata Inspektor tempatan, Jai Singh.

Sementara itu, Australian Border Force berkata, terdapat 164 borang visa perkahwinan telah digagalkan setelah didapati mempunyai kaitan dengan sindiket perkahwinan palsu ini. 

Kerisauan telah timbul di pihak kerajaan Australia ke atas penyalahgunaan ini. Turut terasa bersama adalah negara Kanada kerana mempunyai sistem kelulusan ujian bahasa Inggeris dan berkahwin kontrak untuk masuk ke negara mereka. Asalkan pasangan lelaki mampu membayar visa mereka, mereka boleh memohon visa perkahwinan. 


Sumber Imej : sbs

Kes pelik ini sebenarnya sering berlaku. Bukan hanya negara seperti Australia, Pakistan dan India sahaja yang mengalami masalah ini, malahan di setiap negara pasti punyai masalah seperti ini. 

Menipu satu hal, berkahwin dengan adik-beradik pun satu hal juga. Dunia, dunia. - CARI


5

Bagus
5

Marah
7

Terkejut
5

Sedih
7

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (35 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Andyscenes 15-2-2019 12:57 PM
Teringin nak ddk kat canada. Mana tau dpt cikki sana ke
Quote Archaiv 15-2-2019 01:41 PM
Andyscenes replied at 15-2-2019 12:57 PM
Teringin nak ddk kat canada. Mana tau dpt cikki sana ke

Terima kasih baca.. Uhhh..  Niat tu nak pindah Kanada sb nak cikki...  Semoga berjaya ya! Hehehe....
Quote Andyscenes 15-2-2019 02:35 PM
Archaiv replied at 15-2-2019 01:41 PM
Terima kasih baca.. Uhhh..  Niat tu nak pindah Kanada sb nak cikki...  Semoga berjaya ya! Hehehe.. ...

X termampu lol
Quote Meiizu 15-2-2019 03:21 PM
i pun vorinkkk dah duk key el.
nak duk sana jugakkkk
Quote Archaiv 15-2-2019 03:40 PM
Meiizu replied at 15-2-2019 03:21 PM
i pun vorinkkk dah duk key el.
nak duk sana jugakkkk

Terima kasih baca.  Duduk keyel memang boring.  Cuba berdiri pastu jalan2 sikit sana-sini. Hehehe...
Quote None68 15-2-2019 04:32 PM
Teringin gek nak migrate xde ke balak2 overseas nak kawen ngan awek malais ni kan? Hahaha
Quote Archaiv 15-2-2019 05:09 PM
None68 replied at 15-2-2019 04:32 PM
Teringin gek nak migrate xde ke balak2 overseas nak kawen ngan awek malais ni kan? Hahaha

Terima kasih baca. Jodoh tu perlu dua, doa dan ikhtiar.  Jadi,  kalau doa dan terus doa ya. Ikhtiar tu letak kuat pada niat pindah kat Kanada dan jumpa seseorang.

Mcm saya,  saya mcm baru nak buat saja solat hajat banyak2 supaya Mira Filzah dating dengan saya sekali saja... Hehehe... Doakan saya ya!  
Quote None68 15-2-2019 05:12 PM
Archaiv replied at 15-2-2019 05:09 PM
Terima kasih baca. Jodoh tu perlu dua, doa dan ikhtiar.  Jadi,  kalau doa dan terus doa ya. Ikhtia ...

Hahaha ok ok saya tolong doakan..jgn lupa belanja tau klu dpt dating!
Quote acikhan 16-2-2019 10:28 AM
Adik haku 2 org pindah Sana n keje Sana...Dubai n Saudi cm syiok je haku tgk
Quote Archaiv 16-2-2019 01:14 PM
acikhan replied at 16-2-2019 10:28 AM
Adik haku 2 org pindah Sana n keje Sana...Dubai n Saudi cm syiok je haku tgk

Terima kasih baca.
Quote Juju89 4-3-2019 04:28 PM
cara ini sangat pelik.
Quote felinecat 4-3-2019 04:33 PM
nak jugak ke sana sambil2 cari jodoh org sana
Quote nanny_1 4-3-2019 04:37 PM


teringin nak migrate area UK sana.
sebab banyak kawasan2 best.

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 04:41 AM GMT+8 , Processed in 0.075684 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top