CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Itu Kereta Saya" - Mujahid Mohon Maaf Isu Parkir Di Petak OKU

14-2-2019 02:10 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5373| Komen: 46

Description: "Saya akui itu adalah kenderaan peribadi saya."
"Saya akui itu adalah kenderaan peribadi saya."



Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mujahid Yusof tampil menjelaskan mengenai sekeping gambar tular yang memaparkan kenderaan dipercayai miliknya diparkir di petak khas orang kurang upaya (OKU).



Foto: FB Mujahid


Ekoran itu, Mujahid memohon maaf atas apa yang berlaku dan berterima kasih atas teguran diberikan. - CARI
9

Bagus
12

Marah
12

Terkejut
9

Sedih
11

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (62 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Remyda 14-2-2019 11:46 AM
Gambar tular di media sosial
Quote Remyda 14-2-2019 11:49 AM
Kesedaran akal fikiran sangat diperlukan
Quote weezerfan 14-2-2019 11:52 AM
Menteri ph ni pon bangang abadi
Quote Remyda 14-2-2019 11:57 AM
"Untuk makluman semua, saya menjaga ayah mertua yang uzur dan berkerusi roda. Sewaktu kejadian ini, anak-anak saya membawa datuk mereka untuk makan di restoran.

"Mereka menggunakan kemudahan parking OKU kerana merasakan ia dapat memberi kemudahan kepada datuk mereka yang uzur," jelasnya di Facebook. Susulan insiden itu, Mujahid memohon maaf dan menghargai teguran berkenaan.



Melainkan anak anak hang OKU. Sila parkir di petak OKU. Kalau semua orang bersikap macam anak hang. Apa pula nasib pemandu OKU.

Akai mana akai


Quote YBlava 14-2-2019 11:58 AM
tu la, parking merata

kan dah tular

Quote amyza82 14-2-2019 12:05 PM
dari bapak sampai ke anak lembam rupanye.

nilah hasilnye kalau bapak habiskan masa baring kat jalan



Quote fushimi 14-2-2019 12:08 PM
dasar bengap

Quote asyriqa 14-2-2019 12:11 PM
Ahahaa jgn main2 skrg kanda byk mata yg memandang tau
Quote None68 14-2-2019 12:12 PM
Senang je sekarang buat dulu baru pikir..org marah ko mintak maaf, beresss..tp klu nengok statement dia pun mmg x beza ngan OKU bravooo
Quote sranua 14-2-2019 12:34 PM
Takkanlah anak2 takde Myvi dgn pelekat OKU..kan elok parking di petak OKU. Kereta rasmi, sepatutnya naiklah sendiri untuk urusan rasmi..bukan bagi kunci kat famili pegi lepak mamak...keepci semua tu. Adoila.
Quote CiliPadiSedap 14-2-2019 12:34 PM
ada kad oku ke?
Quote mieymiey 14-2-2019 12:38 PM
Bong ok
Quote danieladam 14-2-2019 02:37 PM
Kereta tu kereta rasmi kerajaan ke kereta peribadi dia? Die jawab dlm artikel kereta peribadi tapi nmpak mcm kereta rasmi.

Kalo kereta rasmi - mmg bodoh la sbb bg anak pakai bawak bapak dia. Kereta rasmi utk urusan rasmi lah. Dah la minyak rakyat bayar. Double bodoh bila park kat tmpat oku. Ko park situ kejap, turunkan atuk kau, pergi la park tmpat lain. Bingai.

Kalo kereta peribadi - masih bodoh sbb anak ko bukan pemandu oku.

Bangang abadi menteri PH
Quote chicozinn 14-2-2019 02:41 PM
boleh ke kereta rasmi bgi kat anak2 pakai??ke anak2 ko cm si noned PA sulit kemeterian apak dia?
Quote zach2008 14-2-2019 02:47 PM
Alahai menteri... semacam sja je. Ingat tepek jata parlimen tu dah berkuasa sangat.
Quote MadameOnion 14-2-2019 02:55 PM
mujahid menteri bodoh
Quote SWORKS27 14-2-2019 02:57 PM
yang OKU tu pak mentua hang...
yang bawak tu x OKU....akai mana..akai??

orang PH boleh la nko kencing....
orang bukan PH , sorry la...dah berakai sikit...
Quote SWORKS27 14-2-2019 02:58 PM
anak2 hang suka2 bawak kereta rasmi hang....??
gilaa punya menteri
Quote leylapple 14-2-2019 03:04 PM
parking OKU utk pemandu OKU, utk memudahkan mereka bergerak keluar dari kenderaan dan kembali ke kenderaan..

kalau bawak OKU pun tak blh parking kat OKU, sebab driver bukan OKU..

kalau nak senang, apply kad OKU dan sticker OKU la...

Lihat semua komen(46)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 04:07 AM GMT+8 , Processed in 0.086731 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top