CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Ramai Kutuk Cik B, Tapi Saya Memang Nak Dia Melawa" - DSV Luah Perasaan

8-6-2018 04:58 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 14163| Komen: 78|Original author: Oleh: Ain

Description: Ibu mana tidak sedih apabila anak dikasihi dilemparkan kata-kata negatif.
Ibu mana tidak sedih apabila anak dikasihi dilemparkan kata-kata negatif.



Usahawa kosmetik popular Datuk Seri Hasmiza Othman atau Datuk Seri Vida (DSV) tampil memberi penjelasan berhubung pemakaian anaknya, Cik B yang dipersoalkan netizen, baru-baru ini.




Sebelum ini, DSV bersama dua anaknya iaitu Cik B dan Kacak menghadiri sebuah rakaman program raya dalam rancangan PopTV yang bersiaran di ntv7 bagi mempromosikan lagu terbarunya iaitu Lavida Raya.

Ramai netizen terhibur dengan persembahan selebriti undangan lain bersama keluarga DSV terutama Kacak.

Bagaimanapun, netizen bagaikan 'mata-mata' hebat yang cepat menangkap sesuatu yang tidak kena di mata mereka dan dalam hal ini, Cik B menjadi mangsa kerana dikatakan memakai busana ketat selain dikatakan tidak memakai pakaian dalam.

Menurut DSV, Cik B terpaksa mengenakan solekan untuk menjayakan penggambaran selain menerangkan kepada orang ramai bahawa Cik B memakai baju dua lapis, bukan seperti tuduhan orang ramai.






Walaupun ruangan komen dibanjiri kecaman, namun masih ada segelintir netizen tidak putus-putus memberikan kata semangat kepada Cik B.

Malah, dua selebriti terkenal tanah air turut memberikan kata dorongan buat anak kesayangan DSV itu.


Cik B masih kecil




Bagaimanapun, beberapa pihak tidak bersetuju dengan cara DSV yang dilihat agak memaksa anaknya untuk melakukan sesuatu yang tidak digemarinya memandangkan Cik B baru menginjak usia remaja.


Biarlah Cik B menikmati zaman kanak-kanaknya dahulu


"Kesian Cik B. Jangan jadikan anak sebagai bahan lawak orang, Datuk.

"Jangan terlalu didedahkan anak macam tu, kesian dia nampak tertekan,"
komen netizen.


Foto: IG DSV

Betul juga tu DSV. Cik B baru nak mengenal dunia, biarlah dia mencari identitinya dahulu. Tetapi jangan biar dia terlalu bebas tanpa pemantauan orang dewasa. - CARI
10

Bagus
25

Marah
5

Terkejut
11

Sedih
21

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (98 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote munchkin 8-6-2018 05:17 PM
Dia pakai baju tu dalam tu dia pakai t shirt ke?
Quote stania83 8-6-2018 05:39 PM
Risau pulak budak budak pakai baju berlapis
Quote besarkecik 8-6-2018 06:35 PM
Cantik kau vida
Quote RatuDunia94 8-6-2018 09:27 PM
Nurul tu skrg masalahnya cantik ke? Kepam jah..
Quote pusak_lanji 8-6-2018 09:32 PM
Teringat zsman skolah dulu..klau ade pjk..awal2 dah sarong baju t dlm baju kurung...huhuhuhu...
Quote belilies 8-6-2018 11:16 PM
Maknya punnn... apesal fokus kat komen org kutuk dia pakai bj ketat. Acu suro org hairdo cik b tew. Buat kepok kepok dah alang2 rambut panjang gitchew. Kalo sarung baju hitam berlapis kurung baik takyah paksa masuk vc. Jenuh iols perati je baju hitam tew. Sakit hati yakmat.
Quote kikiharris 8-6-2018 11:24 PM
Dari ko sibuk nak suruh anak melawa tak kena dgn umur, baiklah focus pada education.esok sapa yg nak warisi business tu kalau bukan anak sendiri.Bergaya semua tu can wait, enjoy the childhood.Umur baru setahun jagung da stress ngadap kutukan. Iols blame DSV je.overexposed sgt,cik b pon muka kekadang stress je
Quote LautBiru52 8-6-2018 11:36 PM
Cik b tu dah besar. 13 tahun bukan lg kanak-kanak ye dsv. Nk melawa tu boleh tapi biar la kena dgn usia dia. Lagi satu tlg la ajar anak tu pakai pakaian dlm. Takut nnti boleh libas ke belakang je
Quote makneng 8-6-2018 11:47 PM
Cikk b.. Cik b... *buat suara gedik tok vida dlm bideo klip raya dia
Quote clarizsa 9-6-2018 12:14 AM
pusak_lanji replied at 8-6-2018 09:32 PM
Teringat zsman skolah dulu..klau ade pjk..awal2 dah sarong baju t dlm baju kurung...huhuhuhu...

Leceh kan sekolah dulu2
Lepas peluh kepam nk kna tukar pkai bju sekolah semula

Skrg senang
Thanks la kt sapa2 yg bg idea bijak hari yg ada PJK terus dr rumah pakai set baju sukan je senang
Lega hati tgk ank xyah susah2
Quote clarizsa 9-6-2018 12:16 AM
De ja vu
Thread lain rupanya
I dh komen byk dlm thread lain plak haha
Quote parasitology 9-6-2018 02:44 AM
nampak je dorang ni benda2 nak dikecam kan...tgk bideo tuh mata iols asyik dok perati si comel baju kuning jah...tak distracted langsung nak tengok ke lain...
Quote cendawanbonyok 9-6-2018 03:30 AM
cik B boleh je nak melawa asalkan pakai pakaian yg sesuai. drpd pakai baju moden ketat2 rasanya lebih baik cik B pakai kurung pahang loose tp cantik terletak. sapa kata org berisi tak boleh nak berfesyen. sherry tu chubby yang pandai bergaya. tok vida pun hire la imej consultant yg boleh bantu cik b grooming .... mmg la cik B masih dikira kanak2 umo 13 tahun tp kdg sgn fizikal dai mcm tu boleh kurangkan rasa confident dia. perangai budak budak / faktor persekitaran yg suka kecam ejek bentik fizikal
Quote Lagubestbest 9-6-2018 03:32 AM
Edited by Lagubestbest at 9-6-2018 03:35 AM

Cari stylist international la vida untuk cik b. Nak suruh cik b ikut stail bling2 kau memang tak kena la.







Quote Kak-Leen 9-6-2018 05:14 AM
Dia nak CikB jadi DSV2.0 the dia x sedar anak tu x nak jadi mcm tu. Dipaksa anak makan product nak suruh putih dan dok kata putihlah cantik..Paksa anak make-up dan mmg x kena pangsung CikB make-up gitu gaya. Nak transform anak bkn dgn paksaan gitu. Hire a professional to transform her. Boost up her confidence. Bkn dgn viralkan video dok gelak mengilaikan anak nak suruh “putih la cantik”. CikB ada sisi kecantikan dia sendiri. DSV je yg x hargainya..
Quote Duta lover 9-6-2018 05:20 AM
Hakikatnya dunia mmg kejam dik.
Bukan org gemok itam je kene kutuk or kene puaskan hati org sekeliling.
Kat forum ni pun blambak tgk komen2 contoh:
Eiii gelilah tgk lelaki putih. X macho. Mcm pondan.eiii pendekla..katek kan dia ni??
Eii jongos...ha camtu kan..
Padahal ada benda mmg da semulajadi. Mcm warna kulit, ketinggian...rambut kerinting ke lurus ke kan. Kalau gigi n rambut tu bolelah jugak direpair. Tapi warna kulit
.ketinggian nak wat camno..huhuhu...
Quote ekselen 9-6-2018 10:18 AM
Kot ye pun... biorlah baju tu kena pd orgnya ni gue tgk pun sesak nafas.. dah mcm sarung nangka,maaf ckp. Anyway kesian bebdk jadik eksperimen sbb mak bdk gila publisiti..pity u cik B oiii
Quote syidasaleh 9-6-2018 10:39 AM
Cik b tak perlu bagai baju meleret dgn handbag mama tu.cukup la pki baju kurung biasa.dah cantik.
Nnt dah besar lg (now besar sikit) mgkin ada keinginan nak kuruskan badan time tu pakai la segala baju moden yg ada tu dekkk.skrg ni pakai apa yg selesa dan ikut majlis.tshirt dgn baju kurung tu is a big no syg.awak dah start menginjak remaja.pilih inner wear yg sesuai.mama kan byk duit.p hire staff wacoal triumph tu ke plg kurang.nak sgt pakai tshirt cr yg inner T yg nipis tu.then okay.uniqlo pun ada.harga rakyat marhaein je.
Cik b ni takde la kat buruk and not yet cantik.satu hari pasti cantik.kejelitaan adalah hak milik setiap insan dik
Quote Afifi82 9-6-2018 01:27 PM
Mak kaya. Bole inject kasi putih & buat lipo jer Cik B. Org Malaysian balik2 suka yg putih mcm mayat. Cpaham haku.

Lihat semua komen(78)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 12:49 PM GMT+8 , Processed in 0.077734 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top