CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5245|Reply: 32

"Bagi Bajet Buat Baju ‘Aurat Friendly’ Untuk Atlet" - Aishah Bukan Tun

  [Copy link]
Post time 4-8-2021 05:51 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi popular Aishah mencadangkan syarikat pengeluar baju sukan diberikan bajet untuk menghasilkan pakaian sukan ‘aurat friendly’ untuk atlet wanita Malaysia yang beragama Islam.




Kredit foto: IG Aishah




Menerusi hantaran di Instagram baru-baru ini, apa yang diluah itu hanya sekadar cadangan setelah melihat atlet beragama Islam bertanding di Sukan Olimpik Tokyo.


Menurut Aishah, apa yang dicadangkan itu bukan bermakna diriya kolot, sebaliknya ia adalah berdasarkan pembacaannya tentang atlet gimnastik Jerman baru-baru ini.











Ujarnya, sudah seharusnya ada usaha ke arah berkenaan dan perkara itu boleh dijadikan pilihan buat atlet yang bertanding.




Sumber: MalaysiaGazette
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn ke deme ada kod pakaian yg perlu dipatuhi?
Kalau tak patuh, kena denda.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baiklah zaman faiznur, farrah hani dulu takde media sosial.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak Ecah nak jadi designer pula skrg
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang ini iols setuju. Seksa nengok model shaver terkangkang kiak walaupun tak ada hasil.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Aurat friendly mmg tak dapatlah kan since akn nampak bentuk tubuh.
Tapi at least showing less skin,  macam yg German team buat tu,  why not?

Yg penting prestasi tu kena improve jugaklah kan..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-8-2021 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sokong juga.. Kalau dah hebat pakai baju kurung pun leh menang..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
atlet ada pilihan. mereka da buat pilihan sendiri. hormati pilihan org dan doakan saja diberi hidayah. kenapa perkara itu cukup susah nak dibuat oleh org kita????
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2021 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
AnnaSendin: Yang ini iols setuju. Seksa nengok model shaver terkangkang kiak walaupun tak ada hasil.

Iols suke tgk yg terkangkang kiuk tu... Bole berahi napsu iols... Tibahhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:48 PM | Show all posts
atlet ok je kakcah.. kakcah rilek2 je ok??
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 4-8-2021 07:39 PM
atlet ada pilihan. mereka da buat pilihan sendiri. hormati pilihan org dan doakan saja diberi hidaya ...

hahahahahahaha ini aku setuju.
Cah ini better duk diam ahh bising je. Atlet ada hak pilihan ikut suka lah. Org kita je yg cepat berahi kalau nampak org itu seksi sikit…
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Chuols ni mesti lelaki kann

Lelakimatakeranjjj
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
tak habis lagi ke bincang2 pasal aurat atlet
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo: atlet ada pilihan. mereka da buat pilihan sendiri. hormati pilihan org dan doakan saja diberi hidayah. kenapa perkara itu cukup susah nak dibuat oleh  ...


Baru nak cakap benda sama. Nanti siapa xpilih baju each kena cop jahil kena hencap kena bully.
Menyampah betul makin over nak control apa orang pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 5-8-2021 01:20 AM
Baru nak cakap benda sama. Nanti siapa xpilih baju each kena cop jahil kena hencap kena bully.
...

nak buat mcm mane.. org kita obsess btl dgn pakaian.. kdg aku tgok kesian setengah perempuan kena harungi benda ini.. haritu kn ada media viral gambar dhabita dgan blur dia punya rambut.. wth..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Menutup aurat itu wajib
Mende baik kenapa nak halang
Biasa yang kondem jenis taknak terima bahawa menutup aurat itu adalah wajib.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2021 09:02 AM | Show all posts
bagus la tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Setuju dgn acik. Bukan paksaan, tp memberi pilihan kpd atlet utk brpakaian mgikut syariat.
Mgkin ada yg nk berubah, tp hadapi kekangan atau tekanan dr pihak trtentu. Bila kita sokong dan berubah demi Allah, inshaAllah urusan kemenangan jg akan dipermudahkan.

#donetazkirah
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 10:11 AM | Show all posts
khaira01 replied at 5-8-2021 09:16 AM
Setuju dgn acik. Bukan paksaan, tp memberi pilihan kpd atlet utk brpakaian mgikut syariat.
Mgkin ad ...

Setuju. Walaupon pakaian tu mmg tak tutup aurat, hanya membalut aurat. Sekurang2nya, cover skit celah kangkang tu.

BTW, aku perempuan. Kan kata sis lelaki gila seks plak.
Jerman yang kafir non-muslim boleh buat, kenapa kita tak boleh.
Tak langgar regulatian sukan pon
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade tak wakil negara islam yg lain masuk acara tu?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 181285 Replies : 3092
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 16774 Replies : 44
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28666 Replies : 96
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91957 Replies : 819
Bantah penjualan saham MAHB kepada BlackRock, Aktivis M Mythreyar teruskan mogok lapar lebih 80 jam
YgBenarBantah penjualan saham MAHB kepada Black
Views : 4435 Replies : 1
Al-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
chaconAl-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
Views : 4170 Replies : 4
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 19398 Replies : 13
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38210 Replies : 300
Mak Cik Kantin Kiciwa Guru Di Sekolah Berniaga Makanan, Luah Tak Puas Hati Sebab Jual Makanan dan Beri Saingan Sengit pada Beliau.Wajar atau tidak
YgBenarMak Cik Kantin Kiciwa Guru Di Sekolah Be
Views : 4647 Replies : 0
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3613 Replies : 27

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 02:20 AM GMT+8 , Processed in 0.067864 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list