CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Bagi Bajet Buat Baju ‘Aurat Friendly’ Untuk Atlet" - Aishah Bukan Tunjuk Alim

4-8-2021 05:51 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6121| Komen: 32

Description: Penyanyi popular Aishah mencadangkan syarikat pengeluar baju sukan diberikan bajet untuk menghasilkan pakaian sukan ‘aurat friendly’ untuk atlet wanita Malaysia yang beragama Islam.
Penyanyi popular Aishah mencadangkan syarikat pengeluar baju sukan diberikan bajet untuk menghasilkan pakaian sukan ‘aurat friendly’ untuk atlet wanita Malaysia yang beragama Islam.


Kredit foto: IG Aishah

Menerusi hantaran di Instagram baru-baru ini, apa yang diluah itu hanya sekadar cadangan setelah melihat atlet beragama Islam bertanding di Sukan Olimpik Tokyo.

Menurut Aishah, apa yang dicadangkan itu bukan bermakna diriya kolot, sebaliknya ia adalah berdasarkan pembacaannya tentang atlet gimnastik Jerman baru-baru ini.




Ujarnya, sudah seharusnya ada usaha ke arah berkenaan dan perkara itu boleh dijadikan pilihan buat atlet yang bertanding.


Sumber: MalaysiaGazette

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 4-8-2021 06:00 PM
Bkn ke deme ada kod pakaian yg perlu dipatuhi?
Kalau tak patuh, kena denda.
Quote sharlenetexas 4-8-2021 06:13 PM
Nasib baiklah zaman faiznur, farrah hani dulu takde media sosial.
Quote irsa 4-8-2021 06:16 PM
Kak Ecah nak jadi designer pula skrg
Quote AnnaSendin 4-8-2021 06:27 PM
Yang ini iols setuju. Seksa nengok model shaver terkangkang kiak walaupun tak ada hasil.
Quote aderaderker 4-8-2021 07:02 PM
Aurat friendly mmg tak dapatlah kan since akn nampak bentuk tubuh.
Tapi at least showing less skin,  macam yg German team buat tu,  why not?

Yg penting prestasi tu kena improve jugaklah kan..
Quote Jemahjemah1988 4-8-2021 07:34 PM
Sokong juga.. Kalau dah hebat pakai baju kurung pun leh menang..
Quote ellejo 4-8-2021 07:39 PM
atlet ada pilihan. mereka da buat pilihan sendiri. hormati pilihan org dan doakan saja diberi hidayah. kenapa perkara itu cukup susah nak dibuat oleh org kita????
Quote Mulotkoyak 4-8-2021 07:48 PM
AnnaSendin: Yang ini iols setuju. Seksa nengok model shaver terkangkang kiak walaupun tak ada hasil.

Iols suke tgk yg terkangkang kiuk tu... Bole berahi napsu iols... Tibahhh
Quote terpaling 4-8-2021 07:48 PM
atlet ok je kakcah.. kakcah rilek2 je ok??
Quote mendeluk 4-8-2021 08:01 PM
ellejo replied at 4-8-2021 07:39 PM
atlet ada pilihan. mereka da buat pilihan sendiri. hormati pilihan org dan doakan saja diberi hidaya ...

hahahahahahaha ini aku setuju.
Cah ini better duk diam ahh bising je. Atlet ada hak pilihan ikut suka lah. Org kita je yg cepat berahi kalau nampak org itu seksi sikit…
Quote Aikiko 4-8-2021 08:02 PM
Chuols ni mesti lelaki kann

Lelakimatakeranjjj
Quote _blackbird 4-8-2021 09:41 PM
tak habis lagi ke bincang2 pasal aurat atlet
Quote LadyCarefree 5-8-2021 01:20 AM
ellejo: atlet ada pilihan. mereka da buat pilihan sendiri. hormati pilihan org dan doakan saja diberi hidayah. kenapa perkara itu cukup susah nak dibuat oleh  ...


Baru nak cakap benda sama. Nanti siapa xpilih baju each kena cop jahil kena hencap kena bully.
Menyampah betul makin over nak control apa orang pakai.
Quote mendeluk 5-8-2021 08:55 AM
LadyCarefree replied at 5-8-2021 01:20 AM
Baru nak cakap benda sama. Nanti siapa xpilih baju each kena cop jahil kena hencap kena bully.
...

nak buat mcm mane.. org kita obsess btl dgn pakaian.. kdg aku tgok kesian setengah perempuan kena harungi benda ini.. haritu kn ada media viral gambar dhabita dgan blur dia punya rambut.. wth..
Quote IRZeeBuk 5-8-2021 09:00 AM
Menutup aurat itu wajib
Mende baik kenapa nak halang
Biasa yang kondem jenis taknak terima bahawa menutup aurat itu adalah wajib.
Quote kwekkwek 5-8-2021 09:02 AM
bagus la tu...
Quote khaira01 5-8-2021 09:16 AM
Setuju dgn acik. Bukan paksaan, tp memberi pilihan kpd atlet utk brpakaian mgikut syariat.
Mgkin ada yg nk berubah, tp hadapi kekangan atau tekanan dr pihak trtentu. Bila kita sokong dan berubah demi Allah, inshaAllah urusan kemenangan jg akan dipermudahkan.

#donetazkirah
Quote MoonRise 5-8-2021 10:11 AM
khaira01 replied at 5-8-2021 09:16 AM
Setuju dgn acik. Bukan paksaan, tp memberi pilihan kpd atlet utk brpakaian mgikut syariat.
Mgkin ad ...

Setuju. Walaupon pakaian tu mmg tak tutup aurat, hanya membalut aurat. Sekurang2nya, cover skit celah kangkang tu.

BTW, aku perempuan. Kan kata sis lelaki gila seks plak.
Jerman yang kafir non-muslim boleh buat, kenapa kita tak boleh.
Tak langgar regulatian sukan pon
Quote 4cupcakes 5-8-2021 06:13 PM
Ade tak wakil negara islam yg lain masuk acara tu?

Lihat semua komen(32)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 07:20 AM GMT+8 , Processed in 0.050030 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top