CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Kenapa Nak Payung Aurat Macam Tu?" - Netizen Selar Cik B Selekeh, Pakai Ketat

7-6-2018 02:02 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 16669| Komen: 110|Original author: Oleh: Ain

Description: Semakin kita dekat dengan hari lebaran, semakin kerap lagu-lagu raya dimainkan. Tidak kiralah lagu lama, mahupun lagu baharu, semuanya membangkitkan semangat raya!
Semakin kita dekat dengan hari lebaran, semakin kerap lagu-lagu raya dimainkan. Tidak kiralah lagu lama, mahupun lagu baharu, semuanya membangkitkan semangat raya!




Lagu Lavida Raya, nyanyian usahawan kosmetik popular Datuk Seri Hasmiza Othman atau lebih dikenali sebagai Datuk Seri Vida (DSV) yang rancak menggamit perasaan orang ramai untuk turut sama menyanyi dan menari.

Terbaru, pelakon Nora Danish memuat naik video di laman Instagram yang menunjukkan dia dan beberapa selebriti lain turut sama menari bersama DSV dan anak-anaknya bagi menghangatkan lagi suasana dalam rancangan PopTV yang bersiaran di ntv7.



Memang ceria dan meriah habis! Penonton juga terhibur dengan gaya menari ditunjukkan masing-masing terutama anak DSV, Cik B dan Kacak.

Namun, suasana ceria dikeruhkan dengan cemuhan netizen yang mengutuk Cik B kelihatan selekeh berpakaian demikian hingga mencetuskan perbalahan sesama mereka.


Kesian Cik B terpaksa pakai baju ketat


"Mak kaya kot, takkan tak boleh ubah anak jadi elok sikit?"
komen netizen.




Keadaan menjadi lebih keruh apabila ada pihak mendakwa Cik B tidak memakai pakaian dalam.




Bagaimanapun, segelintir netizen kurang senang dengan kenyataan tidak sopan itu, lantas menyebabkan berlakuya perdebatan di antara netizen.


Tak logik, takkan DSV nak biar je


"Kalau perasan, Cik B pakai baju dua lapis. Dalam tu ada kemeja-T hitam. Mesti kerja saat-saat akhir,"
ujar netizen.





Kenapa nak 'payung' aurat macam tu?




Ekoran itu, ramai pengguna IG tampil menyelar tindakan individu yang menyentuh soal pakaian dalam Cik B.


Foto: IG Nora Danish

Alahai, netizen pun suka sangat telek satu-satu supaya jumpa bahan untuk mengeji orang lain. Tak salah menegur, tetapi sebaiknya tergurlah dengan cara dan saluran yang betul. - CARI
13

Bagus
20

Marah
11

Terkejut
17

Sedih
4

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (79 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote beeeee 7-6-2018 02:15 PM
alahai cik b je pun netizen nak kisah. retis yg mendonia takpe plak. huk aloh
Quote lazim 7-6-2018 02:17 PM
che B macam xpakai bra jeh
Quote fifie_olin 7-6-2018 02:20 PM
kesian ank jadi mangsa
Quote Mooverine 7-6-2018 02:27 PM
Hmm.. Cik B ni jenis sempoi. Nanti dah besar, pandai lah dia bergaya.
Quote Mizlyn 7-6-2018 02:33 PM
dah beberapa video dalam ig tokvida tunjuk cik B kena pakai baju x ikut kesesuaian body cik b...segan gak tgk.. tapi dah mak dia biarkan nak cakap apa la kan
Quote mixed 7-6-2018 02:39 PM
cik b pakai baju dua helai
baju tshirt kt dalam pastu
pakai baju kurung
Quote shazm85 7-6-2018 02:41 PM
baru ni tengok DV suruh cik b pakai baju purple.. konon untuk raya kot.. ketat jugak..

hellooo anak tu baru nak besar kot.. tak perlu la paksa makeup semua.. telan pil bagi putih la..

Kesian Cik B
Quote bukan_ustazah 7-6-2018 02:41 PM
Wei Cik B je punnnnnnnnnnnnnnnnnnn .. takkan itu pun iman melayang pak lebai oiii
Quote BoongaKertas 7-6-2018 02:52 PM
nape iols rasa cik B x rela tp kena paksa oleh dsv
Quote Burong_Hantuk 7-6-2018 03:02 PM
anak beranak macam setan
Quote kakaro940 7-6-2018 03:08 PM
pandangan cik B tu mcm nak bg penampar ja..muka2 myampah
Quote miu84 7-6-2018 03:10 PM
Anak  perempuan la vida loca ni umur dia berapa?
Quote prettyuglybabe 7-6-2018 03:22 PM
kesian dia.. nampak sangat tak comfortable..
Quote drivethru 7-6-2018 03:23 PM
Cik B xde ciri2 perempuan melayu terakhir. Lebih kepada boyish. Sebab tu nampak dia x selesa dengan baju kurung.
Quote sweetgirl 7-6-2018 03:23 PM
miu84 replied at 7-6-2018 03:10 PM
Anak  perempuan la vida loca ni umur dia berapa?

aa i pun baru nak tanya brape umur cik B ni sbnrnya... sbb bdn nampak besau tp muka cam bebudak lg

Quote dubidubii 7-6-2018 03:24 PM
kesian lah dekat cik b tu, masih budak lagi, itu pon netizen nak gebang,
cik b pun cakap " I WANT TO ENJOY MY CHILDHOOD" dia kena paksa dengan maknyer tewww, sebab tu jadi lagu tu.. cik b ni patut pakai dark colors and cape dress pun ok dah, atau pun kaftan yang lebih selesa, tak perlu ikut seperti mak nya yang sedia ada mmg semua baju pun ketat
Quote sayang_mulut 7-6-2018 03:30 PM
iols mmg stand firm CikB ni kaum nippon paint..
Quote PongKang 7-6-2018 03:43 PM
aku sian kat anak2 vida.. maknya mcm abused mental dorg..
Quote makton 7-6-2018 03:49 PM
miu84 replied at 7-6-2018 03:10 PM
Anak  perempuan la vida loca ni umur dia berapa?

umur dia 13 you..

Lihat semua komen(110)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:43 PM GMT+8 , Processed in 0.101861 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top