CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Doa Kaya, Duit Jatuh Dari Langit Ke?"-DS Vida Dilabel Penunggang Agama, Jual Sejadah Doa Makbul

4-8-2021 02:52 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6467| Komen: 29|Original author: Oleh: Saiful

Description: Sejadah Doa Makbul keluaran Datuk Seri Vida nampaknya menimbulkan rasa kurang senang rakyat Malaysia!
Sejadah Doa Makbul keluaran Datuk Seri Vida nampaknya menimbulkan rasa kurang senang rakyat Malaysia!

Tak pastilah kenapa nama itu dipilih namun disebabkan itu penyanyai I Am Me ini dilabel sebagai seorang penunggang agama.



Foto: IG

Di Twitter kecoh bila ramai netizen tak puas hati dengan produk tersebut.

Mereka mempertikaikan nama yang dipilih dan mempersolakan adakah bila guna sejadah tersebut segala dia akan termakbul?




Antara komen:

"Nak kena sembahyang dulu ke boleh terus doa atas sejadah tu je lepastu terus makbul. Kalau berdoa kaya, terus jatuh duit dari langit ke?"

"Lah dah tu pakai sejadah lain doa tak makbul ke? Agak2 la nak jual produk pun DSV oii."

Sementara itu di Instagram, DS Vida menjelaskan sejadah terbut diinspirasikan daripada Pintu Kaabah, Hajarul Azwad dan kiswah.



Ramai yang kutuk tapi sah-sahlah ramai juga yang beli, tak gitu? -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kotakominami 4-8-2021 02:57 PM
Dia pandai...sekarang org tau dia jual sejadah....kalau kena tukar name sejadah pon lepas ni dia tk kisah....janji dah ade produk awareness.
Quote nakkomenjugak 4-8-2021 03:03 PM
i see your hustle.
bukan sejadah tu pakai doa auto makbul
probably sekadar nama.
Quote slyfynx 4-8-2021 03:19 PM
Harga dah macam mende bespoke.
NI bukan custom-made daaaaaaaaaaaa.
Mende made in bulk in perlu ke jual mahal2
Aku belikan sejadah tebal kt opah aku rege x sampai rm20
siap free beg lg
Quote naina 4-8-2021 03:35 PM
Aku pon jual sejadah sebelom ni..tebal gebu besar lagi. Harga murah je tak sampai RM20. Dia sampai RM60. Aku rasa kualiti sama je..alah nak tebal mana sangatlaaa.
Dia ni kalau jual barang semua mahal. Salmon skin jual sampai RM28-30..gila je benda jajan cmtu je pun. Memang betol2 cekik darah. Aku pasti dia punya untung range rm40-50 sebarang.
Quote Whitepinkrider 4-8-2021 03:37 PM
nama je untuk marketing.. nak makbul tak makbul, tgk la amalan masing2 mcmn
Quote gadisbunga91 4-8-2021 03:39 PM
Sejadah harga yahudi ke
Quote otai_g 4-8-2021 03:39 PM
Dia punya produk sukati dia la nak ltk nama apa. Ko suka ko beli, x suka x yah beli. Simple as that.
Quote CiliPadiSedap 4-8-2021 03:55 PM
naina replied at 4-8-2021 03:35 PM
Aku pon jual sejadah sebelom ni..tebal gebu besar lagi. Harga murah je tak sampai RM20. Dia sampai R ...

sbb tu berniaga kena pandai marketing.

barang rm 10 boleh jual value rm beratus ratus. promise produk tu deliver should be ok, waima harga yahudi. jgnlah barang rm 10 pergi jual rm 5. tu bukan berniaga
Quote makadek 4-8-2021 03:59 PM
Kalau tk kecam marketing tk onz
Quote Fortiori02 4-8-2021 04:08 PM
Wow dia pulak yg boleh tahu doa org tu makbul ke tak ye. Dah la rege cekik darah, mohon boikot.
Quote mawar_mustika 4-8-2021 04:14 PM
naina replied at 4-8-2021 03:35 PM
Aku pon jual sejadah sebelom ni..tebal gebu besar lagi. Harga murah je tak sampai RM20. Dia sampai R ...

salmon skin cikb tu i rasa bukan salmon skin sbb i mkn rupe die xde beza pun dgn dory skin....tu pd pandangan i lh sbb mcm xde beza dgn dory skin

Quote makneng 4-8-2021 04:44 PM
naina replied at 4-8-2021 03:35 PM
Aku pon jual sejadah sebelom ni..tebal gebu besar lagi. Harga murah je tak sampai RM20. Dia sampai R ...

Mesti dah x jual lagi kan skrg? Malasnya mak nak pegi mydin tu..
Quote Jemahjemah1988 4-8-2021 04:56 PM
Marketing tu sajer nak bagi org viral so kenalah provoke sikit netizen letak tajuk sejadah mcm tu. Sanggupp..
Quote ezacbee 4-8-2021 05:14 PM
mawar_mustika replied at 4-8-2021 04:14 PM
salmon skin cikb tu i rasa bukan salmon skin sbb i mkn rupe die xde beza pun dgn dory skin....tu p ...

Tu bkn salmon skin.
Skin ikan apetah ada keluar kat fb dulu.
Jual harga yahudi. Nasib baik ada org bagi, aku mkn la. Xsedap mana pun. Baik beli keropok lekor
Quote naina 4-8-2021 05:37 PM
makneng replied at 4-8-2021 04:44 PM
Mesti dah x jual lagi kan skrg? Malasnya mak nak pegi mydin tu..

Tak jual dah..habis lama dah
Quote naina 4-8-2021 05:38 PM
mawar_mustika replied at 4-8-2021 04:14 PM
salmon skin cikb tu i rasa bukan salmon skin sbb i mkn rupe die xde beza pun dgn dory skin....tu p ...

Tapi Yahudi Gile harga. Orang lain jual salmon skin jugak..tapi dia paling mahallah. Mamasab punya PON mahal. Apolaaaa
Quote naina 4-8-2021 05:41 PM
CiliPadiSedap replied at 4-8-2021 03:55 PM
sbb tu berniaga kena pandai marketing.

barang rm 10 boleh jual value rm beratus ratus. pr ...

Mestilahh. Sapa je taknak untung. Modal rm10 jual RM5 tu Bodoh. Ko je yang fikir cmtu. Wakaka
Quote None68 4-8-2021 05:58 PM
Pemikiran kreatif betul tu la harga mahal
Quote Belibis 4-8-2021 07:34 PM
Perbandingan yang melampau2.rindukan kaabah,tengok sejadah ko..agak2 la nak niaga pun.

Lihat semua komen(29)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 07:02 AM GMT+8 , Processed in 0.099376 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top