CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Suara Macam Tercekik Sudu? Guru Vokal Kata Suara Ezuwan Ismail Ada Potensi!

14-2-2019 05:39 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 8143| Komen: 48|Original author: Oleh: LilRose

Description: Baru-baru ini, Che Ta atau nama sebenarnya Rozita Che Wan memerli seorang pereka fesyen yang mahu menjadi penyanyi tapi 'suara macam tercekik sudu'.
Baru-baru ini, Che Ta atau nama sebenarnya Rozita Che Wan memerli seorang pereka fesyen yang mahu menjadi penyanyi tapi 'suara macam tercekik sudu'.


Kredit foto: IG Che Ta

Ekoran itu, ramai berteka-teki memikirkan siapa empunya diri yang dilahar Che Ta itu. Dalam banyak-banyak nama, pereka fesyen Ezuwan Ismail paling kerap disebut-sebut.

Namun, Ezuwan nampaknya sudah bersedia dikecam apabila merakamkan single 'Semalam Sahaja'. Katanya yang menyertai E1 Band, dia tidak kisah dikatakan syok sendiri.



Kumpulan itu menyatukan elemen muzik dan fesyen persis dipraktikkan penyanyi antarabangsa. Bagaimanapun, Ezuwan menegaskan bahawa mereka tidak hanya bersandar kepada rupa dan gaya semata-mata.

“Lady Gaga dan Sia adalah antara penyanyi yang mengetengahkan konsep itu. Mungkin kerana masih baru di sini, jadi konsep yang cuba E1 Band ketengahkan belum jelas di mata ramai.

“Latar belakang kami sama iaitu fesyen kerana dua anggota E1 Band yang lain ialah model. Namun, kami juga ada suara dan bakat, bukan menjual rupa semata-mata,” katanya.


Kredit foto: IG Ezuwan Ismail

Mereka bukan main terjah dalam bidang nyanyian ya, malah menurut Ezuwan dia turut menyertai kelas vokal sebelum merakamkan single. 

“Guru vokal memaklumkan, suara saya ada potensi, cuma perlu digilap dan sentiasa berlatih.

“Kami memang serius menyanyi dan projek ini untuk jangka masa panjang. Selepas ini, kami akan kembali ke studio menyiapkan rakaman lagu raya, disusuli single ketiga," ujarnya kepada Berita Harian.

Ezuwan juga bersemangat mahu melihat E1 Band melangkah jauh dan beraksi di pentas Anugerah Juara Lagu akan datang!

Difahamkan, lagu berkenaan dihasilkan penyanyi terkenal Asfan Shah.

Nah, tengoklah muzik video ini! Nak kecam? Kecamlah sebab Ezuwan tidak kisah dan sudah lali dengan kecaman katanya. - CARI


9

Bagus
8

Marah
7

Terkejut
11

Sedih
8

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (52 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote imransulaiman 14-2-2019 06:03 PM
Taknak komen vokal (dua tu ok, pereka fesyen - no comment)..tapi saya rasa sesak nafas tengok dorang menari berasak di tempat sempit!

Apa dah takde ruang yang lebih luas ke?
Quote matbad 14-2-2019 06:04 PM
Ni bukam tecekik sudu tp tecekik sudip kuali belanga kawah semua dia sapuuuu
Quote sharlenetexas 14-2-2019 06:08 PM
Gimik? Free promo?
Quote scarletz 14-2-2019 06:09 PM
geli rambut kau noks
Quote kibodwatriuh 14-2-2019 06:11 PM
majulaaaaaaah seni müzik tanahair
Quote wirazam 14-2-2019 06:14 PM
nak kena diaorg nyanyi live...baru boleh komen..
Quote RatuDunia94 14-2-2019 07:04 PM
Guru vokal tu sah2 la berbayar.  Harus lah dieols ckp ada potensi.. mcm peniaga makanan lah.. kalau kita tanya sedap ke tak of cos dieols ckp sedap.. bisness $$$...

Ada duit suara tercekik kuali pon mampu nyanyi..
Quote lovelytouch 14-2-2019 07:21 PM
Jujur lagu ni sedap tapi diberi pada salah org yg x reti nyanyi. Bosan sgt ke duk dpn mesin jahit tu dek smpai nak kena jd penyanyi?
Quote fadz84 14-2-2019 07:29 PM
Yg dua lg tu model apa? X rupe model pun.. kelemps plk tu nmpk.. huhu
Quote rayray28 14-2-2019 07:31 PM
Bersandarkan gaya dan rupa????
Quote rayray28 14-2-2019 07:33 PM
Edited by rayray28 at 14-2-2019 07:34 PM

Anyway suara yg lagi dua tu cm lagi ok why x jadi lead? Rupa EI masa ni mcm kwn stephen chow yg slalu ada dlm filem2 dia tu..
Quote Orix 14-2-2019 08:20 PM
WHO R YUSSS
Quote putehkundor 14-2-2019 09:26 PM
abang2 macho semuanya. rembesan terbaru acik2 forum cari la khuens
Quote sukacactus 14-2-2019 09:45 PM
Kiri kanan tu ok tp tunggu live br boleh nak hencap or puji lelebih
Yg tgh tu mcm betul je ckp cik ta
Lagu sedap
Quote syadq 14-2-2019 11:47 PM
Artis bbnu kertu..geli geleman nak tonton sampai habis
Quote susukambingbest 15-2-2019 12:00 AM
Marketing jah ni uols. Che ta tu bnyk gak pkai baju ezuwan ni.
Quote sinalegna 15-2-2019 12:06 AM
Euuuwwww... fonen... fonen.. kunyet
Quote Megikari 15-2-2019 01:05 AM
Tetiba rasa mcm dejavu pulak. Teringat masa sapilias nak keluarkan lagu fonentersyantik hari tu, dengar dia nyanyi kat ig punyalah hazab suara dia dengan sumbang mambangnya. Sekali bila dah keluar kat radio, dengan magik ajaib fantastiknya tetiba jadi merdu2 sengau gitu.

Moral of the story, kalau dah autotune, bangau nyanyi pun boleh bunyi macam tokti
Quote AyaqMeloSuam 15-2-2019 04:13 AM
Lagu ok.. concept ok.. kiri kanan suara ok..
Knp yg tgh agak kurengss merdu.. starting pn buat aku telan air liur dh.. gullpss..

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 05:33 AM GMT+8 , Processed in 0.082552 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top