CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Faizal Tahir Dah Hijrah Tapi Dok Kondem Netizen, Apo?

4-8-2021 02:40 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 7345| Komen: 30|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Trending artis memberi komen terhadap isu semasa sehingga menimbulkan ketidakpuashati dalam kalangan netizen semakin menjadi-jadi.



Trending artis memberi komen terhadap isu semasa sehingga menimbulkan ketidakpuashati dalam kalangan netizen semakin menjadi-jadi.

Terbaharu, penyanyi Faizal Tahir memuat naik status kekesalannya terhadap sikap segelintir netizen yang mengecam seorang ustaz kerana tegurannya mengenai aurat peserta wanita olimpik baru-baru ini.

Bagaimanapun, sebaliknya berlaku apabila penyanyi itu pula yang dikecam kerana hanya mengambil cerita di satu pihak sahaja. Sedangkan hakikatnya ustaz tersebut juga didakwa bersalah.

Tapi, salah kah Faizal menegur?

Foto :Twitter

Menurut pelantun lagu kemanusiaan ini, dia berasa kesal dengan situasi sekarang yang mempersendakan ajaran agama Islam. Lebih dasyat mengaku muslim tapi sebenarnya jahil.

"Hilangnya adab & akhlak yang Islam ajarkan kepada kita yang menyebabkan runtuhnya moral."



Namun, bagi netizen di Twitter, rasa hormat hilang terhadap Faizal Tahir kerana suka menangguk di air keruh dengan tidak memahami konteks sebenar.

Ini kerana Ustaz tersebut sebenarnya pernah mengeluarkan kata-kata kesat dalam berdakwah.

Foto : Twitter

Bagaimanapun, bagi segelintir netizen lain, mereka berpandangan apa yang Faizal sampaikan itu betul kerana ramai muslim sekarang hanya pada nama.


Foto : IG


Setiap cerita ada sisi yang kita tidak tahu kebenarannya. Jadi, adakah artis perlu berhenti dari menyatakan pendapat mereka? - CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MatDeghem 4-8-2021 02:46 PM
sudah lah retis....just shaadup lah. benti buat statement nak tunjuk pandai....konon nak ajar netizen. Ujung2 pegi balai polis buat report bila tak bleh handle netizen. Poooodaaaa .....autaaa





Quote nazzse 4-8-2021 02:50 PM
Nama lagi retis..semua sama jah
Quote Tukul.Besi 4-8-2021 02:50 PM
Boringlah tetiba nak jadi Pak ustad kat twitter tapi gmbr bebird berterbangan di situ. Apooo
Quote Kurex 4-8-2021 02:54 PM
Gambar bogel heshe tak memberangsangkan
Quote nakkomenjugak 4-8-2021 03:05 PM
so nak saman apa pulak lepas ni?
Quote mummydarling 4-8-2021 03:11 PM
so shamannnnnn
Quote ketupatnasi 4-8-2021 03:21 PM
yang gigih mengutip komen retiss bukak thread??
done kumpul tacang
Quote Whitepinkrider 4-8-2021 03:36 PM
baik la layan olimpik tgk pandalela terjun..nexttttt
Quote anony-mous 4-8-2021 03:43 PM
Bohsan!!! Kalau xnk dinormalisasikan, ko sebagai islam la kena kuat. I xckp benda ni x berdosa, tp tgk la olimpik siapa yg buat. Nasib la sapa suruh islam jatuh . Semua salah pemimpin islam zmn dulu jugak. Jgn salahkan org lain , salahkan diri sendiri. Islam kalau teguh, pemimpin jujur, kafir pon hormat. Tp sbb islam lemah, kafir pon pijak je. Setakat bising2 dkt socmed, puiii
Quote che-cikL 4-8-2021 03:57 PM
Bila retis ni mengomen mengomel kat medsos tu, bukan diorang pun secara otomatik jadi netizen ke? Sibuk nak ngata org, padahal diorang sama enter frame sana sini.

Pastu satu thread dibuka utk setiap retis yg mengata netizen.
Quote KucingBiru 4-8-2021 04:00 PM
Sukan dan 'berbogel' dah berkurun lamanya berlaku.

Ttiba kecoh bab normalisasikan lucah tu, geng ni baru keluar gua ke
Quote MadameOnion 4-8-2021 07:39 PM
Entah..aku ok je apa yg FT kata tu...cuma tweet ustaz tu kasaq sikit la..tegoq kena beradab..nak nak pulak dlm twidder yg penuh dgn geng liberal..depa ni takleh dijentik langsung
Quote terpaling 4-8-2021 07:49 PM
boring nokk heshe ni.. nexttttttt...
Quote Itzy 4-8-2021 08:35 PM
memang betul la apa ustaz tu tegur. Kalau aku jd mak budak tu pun aku jadi sangat malu, tak mengaku aku dia anak aku. Mak bertudung litup bagai tetiba duduk sebelah cium anak separuh bogel pakai bikini. Adoi islam kad ic namanya ni. Kesian, dunia akhir zaman.
Quote KBW2 4-8-2021 08:44 PM
persoalannya dia  hijrah ke  mana?
Quote lolz91 4-8-2021 09:04 PM
MadameOnion replied at 4-8-2021 07:39 PM
Entah..aku ok je apa yg FT kata tu...cuma tweet ustaz tu kasaq sikit la..tegoq kena beradab..nak nak ...

Sama la.... ustaz adnin pun ade ulas benda ni
Quote Carlanani 4-8-2021 09:06 PM
FT kata benda betul je cuma masa, ketika dan tempat ustaz tu bersuara, tak kena gaya..menegur ni kena fikir byk perkara..nampak mudah tapi sukar nak buat dengan betul..
Quote MissYouSayang 5-8-2021 01:11 AM
Ko tunjuk konek x tau malu plak.at least atlit wanita xde lagi tunjuk gambar bughit derang
Quote awenda507 5-8-2021 01:23 AM
Nampak selekeh btl ft skg

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 02:52 PM GMT+8 , Processed in 0.050912 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top