CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Wartawan Astro Arena Buat Laporan, Member Selamba Buat TikTok Di Belakang'

4-8-2021 04:48 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7223| Komen: 34

Description: Syakirah pada permulaannya tenang menyampaikan laporan terkini sukan untuk atlet Malaysia di Tokyo 2020 tetapi tumpuan beralih seketika apabila muncul dua orang rakannya melakukan aksi Tik Tok di bela ...
Syakirah pada permulaannya tenang menyampaikan laporan terkini sukan untuk atlet Malaysia di Tokyo 2020 tetapi tumpuan beralih seketika apabila muncul dua orang rakannya melakukan aksi Tik Tok di belakangnya.


Aksi spontan Zulhelmi dilihat sangat bersahaja sehingga ramai yang tidak menyangka mereka semua merupakan krew Astro Arena yang sedang bertugas di Jepun.


Kredit foto: TikTok

Video itu tular di laman media sosial Tik Tok, malah warganet di Indonesia dan Thailand juga mendapat tumpuan terhadap video tersebut.

Rata-rata warganet terhibur dan geli hati dengan aksi yang ditunjukkan mereka di dalam video berkenaan.

“Bukan main lagi, buat tik tok sampai masuk TV,” komen warganet.

“Sempat lagi eh menari kat belakang tu, orang tengah buat siaran langsung hahahaha,” komen pengguna Tik Tok.




Setakat ini, video itu meraih lebih 5 juta tontonan di laman Tik Tok Zulhelmi Zainal Azam dan 690,000 ribu tanda suka.


Sumber: Era.je

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Jemahjemah1988 4-8-2021 04:53 PM
Sajer kut gurau2..
Quote kenanga00 4-8-2021 05:17 PM
Kesian wartawan sekarang tak dok Quality. Ingat yng buat tiktok bukan melayu.
Quote kenanga00 4-8-2021 05:17 PM
Kesian wartawan sekarang tak dok Quality. Ingat yng buat tiktok bukan melayu.
Quote Kurex 4-8-2021 05:24 PM
Oklah dari wartawan cari.....
Quote ekselen 4-8-2021 05:45 PM
si sharon wee yg jadik pengulas sukan astro arena tu pun mcm membosankan.. Dok ulas benda2 yg org dh tau... Pastu kalo acara terjun kalo xcantik, x ok pun sume dia kata wow, nice, cantik bla bla tp juri bg markah 4,5...aku x tau la dia ni phm ke tak konsep terjun tu kalo dh masuk air percikan besar automatically markah rendah.. Pastu dok ulang benda sama..iols teringat dia dok ulang2 dhabitah peserta ke9...dok ulang2 je like xde benda lain ke nk ckp? Aritu dia ulas psl game basketball pastu dia sebut tinggi2 pemain basketball usa and holland (kot)... Mcm bodohnya tatau ka mmg semua pemain bsketball tinggi2...pastu dok bebel2 je xreti nk bg ruang sikit org nk tgk tanpa ulasan... Beza sgt ngan dato  mirnawn nawawi atau burn... Pandai la jgk buat ulasan...
Quote MeghanK 4-8-2021 05:48 PM
skang ni memang musim orang buat tiktok tengah jalan ke..haritu g jogging ada 2 orang mamat duk buat tiktok tengah track nasib baik nampak iols dah dekat dorang bagi laluan
Quote Artemesiaa 4-8-2021 05:50 PM
Lain kali sila hantar yang lebih professional untuk bertugas buat liputan macam ni
Quote BaeSpring12 4-8-2021 06:14 PM
menyempat lol
Quote Mulotkoyak 4-8-2021 07:57 PM
Kurex: Oklah dari wartawan cari.....

Kurekkk uols ni sentap lagi ke sebab kne potong point uols.. Kih3...Sabar ok uols... Iols nk kreditkan point iols xreti...
Quote Itzy 4-8-2021 08:30 PM
ekselen: si sharon wee yg jadik pengulas sukan astro arena tu pun mcm membosankan.. Dok ulas benda2 yg org dh tau... Pastu kalo acara terjun kalo xcantik, x ok ...

Takkan la dia nak ulas kutuk2, atlet negara pulak tu. Kalau dia buat juga tak profesional namanya. Setakat ni aku jarang la nak dengar wartawan atau pengulas komen buruk2 dekat atlet yg bertanding. Memang ada pengulas di oversea yg suka kutuk2 tapi tu seorang yg tak profesional. Nak mengulas kena ada sportmanship tak boleh suka2 kutuk jatuhkan maruah atlet walau buruk camne sekalipun seorang atlet tu perform di sesebuah pertandingan.
Quote misuke 4-8-2021 09:07 PM
Yg ngate2 ni dengki takleh g jepun kerrr
Quote Knowlee 4-8-2021 09:23 PM
ekselen replied at 4-8-2021 05:45 PM
si sharon wee yg jadik pengulas sukan astro arena tu pun mcm membosankan.. Dok ulas benda2 yg org dh ...

Masa Netball Super League hari tu pun, dia punya komen teruk gila.
Memang tak study lansung pasal netball.
Tak study takpe lagi, tapi jangan la cakap entah apa-apa. Nampak sgt macam tak prepare apa lansung. Macam pegi situ mengejut saja.

I tengok Olimpik, komentator semua English.
Sangat bagus sebab komen dari segi teknikal, cerita sejarah peserta, kira up to date la info dia.
Dan ada yg macam faham emosi peserta, mana yg menangis tu, komentator pun cakap turut rasa kesedihan.
Quote ekselen 4-8-2021 09:29 PM
Edited by ekselen at 4-8-2021 09:31 PM
Itzy replied at 4-8-2021 08:30 PM
Takkan la dia nak ulas kutuk2, atlet negara pulak tu. Kalau dia buat juga tak profesional namanya. ...


Bukan kt atlet negara uols..ni semua atlet yg terjun tu sume nya dikatanya ok, nice, cantik, bagus..mcm dah xde beza... Nk professional ko kena study, ulas dgn info, knowledge...bg tau knp terjunan tu x cantik,  xsempurna...apa yg boleh diperbetulkan utk next terjunan...bkn komen semberono which mcm tu aku pun boleh ulas...cer refer pengulas sukan cam zainal abidin rawop or burn atau dato mirnawan then uols tau la apa maksud iols....
Quote ekselen 4-8-2021 09:35 PM
Knowlee replied at 4-8-2021 09:23 PM
Masa Netball Super League hari tu pun, dia punya komen teruk gila.
Memang tak study lansung pasal ...

Kan...takat nk komen remeh temeh baik ganti org lain... Iols tgk ramai terhibur ngan cara tan boon heong jadi komentator...even roslin hashim pun ok bg ulasan....
Quote ekselen 4-8-2021 09:40 PM
Ehhh barbie betul lah iklan2 gugel nih...iols nk komen ditutupnya ruangan komen tuh...camne nk buang selama2nya ehh? Benci betul...
Quote nakkomenjugak 4-8-2021 10:40 PM
haiyoooooo
Quote hyie 4-8-2021 11:04 PM
kena la faham, konsep wartawan Astro Arena ni lebih kepada santai, so gurau2 secara live tu biasa je diorang buat. Untuk suka2 sesama kawan gitu. Tak pernah tengok 801 802 lettew
Quote I.K.A888990 4-8-2021 11:39 PM
xpela utk hiburan kan
dpt gak msk tv sbb tik tok
Quote kakakpositifker 5-8-2021 07:23 AM
Terus terang akak cakap. Akak mute masa tgk game badminton. Faham2 lah kenapa. Cakap mcm tak professional. Surat khabar sekarang pun dah malas bahasa macam tak ada kualiti. Jadi malas. Ni pendapat akak ye.

Lihat semua komen(34)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 08:18 AM GMT+8 , Processed in 0.057000 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top