CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Positif Lagi, Aeril Zafrel Hairan Dijangkiti Covid-19 Padahal Duduk Rumah Je?

4-8-2021 05:58 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 37681| Komen: 223

Description: Pelakon dan usahawan Aeril Zafrel memaklumkan dia sekali lagi positif Covid-19.Suami kepada pelakon Wawa Zainal berkongsi perkara tersebut bersama pengikut di akaun Instagram miliknya.Kredit foto: IG ...
Pelakon dan usahawan Aeril Zafrel memaklumkan dia sekali lagi positif Covid-19.

Suami kepada pelakon Wawa Zainal berkongsi perkara tersebut bersama pengikut di akaun Instagram miliknya.



Kredit foto: IG Aeril

Menurut pelakon berusia 32 tahun ini, dia berasa keliru bagaimana dia kembali dijangkiti wabak berkenaan meski kekal duduk di rumah selain mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang disarankan oleh pihak kerajaan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP 3.0).



Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen mendoakan bapa kepada tiga cahaya mata ini kembali sembuh dan sihat seperti sedia kala.


Sebelum ini, pelakon tampan itu disahkan positif Covid-19 selepas membuat ujian saringan di sebuah klinik swasta pada 20 Januari lalu.



Selepas itu Aeril telah bebas daripada jangkitan wabak terbabit pada 29 Januari setelah menjalani kuarantin kendiri di rumah selama 10 hari.


Sumber: Media Hiburan

Bagus
1

Marah
2

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 4-8-2021 06:03 PM
Bertambah2 kontot la konek heols dah 2 kali positif.
Quote mesmerize 4-8-2021 06:04 PM
entah la dek..akak pun tak tahu akak positive ke tak.. tak pernah buat swab test.. tapi mmg duduk rumah je.. keluar bila nak beli groceries atau makanan kucing je
Quote Tinot7 4-8-2021 06:08 PM
Comel2 muka2 anak2 dia..

Kalau dok umah jahh, camne voley dpt?
Quote weezerfan 4-8-2021 06:09 PM
Xkan lah x kluar pi kedai.kat situ la hang dapat
Quote anilanil 4-8-2021 06:09 PM
Kot2 heols ada order barang/makanan online?
Quote aderaderker 4-8-2021 06:11 PM
Takde keluar beli groceries?
Takde order online?

Mustahil kut.
Quote nazzse 4-8-2021 06:13 PM
Client i positif disebabkan budak2 courier hantar barang. Dia tak keluar rumah pun. Habis satu rumah kena
Quote kotakominami 4-8-2021 06:32 PM
Kalau setakat buat rt test tk tepat....buat pcr test baru betul tau
Quote auntyonion 4-8-2021 07:06 PM
Haihhh entah laa labu..bila nak habis kobid nih {:teatime
Quote None68 4-8-2021 07:08 PM
Sekarang ni duduk rumah pun jaminan selamat kan..risau pulak.
Quote ReginaGeorge 4-8-2021 07:10 PM
Mungkin kali ni variant yang berbeza. Jaga2 ril..
Quote zeitabaei 4-8-2021 07:13 PM
Bukan ke kalau dah pernah kena covid,  dia xkan blh jadi dua kali.  Ada baca dr mana bgtau siapa dah sembuh xkan kena lagi sbb antibodi dah kenal virus ru camna ntah peneranfan dia
Quote caramello 4-8-2021 07:18 PM
dua_chzy replied at 4-8-2021 06:03 PM
Bertambah2 kontot la konek heols dah 2 kali positif.

Kahkahkah..tersedak iols baca..mesti dia  rasa insecure je pasni..nk bertiktok pun xde feel dh
Quote BarbiePink 4-8-2021 07:19 PM
nazzse replied at 4-8-2021 06:13 PM
Client i positif disebabkan budak2 courier hantar barang. Dia tak keluar rumah pun. Habis satu rumah ...

Sebab tu ler klau iols oder online
Food ke barang keh
Letak jer luar pintu
Lepas tuhh iols spray sanitizer
Kalau plastic food tuh bersihkn ler guna alcohol pads
Cuci tangan bersih2
Iols msih percaya selagi jaga SOP
Cuci tangan n mandi terus bila kemana2
Kita akan terhidar kuman pembunuh hinnih
Covid nihh betul2 dh mengila skrg nihh
Quote BarbiePink 4-8-2021 07:21 PM
dua_chzy replied at 4-8-2021 06:03 PM
Bertambah2 kontot la konek heols dah 2 kali positif.

Iols baru tau nihhh
Covid buat konek kontot
Quote JalaEmas 4-8-2021 07:23 PM
pasti ke takde keluar lgsg..

atau mgkin jgk dr contct2 runner rider hntr brg ke.. bnda tak nampk kan..sebb mntg virus tu mmg berlegar2 je dlm msyrkt ni, spread merata dh.. antra nasib bdn kena atau tak aje.. tmbh2 selangor ni ha..

Quote mendeluk 4-8-2021 07:25 PM
Betul. Pergi mana2 yang penting wajib mandi!
Jangan pakai baju sama. Bab order online itulah yang leceh.
Takkan tiap kali ambil parcel ke order makanan kena hand sanitizer tak.
Quote namemysoul 4-8-2021 07:28 PM
zeitabaei replied at 4-8-2021 07:13 PM
Bukan ke kalau dah pernah kena covid,  dia xkan blh jadi dua kali.  Ada baca dr mana bgtau siapa dah ...

Katanye bdn akn develop antibodi....hmmmm ...
tp, kbykn yg penah kene akn kene skali lg...sbb dia jmpa port lepak ke...
Quote qusairy 4-8-2021 07:28 PM
zeitabaei replied at 4-8-2021 07:13 PM
Bukan ke kalau dah pernah kena covid,  dia xkan blh jadi dua kali.  Ada baca dr mana bgtau siapa dah ...

Antibody untuk bekas pesakit covid bertahan selama 3-6 bulan je so after that kalau x jaga betul2 boleh dijangkiti semula.

Lihat semua komen(223)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 03:51 PM GMT+8 , Processed in 0.052360 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top